Inspiraatiota arkikampauksiin

Kaupallinen yhteistyö: Prof Jyväskylä

Olen tunnetusti vähän laiska laittamaan hiuksiani, ja myönnän, että tartun aivan liian harvoin hiusharjaa kummempaan hiustenmuotoilutuotteeseen. Haluaisin olla se tyyppi, joka keksii joka aamu jonkun hauskan kampauksen ilahduttamaan itseä ja kanssaeläjiä. Nyt, kun kesäloma on pelkkä ihana muisto vain, ja arki painaa päälle, huomaan kaipaavani pientä piristystä omaan olemukseen. Maija Prof Jyväskylältä ehdotti, että mitä jos katsottaisiin muutama helpohko ja nopeahko kampaus, jotka hän minulle opettaisi. Voisin sitten harjoitella niitä itse kotona. Idea kuulosti loistavalta! Tässä siis teillekin hieman inspiraatiota arkikampauksiin!

Lettejä ja sykeröitä

Nämä kaikki kampaukset sopivat niin etuhiukset omaaville kuin myös etuhiuksettomille. Hiusten pituudessakin on joustonvaraa, eli onnistuu polkkatukasta pitkähiuksisiin. Ensimmäinen kampaus on hauska ja leikkisä yhdistelmä lettejä ja pieniä sotkunutturoita. Itselleni tulee tästä vahvasti fiilis festarikampauksesta. Ei muuta kuin glitteriä letteihin, lilaa luomeen ja festareille.

Ohjeet ovat yksinkertaiset. Kaikkien kolmen kampauksen perusta on hyvät muotoilutuotteet, kuten kuivashampoo ja suolasuihke. Tee jakaus keskelle päätä. Letitä molemmille puolille jakausta pienet (tai suuremmat) hollantilaiset letit. Siis letitä, jos osaat. Itselleni kaikki normaalia lettiä vaikeammat väkerrykset aiheuttavat päänvaivaa. Rakastan lettejä, joten tätä täytyy ehdottomasti kokeilla. Kiinnitä letit pienillä muovilenksuilla (onkohan näille joku nimi?). Pyörittele jäljelle jäänyt hiusosio, ja kieputa sotkunutturalle letin päätyyn. Kiinnitä pinneillä. Ja that`s it.

Vaikein osio on se letitys. Sen jos saa onnistumaan, niin muu hoituu kuin itsestään.

Hiuspanta omista hiuksista

Seuraava kampaus olikin vähän villi kortti. Mietin ensin, että miten tämä onnistuisi. Tulisiko siitä liian hassu. Olen aikaisemmin kokeillut ponnareista tehtävää lettiä, eli läpivetolettiä koko päähän. Tykkäsin tästä kovasti, koska läpivetolettihän ei oikeasti ole letti, vaan rivi toisiinsa yhdistettyjä pieniä ponnareita. Onnistuu siis jopa minulta.

Ideana on ottaa sopivalta hiuspannan kohdalta kaksi pientä hiusosiota, joihin tehdään ponnari pienellä silikonihiuslenkillä. Pannan paikan voi ajatella kulkevan esim. korvasta korvaan. Minulle paikka löytyi luonnollisesti siitä, mistä etuhiukset alkavat. Ensimmäinen ponnari jaetaan kahtia, ja viedään puolikkaat toisen ponnarin ali. Kiinnitetään puolikkaat yhteen muovilenkillä uudeksi ponnariksi. Operaatio on yksinkertainen, mutta selittäminen hankalampaa. Osioita yhdistellään tarvittava määrä siihen saakka, että panta näyttää sopivan pituiselta. Minulla taisi olla viisi ”pampulaa” pannassani.

Kun ponkkarit on valmiit, niin pantaa voi pöyhentää vetämällä hellästi osioita löysemmäksi. Ja kas, sinulla on hiuspanta omista hiuksistasi! Loput hiukset voi jättää suoraksi, tai kihartaa. Jos reunimmaiset muovilenkit häiritsevät, tai kaipaat lisämaustetta, voi pannan reunat koristella värikkäillä pinneillä.

Kieputuskampaus kokoaa hiukset taakse

Viimeinen kampaus koottiin hieman kiharrettuihin hiuksiin. Maija aloitti homman tupeeraamalla hiuksia päälaen takaosasta. Pään taakse jää kuin kolmio, jonka ympärille kieputukset kootaan. Sitten valittiin sopiva kohta, josta otettiin pienet hiusosiot molemmilta puolilta päätä. Sopiva kohta on esimerkiksi hieman ohimoiden yläpuolella. Osioiden ei tarvitse olla ihan samankokoiset, tai edes samassa kohtaa päätä, vaan tässä saa olla boheemin huoleton.

Myös tässä kampauksessa käytettiin pieniä (ja superkäteviä) silikonilenkkejä apuna. Kaksi kieputettua osiota sidotaan yhteen muovilenkeillä pään taakse. Seuraavat osiot otetaan ensimmäisen alta, ja tätä kieputusosioiden yhteenkiinnittämistä jatketaan niin kauan, kunnes kaikki on kieputettu, tai kunnes pituus hiuksissa tulee vastaan. Jos hiukset ovat pitkän polkan mittaiset, kuten minulla, voi koko komeuden kiinnittää vielä lopuksi yhteen yhdeksi ponnariksi. Tarvittaessa kampausta voi tukea hiuspinneillä. Tosin tässä kampauksessa ei haittaa ollenkaan, vaikka joku hiussuortuva olisikin hieman löysemmällä.

Yllättävän näyttävä kampaus pienellä vaivalla! Ihanan muhkea ja koristeellinen takaa. Lettifani tykkää! Lettilook ilman lettejä! Tämäkin kampaus näyttää superkivalta etuhiuksien kanssa, mutta toimii myös ilman etutukkaa. Tämä jää varmasti arkirepertuaariini.

Mikä näistä oli sun suosikki? Saitko uutta inspiraatiota omiin arkikampauksiin, vai oliko kaikki jo tuttuja?

Kampausten tekemisestä löytyy lisäfiilistelyä instan puolelta. Kurkkaa siis myös sinne 😉

Iloa viikonloppuusi!

Lue myös: Kevyt kesätukka Airtouch-tekniikalla ja Minäkin leikkasin (korona)otsiksen!

kauneus hiukset
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *