Joulukalenteri – ylläriluukku (jouluinen lasipallo)

Joulukalenterin toisesta luukusta, eli ylläriluukusta paljastuu helppo jouluaskartelu, joka ei vaadi juurikaan askartelutaitoja. Ihastuttava lasipallo kätkee sisäänsä metsäisen maiseman havunoksineen ja pienine punatulkkuineen. Kaunis lasipallo on helppo ja nopea joulukorise kotiin, joulumuistamiseksi tai ystävää ilahduttamaan. Variaatiomahdollisuuksia on myös valtavasti, joten jokainen voi päästää luovuutensa valloilleen ja luoda oman satumetsän. 

DIY jouluinen lasipallo

1 lasipallo (minulla 12cm, Plantagen)

sammalta  (Plantagen) tai muuta pehmeää pohjamateriaalia

havuja tai muita pieniä oksia (pienet kuuset ovat myös Citymarketista)

2 kpl punatulkkuja tai muita pieniä eläimiä

2 kpl pieniä kärpässieniä (nämä ovat Citymarketin askarteluosastolta)

pienet led-valot (Plantagen)

koristenauha tai esimerkiksi paperinarua

  • Ensiksi kannattaa miettiä, haluaako palloonsa valot vai ei. Minä mallailin valoja ensin pallooni, mutta päädyin jättämään ne pois. Maisemasta tuli luonnollisempi. Valot eivät siis ole välttämättömät.
  • Aloita laittamalla pallon pohjalle sopiva kerron sammalta. Sujauta sitten havut tai oksat sopiville paikoilleen. Itse käytin mestästä keräämiäni havuja sekä Plantagenista löydettyjä ”valkoisia marjoja”. En päätynyt käyttämään pieniä kuusia, koska ne eivät sopineetkaan suunnitelmiini.
  • Asettele punatulkut tai muut eläimet sopiviin paikkoihin. Esimerkiksi toinen pallon aukon eteen ja toinen taaemmas maisemaan. Sujauta sienet maisemaan hieman eri korkeuksille.
  • Jos haluat lasipallosi roikkumaan, kiinnitä nauha lujasti palloosi. Ja valmista tuli!

Tämä oma lasipalloni on Plantagenista, mutta näitä löytyy myös esimerkiksi Clas Ohlsonilta ja Sinelliltä. Tässä käytetty aukollinen lasipallo on 12cm halkaisijaltaan. Pienempiä lasipalloja*, joista saa söpöjä kuusenkoristeita, saa esimerkiksi Adlibrikseltä. Lasipallosta on moneksi. Meiltä jäi materiaali reippaasti yli, joten poika innostui tekemään vielä toisen asetelman vanhaan lasipurkkiin. Poika oli niin ylpeä omasta tuotoksestaan, ettei sitten halunnutkaan antaa sitä mummulle, kuten aikaisemmin suunnitteli. 😀

Ihastuimme jouluisen lasipallon helppouteen. Oman lasipallon koristelu oli kivaa yhteistä tekemistä, eikä se vaatinut kuin hieman materiaaleja kaupasta. Kun joulu on ohi, ajatteelin käyttää aukollisen lasipallon sen alkuperäiseen tarkoitukseen eli ostaa sinne muutaman ilmakasvin. Ja samaa lasipalloa voi tosiaan käyttää vaikka ensi jouluna uusiksi.

Miltä näyttää? Sykähdyttääkö lasipallo metsämaisemineen? Mitä teillä askarrellaan jouluksi?

Kivaa viikonloppua! Jos et vielä huomannut ensimmäisen luukun ihanaa Kanto design lahjakorttiarvontaa, niin vielä ehtii osallistua! Ensi viikolla onkin sitten ihan uudet kujeet joulukalenterissa 😉 Olen ainakin itse aika innoissani tästä kalenterista, hah!

Lue myös: Joulukalenteri – 1.luukku (sis. arvonnan) ja Joulukalenteri – 5.luukku (Havikranssi)

Kommentit (3)
  1. Oi miten ihana! Vieläköhän ehtisi tuommoisen askarrella…Tänä vuonna on muksun kanssa tehty käpyjoulukuusia (vihreäksi maalattuun käpyyn palloiksi helmiä yms vanhoista rikkinäisistä koruista ja käpy pystyyn soodataikina”lumeen”. Tarkoituksena vielä kokeilla pari juttua Ihana-lehdestä.

  2. Oi, miten ihana!
    Minäkin haluan…

    Minna

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *