How I Met Your Father, part 1

Seuraavaksi hieman henkilökohtaisempaa tarinaa. Seuraa kaksiosainen kertomus siitä, miten tapasin mieheni.

2000-luvun alussa olin juuri kirjoittanut ylioppilaaksi, ja kun yliopiston ovet eivät ensiyrittämällä auenneet, mietin, menenkö opiskelemaan avoimeen yliopistoon, vai lähdenkö ulkomaille töihin vuodeksi. Pieni kotikaupunki ahdisti, ja halusin päästä pois ja itsenäistyä.

Allianssi nuorisovaihdon kautta kaikki järjestyi helposti, ja yhtäkkiä minulla oli työpaikka, huone asunnosta ja menolippu Lontooseen. Pakkasin yhden matkalaukullisen vaatteita mukaan, ja lähdin innon ja jännityksen sekaisin fiiliksin matkaan. Muistan vieläkin eläväsi, kun sullouduin lentokentällä sinisen linjan metroon isoine matkalaukkuineni, ja seurasin kun maisemat vaihtuivat Heathrown lentokentän maisemista pala kerrallaan kaupunkimaisemmiksi. Ja sitten metro sukelsikin kuumaan tunneliin. Päätepysäkkini oli Russell Square. Oli kesä, ja Lontoossa oli kuuma. Rakastin kaupunkia heti ensisilmäyksestä.

londonrussellsq.jpg

Samassa asuntolassa asui muutama muukin suomalainen tyttö. Tulimme hyvin juttuun,  ja vietimme aikaa yhdessä ihastellen uutta vapauttamme ja kotikaupunkiamme. Olimme nuoria ja vapaita, ja kaikki oli meille avoinna. Kaikki oli mahdollista. Kaikki oli kaunista. Lontoo oli maailman keskipiste, ja me olimme siellä. Hullaantuneena kaikesta.

Olin ollut Lontoossa viikon, kun menimme pienellä tyttöporukalla King`s Crossissa sijaitsevaan pubiin iltaa viettämään. Porukkaamme kuului kolme suomalaista tyttöä, sekä työpaikalaltani tutuksi tullut saksalainen tyttö. Aikaisemmin Lontooseen saapuneet suomalaiset olivat jo ehtineet käydä tässä legendaarisessa ”all you can drink for £5”-reppureissaajien pubissa, joten he näyttivät suuntaa. Kesäilta oli lämmin, asfaltti tuntui kuumalta, ja me joimme muutaman Strongbow-siiderin matkalla. Jono pubiin ei ollut pitkä, ja pian olimmekin sisällä kikattelemassa ja jonottamassa juomia.

londontavistock.jpg

Pubissa ei toki saanut juoda ilmaiseksi koko iltaa, vaan tämä vitosen tarjous päättyi aikanaan, ja sen jälkeen piti ostaa omat juomat, mikäli niille vielä siinä vaiheessa iltaa oli käyttöä. Tytöt lähtivät käymään vessassa, ja minä jäin jonottelemaan tiskille. Taakseni ilmestyi hauskannäköinen mies, joka halusi tarjota minulle juoman.

Emmin hetken, koska jos joku tarjoaa sinulle juoman, tarkoittaa se sitä, että olet velvollinen juttelemaan hänen kanssaan, ainakin hetken aikaa. Olin viettämässä hauskaa iltaa tyttöjen kanssa, enkä halunnut pilata tunnelmaamme juuttumalla juttelemaan jonkun vieraan miehen kanssa. Sehän saattoi olla joku törppö.

To be continued…

Lue: Tarinan toinen osa

suhteet oma-elama rakkaus matkat
Kommentit (12)
 1. Annukka - KOTONASI.
  26.4.2017, 10:30

  Ihana tarina! Niin elävästi kirjoitettu, että ihan harmitti, kun jäi kesken juuri kun mahdollinen törppö astui kuvioihin :D. Toivottavasti jatko-osa seuraa pian, koska sillä lienee Happy end ja rakastan onnellisia loppuja 🙂

  1. Kiitos! Kivasti sanottu 🙂  Toinen osa tulikin jo pihalle

   http://www.lily.fi/blogit/minnean-muruja/how-i-met-your-father-part-2

    

 2. hannamariavv
  25.4.2017, 17:17

  Haha, hyvin kirjotettu! 😀 Oottelen innolla jatkoa!

  hanna
  http://www.hannamariav.com

  1. Kiitos 🙂 Jatko-osa tuli aamulla ulos 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *