Harmaat hiukset – uhka vai mahdollisuus?

Olen sanonut tämän aikaisemminkin, mutta minusta tuntuu, että olen viimeisen neljän vuoden aikana ikääntynyt ainakin 15 vuotta. Tai paremminkin ikääntymisen merkit ovat alkaneet näkyä minussa kiihtyvällä vauhdilla viime vuosina. Hassua, miten vielä viisikin vuotta sitten kuvittelin olevani ikuisesti (tai ainakin seuraavat 20 vuotta) suurinpiirtein samanlainen. Mutta toisin kävi. Vuodet eivät ole olleet minulle helliä.

Olen aina ajatellut olevani ihminen, jolle vanheneminen ja ikääntymisen merkit eivät ole ongelma. Olen vain naiivisti ajatellut, että se ikääntyminen alkaa jossain viidenkympin paremmalla puolella. Ei kolmenkympin tienoilla. Nyt vanheneminen kuitenkin on harmaa tosiasia. Totuus lävähtää silmille vessan peilistä tai uusimpia valokuvia zoomaillessa. Harmaat hiukset puskevat esiin ohimoilta ihan urakalla. Ja minähän ihan vasta helmikuussa värjäsin hiukseni viimeksi! Ei siitä ole siis kuin ihan pieni hetki.

Tästä pääsenkin postauksen varsinaiseen aiheeseen – harmaisiin hiuksiin. Viime aikoina olen bongannut useammastakin paikasta harmaiden hiusten kasvavasta trendistä. Meistä moni varmasti haluaisi värjäyskierteestä eroon, mutta ajatus harmaasta juurikasvusta kammottaa. Harmaushan on vanhuuden merkki, jota on peiteltävä vähintään eläkeikään saakka! Vai onko sittenkään?

Ensimmäinen nuori (saan sanoa nuori kun olen itse tällainen täti-ihminen) nainen, jonka instasta tämän grey and young -idean huomasin, oli Nata. Sitten törmäsin myös Si Moda-blogin Kaisan kirjoitukseen, jossa hän pohti harmaiden hiusten kasvattamista. Pikkuhiljaa upeita naisia harmailla ja rokkaavalla asenteella alkoi pulpahdella somessa esiin.

Ihailen näiden naisten rohkeutta antaa luonnolliselle ikääntymiselle mahdollisuus, ja samalla murtaa sitä pinttynyttä ajatusta, että harmaat hiukset ovat mummomaiset ja vanhentavat. He näyttävät upeilta luonnollisen harmaissa hiuksissa! Samalla en itse pysty voimaantumaan ajatuksesta, että pääni olisi harmaa. Peilistä tuijottaa väsynyt tyyppi otsajuonteissaan, ja mietin, että harmaat hiukset ovat ainakin aivan liikaa siihen päälle. Kiitos inspiroivien naisten harmaissa hiuksissaan olen kuitenkin alkanut salakavalasti pitämään ajatusta mahdollisena. Ja se on jo iso muutos omassa (ja ehkä pian myös yleisessä) ajatusmaailmassa.

Vielä en ole ihan valmis kokeilemaan harmaita hiuksia, ja nämä kuvissakin näkyvät harmaahapset saavat kyytiä piakkoin. Olen kuitenkin äärettömän iloinen, että tämä ilmiö on nousussa, ja rohkaisee meitä kaikkia hyväksymään itsemme sellaisena kuin olemme. Ehkäpä minäkin vielä joskus uskallan, kun olen nähnyt tarpeeksi harmaata.Kuvat: Hanna

Mitä mieltä sinä olet? Ovatko harmaat hiukset nuorella naisella kauniin luonnolliset vai vanhentavatko ne ihmistä automaattisesti? Haluaisitko itse kasvattaa omat harmaat hiuksesi esiin?

Ehkä harmaata, mutta kuitenkin aurinkoista uutta viikkoa!

kauneus ajattelin-tanaan oma-elama hiukset
Kommentit (17)
 1. Maijalan Anna
  16.4.2019, 20:31

  Mulla on ehkä kahdeksan vuotta siitä kun oon viimeksi värjännyt hiuksia, eikä oo kyllä aikomusta palata värjäyskierteeseen, muuttuu väri miksi vain. Oma väri on tällainen vaaleahko ruskea, joka vähän ottaa väriä auringosta.

  Mä toivon kovasti että olisin tässä asiassa perinyt isäni äidinpuolen suvun geenit: he nimittäin harmaantuu kaikki ihan hurjan kauniisti, sellaiseksi oikein ihanan hopeaiseksi.

  http://www.maijalassa.com

 2. diiskuneiti
  16.4.2019, 20:01

  Hyvältä ja nuorelta näytät – ja harmaat hiuksethan on hirveä trendi nyt eli väriä päähän vaan 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *