Lomasuunnitelmia ja omenankukkia

Montako päivää kesälomaan? Omalla kohdallani vastaus on vielä aika monta. Ajatus kesälomasta, ja hengähdyshetkestä on ainoa asia, joka pitää minut tällä hetkellä joten kuten järjissäni. Vaikka ei kesälomakaan mikään kaiken korjaava ihmeaika ole, tuntuu sen odottaminen antavan toivoa. Ja koska loman miettiminen on mukavaa, listasin alle meidän kesälomasuunnitelmia.

Mitä tehdä lomalla?

Oma lomani alkaa juhannukselta. Jotenkin tässä kaikessa hässäkässä en ole ehtinyt ajatella juhannusta. Meillä ei siis ole mitään suunnitelmia juhannukseksi, ja nyt on liian myöhäistä haaveilla mökistä tai muusta aktiviteetista. Emme siis tee juhannuksena mitään. Ja tällä hetkellä tuntuu, ettei tarvitsekaan. Aloitetaan loma rennosti ihan vaan olemalla. Jos sää sallii, niin ehkä juhannuksena voisi käydä heittämässä viimein talviturkin.

Varsinaiset ensimmäiset lomapäivät vietän (toivottavasti) ihan ylhäisessä yksinäisyydessä. Otin nimittäin muutaman päivän ihan vain itselleni. Se tuntuu tärkeältä ja tarpeelliselta. Olen varannut itselleni kampaaja-ajan, ja ajattelin ottaa sellaiset mielen ja kehon huoltopäivät. Kaikkea, mistä tulee hyvä mieli, ja mikä on jäänyt viime aikoina vähemmälle huomiolle.

Kesäloman kohokohta on reissu pohjoiseen. Ajattelimme alustavasti, että treffaisimme siskon perheen Kalajoen Jukuparkissa. Kävimme siellä ensimmäisen kerran viime vuonna, ja lapsesta se oli iso hitti. Kalajoelta on kätevä matka Ouluun, jossa on sitten tarkoitus kyläillä siskon perheen luona.

Hääpäivämatka Ouluun?

Kyselin instan puolella vinkkejä kivoista hotelleista, ravintoloista ja muusta kesäisestä aktiviteetista. Meillä on heinäkuussa hääpäivä, ja jotain pientä olisi ihana tehdä kahdestaan.

Oulu ei ehkä ole Suomen Venetsia, mutta logistisista syistä se saa tänä vuonna kelvata. Pääasia on rauhallinen ja rentouttava kahdenkeskinen aika puolison kanssa. Sille todellakin on tarvetta.

Oulussa suositeltiin De Gamlas Hem sekä Lapland Hotelsia. Nämä laitan korvan taakse siihen saakka, kun on aika varata hotelli. Insta mainosti minulle heti Oulun aktiviteettien googlettelun vuoksi myös joki-iglu majoitusta, joka näytti todella houkuttelevalta ja romanttiselta. Ravintoloista eniten suosituksia sai Sokeri-Jussin kievari. Se on siis nyt myös lisätty listalle.

Ulkoiluaktiviteetit ovat paljolti säästä riippuvaisia, mutta Nallikarin upeat rannat olisi ihana päästä kokemaan. Sadesäällä voisi yhden seuraajan vinkkaamat pakohuonepelit olla hyvä vaihtoehto. Toki ihan sellainen spontaani tekeminenkin on ihan parasta. Menee sinne, minne nokka näyttää ja mikä tuntuu sillä hetkellä kivalta.

Päällä näissä ihanissa omenapuutarhakuvissa on tietenkin Kanto designin Lilja-mekko. Kävimme Hannan kanssa viime viikonloppuna ihastelemassa omenankukkia sekä ottamassa vähän kuvia. Olin mukana näiden kesän suosikkimekkojen kuvauksissa viime vuonna, ja sain itselleni sekä tämän raikkaan raidallisen mekon että myös aina toimivan mustan version. Nämä mekot ovat olleet kovassa käytössä nyt lämpimien säiden saavuttua. Jotenkin niin huolettomat, kevyet ja mukavat päällä.

Onko sinulla kesälomaa tai lomasuunnitelmia? Entä löytyykö hyviä Oulu-vinkkejä?

Mukavaa viikonloppua!

Lue myös: Ciao Bella! Hääpäivämatkalle Venetsiaan

muoti paivan-tyyli
Kommentit (2)
  1. Hei, haastan sinut vastaamaan 20 kesäiseen kysymykseen! Kysymykset löytyvät blogipostauksestani!

    Hyvää & aurinkoista kesää!💛

    https://jasukuvaa.blogspot.com/2021/06/20-kysymysta-kesasta.html

  2. Kiva kesäinen postaus, kiitos!
    Juuri mietin itse kesälomasuunntielmia. Opettajana aloitan lomani ensi viikolla ja palaan työhön vasta 9.8. Melko mukavaa… Miehellä tosin loma on paaaaaljon lyhyempi. Meillä ei oikeastaan ole suunnitelmia, ekan viikon aion vain olla ja ihmetellä kotona, pihalla, terassilla, kodinhoitohuoneen pyykkikasan parissa (pakko) ja retkellä jokirannassa yhdeksänvuotiaan kanssa. Ehkä mökkeillään, vähän veneillään ja ollaan toistemme kanssa. Heinäkuun lopulla meillä on miehen ja ystäväpariskunnan kanssa tarkoitus lähteä Ahvenanmaalle pariksi yöksi – mukavaa!

    Minna

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *