Jyväskylän designkohteet kartalla!

Kaupallinen yhteistyö: Designkaverit

Jyväskylästä löytyy designia! Vaikka Jyväskylä tunnetaan ehkä nimenomaan Alvar Aallon upeasta arkkitehtuurista, niin löytyy Jyväskylästä myös iso liuta uudempia vierailemisen arvoisia kohteita kulttuurin ja designin ystäville. Minusta tuntuu, että mielenkiintoisia kohteita on viime vuosina tullut ihan mielettömästi lisää!  Ihanat Designkaverit ovat koonneet näppärän kartan, jolla Jyväskylässä tänä vuonna vieraileva, tai paikallinen designin ystävä voi suunnistaa ihastelemaan Jyväskylän parasta antia. Paperisia karttoja löytyy kartan kohteista, kauppakeskuksista sekä Jyväskylän infopisteeltä. Kartan voi ladata kätevästi myös netistä.

Kokosin kartasta omat suosikkini tähän postaukseen. Ihan kaikissa kartan kohteissa en ole vielä itsekään käynyt vierailemassa, mutta otan tämän kesän tavoitteeksi kiertää kartan kohteet läpi. On aika jakaa vähän jyväskylärakkautta!

KOTO Designmarket

Yliopistonkatu 32

Ihastuttava ja moderni KOTO Designmarket löytyy ihan keskustasta, kompassin läheltä Yliopistonkadulta. KOTOsta löytyy sesongeittain vaihteleva kotimaisen designin tuotteiden valikoima sekä viihtyisä pieni kahvilanurkkaus. Jyväskylästä on aikaisemmin puuttunut kokonaan putiikki, joista löytäisi uusimpia kotimaisia designvaatteita ja -tuotteita. KOTO on siis erittäin tervetullut lisä Jyväskylän keskustaan. KOTOlla on myös verkkokauppa.

Suosittelen erityisesti: Mökkiviemisiksi HAVU palasaippuaa tai kesän juhliin Uhanan Holiday Dream Dress-mekkoa.

Minna Bakes

Vaajatie 17

Minna Bakes on kuin pieni pala taivasta Vaajakoskella. Vehreä keidas on täynnä käsittämättömän kauniita ja suussasulavia herkkuja. Minnalta voi tilata upeat kakut, cup cakesit ja keksit ennakkoon juhliin tai muihin tilaisuuksiin, tai sitten voi pistäytyä leipomolla perjantaisin tai lauantaisin nappaamassa mukaan tiskistä löytyviä herkkuja.

Suosittelen erityisesti: Rocky road ja Minttusuklaahippu cup cakesit ovat ikisuosikkejani. Yleensä nappaamme neljän kuppikakun pakkaukseen eri makuja, ja sitten jaamme kakut siten, että jokainen saa maistaa vähän kaikkea.

Harjun Paperi

Yliopistonkatu 6

Perinteikäs Harjun Paperi on ihastuttava pieni paperikauppa Yliopistonkadun alkupäässä yläkaupungilla. Harjun Paperia voi hyvin kutsua legendaksi, sillä se on palvellut korttien ja askartelun ystäviä jo vuodesta 1954! Sympaattinen kauppa kätkee sisälleen pieniä aarteita niin perheen pienimmille kuin isommillekin. Kaupungin paras ja persoonallisin korttivalikoima!

Suosittelen erityisesti: Nappaa kauden kaunein kalenteri syksyä varten, tai ilahduta ystävää hauskalla pienellä maatuskalla.

Konttiravintola Morton

Satamakatu 2

Sataman kauniissa järvimaisemissä sijaitseva Konttiravintola Morton ei ehkä enää esittelyjä kaipaa. Olen blogissakin julistanut Mortonin burgerit heittämällä kaupungin parhaiksi. Silmiä hivelevän kaunis ja moderni ravintola on täydellinen paikka piipahtaa kesäiselle lounaalle, tai viettää valoisaa kesäyötä kaveriporukalla. Testattu on 😉 Uudistuneella listalla löytyy myös herkullisia kasvisvaihtoehtoja.

Erityisesti suosittelen: Listalla jokainen annos on niin tarkkaan harkittu, ettei tilaamisessa voi mennä vikaan. Oma suosikkini on Delaware burger -ateria kanalla. Täydellinen makuelämys joka kerta! Kyllä kesä on jyväskyläläisen parasta aikaa!

Beans&more cafe – shop

Asemakatu 11

100% vegaani kahvilaravintola Jyväskylän keskustassa tarjoaa herkullisen menun lisäksi silmänruokaa piristävän designin muodossa. Entisen koruliikkeen tiloihin avannut symppisravintola kaarevine kattoineen on rento hengailupaikka. Suosittelen paikkaa myös vegaani-sanaa epäröiville sekasyöjille. Tämän parempaa kasvisruokaa ei ehkä ole olemassakaan! Ravintolan alakerrasta löytyy myös pieni kauppa, josta voi napata tuotteita kotiinviemisiksi.

Suosittelen erityisesti:  Pieneen nälkään kannattaa kokeilla annosta Meatless balls. Pienet pintopapu-herkkusienipallerot tarjoillaan paahtoleivän ja itsetehdyn peston kanssa. Nam! Ruuan kaveriksi kannattaa ottaa virkistävä ginger beer.

Joko Designkartta on sulle tuttu? Entäpä Jyväskylä muuten?

Kannattaa kurkata Designkavereiden instaan, sillä siellä on käynnissä kilpailu, jossa voi voittaa 50 euron lahjakortin vapaavalintaiseen putiikkiin kartan kohteista!

Kivaa keskiviikkoa!

kulttuuri ravintolat suosittelen matkat
Kommentit (2)
  1. Minna Bakes | Oikeat Uutiset
    24.6.2020, 03:46

    […] Jyväskylän designkohteet kartalla! – Minnean muruja | Lily – Minna Bakes on kuin pieni pala taivasta Vaajakoskella. Vehreä keidas on täynnä käsittämättömän kauniita ja suussasulavia herkkuja. Minnalta voi tilata upeat kakut, cup cakesit ja keksit ennakkoon juhliin tai muihin tilaisuuksiin, tai sitten voi pistäytyä leipomolla perjantaisin tai lauantaisin nappaamassa mukaan tiskistä löytyviä herkkuja. […]

  2. Minna Bakes | Mtv3 Kymmenen Uutiset
    31.3.2020, 14:18

    […] Jyväskylän designkohteet kartalla! – Minnean muruja | Lily – Minna Bakes on kuin pieni pala taivasta Vaajakoskella. Vehreä keidas on täynnä käsittämättömän kauniita ja suussasulavia herkkuja. Minnalta voi tilata upeat kakut, cup cakesit ja keksit ennakkoon juhliin tai muihin tilaisuuksiin, […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *