Helppoa arkiruokaa - grillattu Italian Melt

Minnean muruja

Rapeaa ciabatta-leipää, paahdettuja paprikoita, valuvaa mozzarellaa, pestoa ja mausteista pepperonia - kuulostaako herkulliselta? Täytetty ja grillattu leipä eli Italian Melt on helppo ja maistuva lounas tai vaikka viikonlopun astetta parempi iltapala.

Blogiin toivotaan usein helppoja arkiruokia ja välipaloja, ja itsekin tykkään vaihtelusta samoihin arjessa pyöritettäviin ruokiin, joten tässä uusin löytöni, josta tuli kertaheitolla sekä minun että miehen uusi suosikki.

Tarvitset tuoreen ciabatta-leivän, myös sellainen esipaistettu käy hyvin. Täytteet voi valita oman maun mukaan, meillä oli Half Baked Harvest-blogin ohjetta mukaillen paahdettuja paprikoita, pestoa, pepperonia, rucolaa (tai baby leaves pussi), mozzarellaa sekä cheddaria. 

Tee näin:

- Laita uuni grillivastukselle, eli noin 300 asteeseen. Halkaise ciabatta. Levitä toiselle puolikkaalle pestoa ja toiselle hieman öljyä ja juustot.

- Pilko paprika, ja pyöräytä palat öljyssä. Paahda paprikoita muutama minuutti grillivastuksen alla.

- Laita leivät uuniin hetkeksi niin, että juusto alkaa vähän sulamaan. Itse taisin pitää leipiä uunissa aluksi noin 3 minuuttia. 

- Täytä "esipaistetut" leivät pepperonilla, paprikoilla sekä rucolalla. Paahda täytettyä leipää uunissa vielä muutama minuutti niin, että ciabatta on rapea, ja juusto taivaallisen valuvaa.

Oma leipäni olisi kaivannut hitusen pidempään uunissa, jotta juusto olisi täydellisesti sulanut. Herkullista se oli toki näinkin. 

Leikkaa sopivat palaset koko seurueelle ja nauti kivennäisveden tai limpparin kanssa. Ciabatta on nopea ja helppo, ja täytteissä on vain mielikuvitus rajana. Itse rakastan pepperonia, ja sen mausteisuus sopii tähän grillattuun leipään kuin pasta Italiaan. Tämä leipä on oiva tarjottava myös vieraille tai illanistujaisiin. Vegevaihtoehtona tähän kannattaa kokeilla pilkottuja oliiveja tai aurinkokuivattua tomaattia. Nam!

Kaipaatko lisää ideoita? Kokeile halloumi-tzatziki pitaleipiäbriossi hodareita tai tulista tonnikalapastaa!

Kivaa tiistaita! Miten sun viikko on alkanut? Omani alkoi hammaslääkärissä panikoiden sunnuntaina sattuneen hampaan lohkeamisen takia. Siksi tämä postauskin tulee vasta tänään eikä maanantaina. Nyt on kuitenkin hampaat taas suussa, ja hammaslääkäripelkoinen saa hetken huokaista helpotuksesta.

 

 

Kommentit

Kan_iid (Ei varmistettu)

Nam! Ihanan värikkäitä ja herkullisen näkösiä! Mozzarellan ja peston combo on kyllä hyvä, pitää ottaa testiin!

Minnea
Minnean muruja

Kiitti <3 Tämä oli yllättävän hyvä! Just sopivasti kaikkea; potkua pepperonista, sulanutta juustoa, rapeaa leipää ja raikasta rucolaa. Perfect!

pipsa.p
Mammaswingaa

Lähtee testiin meidän perheessä, kiitos

Minnea
Minnean muruja

Kiva kuulla, että innostuit tästä :) Toivottavasti maistuu!

Laura/ Tässä kaupungissa tuulee aina (Ei varmistettu) http://tassakaupungissatuuleeaina.blogspot.fi

Oi vitsi, näyttää niin hyvältä! Lähtee meilläkin ehdottomasti testiin.

Nina / Merikapteenin vaimo (Ei varmistettu) https://merikapteeninvaimo.blogspot.com/

Kiitos ohjeesta, näyttää todella hyvälle :)
Ihanaa helmikuun jatkoa &lt;3

Kommentoi