Kesäasu kierrätysmateriaalista – Upcycler Helsinki inspiroi vastuullisiin valintoihin

Kaupallinen yhteistyö: Upcycler Helsinki

Uskoisitko, että näissä kuvissa päälläni oleva kesäasu eli upea musta mekko sekä kaunis musta nahkalaukku on valmistettu kierrätetystä materiaalista? Itse kuluttajana haluaisin tehdä vastuullisempia valintoja, mutta koen brändien ekologisuuden  tarkastelemisen hankalaksi. Mistä tietää, onko merkki oikeasti ekologinen? Kotimainen yhden naisen yritys Upcycler Helsinki syntyi halusta tehdä ekologisempia valintoja ja mahdollistaa niitä myös muille.

Mikä Upcycler Helsinki?

Upcycler Helsingin takana on Maj-Lis, joka vaihtoi uransa kansainvälisessä muotiyrityksessä ilmastoahdistuksen vuoksi omaan yritykseen, joka tuki paremmin hänen arvojaan. Upcycler Helsingin tavoitteena on vähentää muodin aiheuttamia päästöjä tarjoamalla ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja.

Upcycler Helsinki tarjoaa helposti saatavilla olevan kokoelman tuotteita, jotka ovat kierrätettyjä, tai kierrätysmateriaaleista tai uusiokäytetyistä materiaaleista valmistettuja. Näin voimme vähentää maailmassa syntyvän tekstiilijätteen määrää samalla, kun uuden materiaalituotannon tarve vähenee.

Upcycler Helsingin verkkokaupasta löytyy kotimaisia ja paikallisia vaatemerkkejä, jotka kantavat samoja arvoja kuin Maj-Lis. Verkkokaupasta löytyy myös pieni valikoima second hand tuotteita. Upcycler Helsingin tavoitteena ei ole suuri valikoima eikä ”kaikkea kaikille”. Tarkoitus on koota vaihtuva kapselivalikoima, joka kannustaa hitaaseen muotiin ja harkintaan kuluttamisessa. Upcycler Helsinki tarjoaa helposti lähestyttävän tavan tarkastella omia kulutustottumuuksiaan ja siirtyä kohti vastuullisempaa vaatekaappia, jonka vaatteet kestävät niin aikaa kuin kulutustakin.

TAUKO käyttää uusiokäytettyjä materiaaleja

Sain valita yhteistyössä Upcycler Helsingin kanssa muutaman tuotteen itselleni. Selasin heidän verkkokauppaansa huolella, ja mietin, mitkä olisivat ne tuotteet, joita vaatekaappini tarvitsee. Ihastuin helsinkiläiseen TAUKO brändiin, ja heidän vähäeleiseen tyyliinsä. Vaatekaapista puuttuu helppo pikkumusta, jossa olisi joku juju leikkauksessa. Löysin persoonallisen pikkumustani TAUKOn valikoimista.

TAUKOn vaatteissa yhdistyy suunnittelijoiden intohimo nykytaiteeseen ja kulttuuriin sekä eettisiin ja ekologisiin arvoihin. Mallistojen muotokielessä korostuu vahvat leikkaukset ja kauniit, toimivat yksityiskohdat. TAUKOn vaatteet valmistetaan lähituotantona uusiokäytetyistä materiaaleista. Kaunis Crag-trikoomekkoni on tehty suomalaisen neulostuotannon ylijäämästä.

Globe Hope on kierrätysmuodin pioneeri

Globe Hope on monelle tuttu kierrätysmuodin edelläkävijä. Seija Lukkala perusti yrityksen jo vuonna 2003. Globe Hopen tuotteet valmistetaan omaperäisistä materiaaleista kuten armeijan käytöstä poistetuista tekstiileistä tai käytetyistä turvavöistä. Globe Hope kierrättää monenlaisia materiaaleja, jotka olisivat muuten päätyneet jätteeksi.

Nykyisin Globe Hope keskittyy laukkujen valmistamiseen. Ja juuri laukut ovat se tuoteryhmä, josta minäkin merkin tunnistan. Valitsin itselleni Pilvi olkalaukun, joka puhutteli minua näppärällä koollaan sekä klassisella mallillaan. Yksinkertainen, mutta kaunis laukku mahduttaa sisälleen ne tärkeimmät eli puhelimen, lompakon ja avaimet. Pilvi olkalaukku on valmistettu ylijäämänahasta. Materiaali on lajiteltu ja puhdistettu Nummelassa ja laukku on ommeltu Tampereella.

Upcycler Helsinki halusi tarjota lukijoilleni kivan alekoodin heidän verkkokauppaansa!  Koodilla Meri20 saa koko heinäkuun ajan 20% alennusta kaikista normaalihintaisista tuotteista! Kannattaa käydä tutustumassa valikoimaan ja Maj-Lisin ajatuksiin vastuullisesta muodista!

Halusin myös ilahduttaa teitä lukijoita ja instaseuraajia! Niimpä valitsin Upcycler Helsingin verkkokaupasta yhden tuotteen, jonka arvon instagramin ja facebook-seuraajieni kesken! Käy facebookista tai instagramista kurkkaamassa, mikä ihana kesäisille retkille sopiva Globe Hope:n tuote on kyseessä 😉 Facebookista minut löytää nimellä Minnean muruja, ja instagramista @minneanmuruja!

Mukavaa keskiviikkoa!

Lue myös: Kokeilisinko kapselivaatekaappia? ja Mitä ostin (ja mistä haaveilin) tammikuussa?

Kommentit (4)
  1. Ai että, miten kesäinen asu! Pitääpä käydä tutustumassa Upcycler Helsinkiin.

    1. Kiitos! Kannattaa ihmeessä tutustua!

  2. Ihan mahtavaa, että enemmän ja enemmän alkaa olla erilaisia kierrätyksellä valmistettuja vaatteita jne.

    Raaka totuus kun on, ettei me voida jatkaa näin jos tämä pallo halutaan pitää. Ja mitä enemmän kierrätettyä on tarjolla, sen helpompi niihin on tarttua.

    https://naissanelioissa.wordpress.com/2020/07/01/nahda-itsensa-hyvana/

    1. Kyllä, avain on juurikin se, että kuluttajalle tehdään näkyväksi ja helpoksi kestävämpi kulutus! Itse on haastavaa ottaa selvää, miten ja mistä vaatteet/tuotteet on valmistettu. Kaivataan ehdottomasti enemmän Upcycler Helsingin kaltaisia toimijoita, jotka helpottavat kuluttajien vastuullisia valintoja.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *