Helppoa arkiruokaa – grillattu Italian Melt

Rapeaa ciabatta-leipää, paahdettuja paprikoita, valuvaa mozzarellaa, pestoa ja mausteista pepperonia – kuulostaako herkulliselta? Täytetty ja grillattu leipä eli Italian Melt on helppo ja maistuva lounas tai vaikka viikonlopun astetta parempi iltapala.

Blogiin toivotaan usein helppoja arkiruokia ja välipaloja, ja itsekin tykkään vaihtelusta samoihin arjessa pyöritettäviin ruokiin, joten tässä uusin löytöni, josta tuli kertaheitolla sekä minun että miehen uusi suosikki.italian melt sandwich.jpgitalian melt.jpg

Tarvitset tuoreen ciabatta-leivän, myös sellainen esipaistettu käy hyvin. Täytteet voi valita oman maun mukaan, meillä oli Half Baked Harvest-blogin ohjetta mukaillen paahdettuja paprikoita, pestoa, pepperonia, rucolaa (tai baby leaves pussi), mozzarellaa sekä cheddaria. 

Tee näin:

– Laita uuni grillivastukselle, eli noin 300 asteeseen. Halkaise ciabatta. Levitä toiselle puolikkaalle pestoa ja toiselle hieman öljyä ja juustot.

– Pilko paprika, ja pyöräytä palat öljyssä. Paahda paprikoita muutama minuutti grillivastuksen alla.

– Laita leivät uuniin hetkeksi niin, että juusto alkaa vähän sulamaan. Itse taisin pitää leipiä uunissa aluksi noin 3 minuuttia. 

– Täytä ”esipaistetut” leivät pepperonilla, paprikoilla sekä rucolalla. Paahda täytettyä leipää uunissa vielä muutama minuutti niin, että ciabatta on rapea, ja juusto taivaallisen valuvaa.

ciabatta.jpg

täytetty ciabatta.jpg

mozzarella ciabatta.jpgOma leipäni olisi kaivannut hitusen pidempään uunissa, jotta juusto olisi täydellisesti sulanut. Herkullista se oli toki näinkin. 

täytetty leipä.jpg

Leikkaa sopivat palaset koko seurueelle ja nauti kivennäisveden tai limpparin kanssa. Ciabatta on nopea ja helppo, ja täytteissä on vain mielikuvitus rajana. Itse rakastan pepperonia, ja sen mausteisuus sopii tähän grillattuun leipään kuin pasta Italiaan. Tämä leipä on oiva tarjottava myös vieraille tai illanistujaisiin. Vegevaihtoehtona tähän kannattaa kokeilla pilkottuja oliiveja tai aurinkokuivattua tomaattia. Nam!

Kaipaatko lisää ideoita? Kokeile halloumi-tzatziki pitaleipiäbriossi hodareita tai tulista tonnikalapastaa!

Kivaa tiistaita! Miten sun viikko on alkanut? Omani alkoi hammaslääkärissä panikoiden sunnuntaina sattuneen hampaan lohkeamisen takia. Siksi tämä postauskin tulee vasta tänään eikä maanantaina. Nyt on kuitenkin hampaat taas suussa, ja hammaslääkäripelkoinen saa hetken huokaista helpotuksesta.

 

 

Kommentit (6)
  1. Nina / Merikapteenin vaimo
    13.2.2019, 15:26

    Kiitos ohjeesta, näyttää todella hyvälle 🙂
    Ihanaa helmikuun jatkoa <3

  2. Laura/ Tässä kaupungissa tuulee aina
    12.2.2019, 18:47

    Oi vitsi, näyttää niin hyvältä! Lähtee meilläkin ehdottomasti testiin.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *