Joulufiilis kadoksissa – katso tämä sarja!

Joulu,mikä ihana tekosyy valloittaa sohvannurkka suklaarasian ja glögimukin kanssa. Meillä on äidin ja siskon kanssa ollut perinteenä katsoa joku hömppäleffa tyttöporukalla samalla, kun nautimme rauhallisesta joulutunnelmasta, kynttilän valosta ja herkuista.

Tykkään myös fiilistellä itsekseni perinteisiä (ja uusia) joululeffoja, ja virittäytyä siten joulutunnelmaan. Vaikka muuten pidän aika synkistäkin tarinoista, niin joululeffat, ja nykyään myös -sarjat, saavat olla juuri niin siirappisia ja hassuja kuin vain jouluhömppä voi olla.

Kuvahaun tulos haulle hem till julKuva:Netflix

Jos perinteiset holidayt ja love actuallyt alkavat puuduttaa, niin kurkkaa Netflixistä norjalainen Jouluksi kotiin (Hjem til jul)! Sarjan kuusi jaksoa johdattelevat sinut kolmekymppisen Johannen vauhdikkaaseen sinkkumaailmaan, jossa hän yrittää löytää poikaystävän jouluksi hiljentääkseen perheensä haikailut eksänsä perään. Treffitarinoita on joka lähtöön.

Jouluksi kotiin on hauska, samaistuttava ja tunnelmallinen.  Pääosan esittäjä Ida Elise Broch on herttainen,ja etäisesti tutun oloinen. Jouluksi kotiin sarjasta tulee mieleen Bridget Jones lumisissa maisemissa. Norjalaisilla on kuitenkin  raikkaampi ote sinkkusekoiluihin kuin brittiversiolla. Johanne on henkilönä symppiksempi kuin liian överiksi vedetty Bridget.

Kuusi jaksoa ovat lyhyitä puolentunnin  pätkiä, ja sarjan ensimmäisen kauden katsoo nopeasti, varsinkin, kun se imaisee katsojan heti mukaansa. Katsomisen jälkeen haluat muuttaa pieneen idylliseen norjalaiskylään, tai ainakin matkustaa sellaiseen ensi jouluksi.

Katso myös: Leffavinkki: Tanskalainen Bridget Jones

Mitä mielenkiintoista sinä olet viime aikoina katsonut? Tykkäätkö jouluhömpästä?

Kivaa jouluaaton aattoa!

suhteet suosittelen leffat-ja-sarjat sinkkuus
Kommentit (2)
  1. Minäkin pidin tuosta sarjasta kovasti. Muistakaa vaihtaa kieli norjaksi! Minulla ainakin tuli automaattisesti englanninkielinen dubbi ensin, ja se oli aivan surkea!

  2. Just eilen katsoin tämän loppuun ja tykkäsin todella paljon! Norjalaiset tv-sarjat, viimeisimpinä tämä sarja ja Exit, alkavat ohittaa ruotsalaiset omalla suosikkilistallani – vähän enemmän särmää tarinoissa ja muutenkin juonet kiinostavampia.
    PIdän myös siitä, että jaksot ovat lyhyitä – tunnin istuminen paikoillaan ilman muuta oheistoimintaa ei ihan istu mentaliteettiini, mutta lyhkäisiä jaksoja katsoo vaikka teekupillista siemaillessaan.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *