Mitä kesälomalla saa tehdä?

Kesäloma. Sehän se on tässä ollut jo pitkään mielessä, vaikka kelit eivät ole tätä unelmointia juuri tukeneet. Silloin, kun aurinko on paistanut, ja on löytänyt suojaisan paikan, on voinut laittaa aurinkolasit päähän, ja hetken kuvitella olevan lämmin kesäpäivä. Tänä kesänä kesäloma tulee olemaan monin tavoin erilainen kuin aikaisemmat. Ainakin minua mietityttää nämä poikkeusolot ja erityisesti yksi asia. Mitä kesälomalla saa tehdä?

Kesälomaani on viime vuosina kuulunut niin mummolavierailu, illanviettoja ystäväporukalla ravintolassa, kivoja päiviä Muumimaailmassa, Särkänniemessä tai muussa huvipuistossa, hotelliöitä kahdestaan miehen kanssa kuin festarointiakin. Tänä vuonna kaikki on toisin. Kesälomasuunnitelmat ovat menneet uusiksi varmasti myös muilla kuin meidän perheellä. Kesäloma kyllä koittaa aikanaan, mutta mitä silloin saa, ja on turvallista tehdä?

Meillä oli alustavana suunnitelmana suunnata Tanskaan ja Legolandiin. Poika on tätä toivonut, ja tänä kesänä olisi ollut hyvä aika toteuttaa pojan haave. Kokemus olisi varmasti ollut hauska koko perheelle, vaikka itse en legojen tai Legolandin suurin fani olekaan. Minulla oli tarkoitus myös mennä Suomipopeille sekä ehkä jollekin toiselle festarille. Erityisesti Suomopopit harmittavat, sillä viime kesänä olin niin fiiliksissä niistä.

Eniten kuitenkin harmittaa mummoni 90-vuotissynttäreiden peruuntuminen. Olin odottanut koko alkuvuoden, että pääsen näkemään niin mummon kuin kaikki rakkaat sukulaisetkin. Kesäisiä sukujuhia ei nyt olekaan ollut muutamaan vuoteen, joten tämä olisi ollut ihana ja kaivattu jälleennäkeminen. Mummoni terveys ei kuitenkaan salli edes pientä vierailua, joten terveiset on lähetettävä virtuaalisesti. Muita kesiä ja kesäsuunnitelmia tulee kyllä vielä tulevaisuudessa, mutta mummon näkemisen mahdollisuudet alkavat olla vähissä.

Kevään parasta antia on kuitenkin kesälomasta haaveilu, joten jotain kesälomasuunnitelmia olemmekin tehneet. Haaveilimme mökkijuhannuksesta siskon perheen sekä lastemme isovanhempien kanssa. Valitettavasti olimme liian myöhään liikenteessä. Yhden päivän selailin netin läpi sopivista mökeistä, ja soittelin ympäriinsä. Isolle porukalle ei vain ollut enää sopivaa mökkiä tarjolla. Uutisista luinkin, että tänä keväänä ja kesänä suomalaiset ovat erityisen innokkaita mökkivuokraajia. Toivotaan, että kotimaan matkailu saa piristystä siitä, ettei ulkomaille tänä kesänä oikein pääse. Minäkin haaveilen vielä siitä mökkiviikonlopusta ja paljusta heinäkuulle.

Karavaanimme suuntaa kohti pohjoista, vaikka omaa mummoani emme pääsekään näkemään. Poikani kuitenkin pääsee vierailemaan omien isovanhempiensa luona, ja voimme viettää aikaa pienessä porukassa. Ehkäpä varaamme miehen kanssa yön hotellista, ja poika saa nauttia mummun seurasta. Mietimme myös päiväretkeä Tampereelle ja Särkänniemeen. Täytyy vain ensin katsoa, miten isossa huvipuistossa järjestetään turvavälit ja muut.

Eniten kuitenkin odotan järvessä uimista, ja ihan omalla pihalla grillailua ja chillailua. Niitä ei onneksi ole kielletty, ja niitä voi harrastaa hyvillä mielin. Odotan valoisia öitä, lukumaratoneja riippumatossa, raukeita aamuja ja yhdessäoloa. Odotan lämpimiä päiviä, hikikarpaloita otsalla ja Amppari-mehujäätä. Monta ihanaa asiaa ovat kuitenkin tälläkin kesälomalla mahdollisia. Odotan myös kahdenkeskistä aikaa miehen kanssa. Että ehditään sanoa muutakin kuin moikka aamuisin.  Kuvat: Hanna

Miltä sun kesä näyttää? Minkälaisia suunnitelmia sulla on?

Pirteää perjantaita! Huomenna muuten kirppistellään instagramin puolella! Jos mun vaatekaapin unohdetut helmet kiinnostavat, niin kurkkaa @minneanmuruja instan stoori huomenna kello 18.00!

Lue myös: Montako viikkoa lomaa on tarpeeksi? ja 12 kysymystä kesästä

puheenaiheet ajattelin-tanaan paivan-tyyli
Kommentit (4)
  1. Mitä Tehdä Kesälomalla | Sähkötupakka Uutiset
    25.7.2020, 06:55

    […] Mitä kesälomalla saa tehdä? – Minnean muruja | Lily – Mitä kesälomalla saa tehdä? Kesälomaani on viime vuosina kuulunut niin mummolavierailu, illanviettoja ystäväporukalla ravintolassa, kivoja päiviä Muumimaailmassa, Särkänniemessä tai muussa huvipuistossa, hotelliöitä kahdestaan miehen kanssa kuin festarointiakin. […]

  2. Legolandissa on aika paljon sellaista josta lapset saavat enemmän irti kun ovat vähän isompia. On paljon kiinnostavia yksityiskohtia rakennelmissa ja alueella menee paljon aikaa jos sen haluaa nähdä kunnolla. Parempi vain että lapsi on vähän vanhempi kun pääsette sinne 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *