Helppo vappubrunssi

Tällä viikolla vietetään vappua! Tämän vuoden vappu on poikkeuksellinen, eikä piknikiä pääse pitämään puistoon ystäväporukalla. Vappupiknikin tai vappubrunssin voi kuitenkin järjestää kotona, tai sään salliessa omalla parvekkeella tai pihalla. Pidimme eilen perheen kesken pienet vappuetkot, ja pöytään katettiin helppo ja nopea vappubrunssi. Brunssi sisälsi itsetehtyjä juustosarvia, viinirypäleitä, kaupasta ostettuja munkkeja, ilmakuivattua kinkkua, suklaata sekä kirpeän vappujuoman vaihtoehtona simalle. 

Tässä brunssissa mentiin helpon kautta, ja koko brunssin tekemiseen meni alle tunti. Kaiken muun ostin valmiina kaupasta, paitsi juustosarvet ja juoman tein itse. Superhelpon ohjeen suussasulaviin juustosarviin olen löytänyt lähemmäs 10 vuotta sitten Kinuskikissan sivuilta. Jos et ole sitä vielä testannut, niin nyt on sen aika!  Syömme näitä usein keittojen kanssa.

Kirpeä vappujuoma

2 isoa sitruunaa

1 iso verigreippi

1 litra sitruunakivennäisvettä (tai maustamatonta)

3 rl sokeria

kourallinen jäitä

Tee näin:

  • leikkaa sitruunasta ja verigreipistä muutama rengas koristelua varten.
  • purista sitruunoiden ja greipin mehu, ja sekoita sokeri mehuun. Voit myös jättää sokerin pois, jos tykkäät tosi kirpeästä. tai lisätä sokeria lisää, jos tykkäät makeammasta.
  • kaada kivennäisvesi mehun joukkoon.
  • laita jäät ja sitruunan sekä verigreipin siivut tarjoilulaseihin, ja kaada juoma laseihin. Sekoita.

 

Kinuskikissan helpot juustosarvet (12kpl)

Taikina:

2 dl emmentaljuustoraastetta

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

200 g kermaviiliä

½ dl ruokaöljyä

Täyte:

1 ½ dl emmentaljuustoraastetta

Voiteluun:

1 muna

Pinnalle:

kuminan- tai unikonsiemeniä (itse käytin juustoa myös pinnalla)

 

Tee näin:

  • Sekoita juustoraaste, vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Lisää kermaviili ja öljy. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
  • Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen pyöreäksi levyksi. Leikkaa taikinapyörällä levy kolmion muotoisiksi lohkoiksi.
  • Laita juustoraastetta jokaisen lohkon leveämpään päähän. Rullaa sarviksi. Nosta pellille leivinpaperin päälle
  • Voitele sarvet munalla. Ripottele pinnalle kuminansiemeniä.
  • Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes sarvet ovat saaneet hieman väriä.

Vappuetkot oli kiva piristys tylsään sunnuntaihin. Täytyy ehdottomasti järjestää brunssi joskus muulloinkin ihan tavallisena sunnuntaina. Pöydänhän voi kattaa täyteen herkkuja, jotka maistuvat itselle parhaiten. Juustosarviin voi laittaa täytteitä oman makunsa mukaan, tai syödä sellaisenaan.

Itse en välitä sen suuremmin simasta, joten meillä juodaan vappuna sitruunasta ja verigreipistä kirpeytensä saavaa raikasta vappujuomaa. Muistelen nähneeni vastaavan ohjeen joskus jossain, ja tein tämän oman versioni muistikuvien perusteella. Alkuperäiseen drinkkiin taisi tulla myös tequilaa. Juomasta saa siis myös helposti alkoholillisen version.

Miltä näyttää? Maistuisiko tällainen vappubrunssi?

Mitä suunnitelmia sulla on vapuksi, vai jätätkö tänä vuonna juhlinnat väliin?

Kivaa uutta viikkoa!

Lue myös: Helpot minipizzat vappupiknikille ja Superhelppo voileipäkakku vappubrunssille

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.