Murheita ja huolia

Viime aikoina elämä on tuonut eteen niin pienempiä murheita kuin isompiakin huolia. Huolipinon pienimmästä päästä on ollut Lilyn uudistuksen myötä blogin romahtaneet lukijamäärät. Suuremapana huolena yllättäen eteen tullut suuri taloudellinen taakka.

Olen aika muutosvastarintainen, ja tunnen olevani tyytyväinen, kun arki porskuttaa menemään meko samanlaisena päivästä  toiseen. Rutiinit tuovat elämääni turvallisuutta ja ennustettavuutta. Vaikka vaihtelu on kivaa, tykkään, kun elämän suuret linjat eivät järky. Elämän isoissa muutoksissa piilee minulle aina kriisin paikka. Isot muutokset vaativat paljon ajatustyötä pään sisällä, ja paljon aikaa tottua uuteen.

Taputan itseäni olalle siitä, että Lilyn uudistuksen myötä opin nopeasti  uuden bloggausalustan eli WordPressin käytön, ja bloggaaminen ei sen vuoksi kärsi teknisistä ongelmista. Jotain etusivun uudistuksessa sekä varmaankin hakukonenäkyvyydessä on oleellisesti muuttunut, sillä päivä toisensa jälkeen lukijamääräni pienenee. Enkä puhu yksittäisistä tai edes sadoista lukijoista, vaan tuhansista. Lilyn uudistuksen myötä lukijämääräni on melkein puolittunut kuukausittaisesta keskimääräisestä lukijämäärästä. Ja se on todella paljon! Toki asiaan voi vaikuttaa myös muut tekijät, mutta masentavaa katsottavaa se on joka tapauksessa. Ja jos totta puhutaan, niin kirjoittamismotivaatio on laskenut lukijamäärän kanssa samaa tahtia. Ensimmäistä kertaa bloggausurani aikana olen ajatellut koko homman laittamista pakettiin. Jos se ei ole kivaa, niin kannattaako sitä tehdä?

Laskevat lukijamäärät ovat kuitenkin tällä hetkellä pienin murheistani. Saimme muutama viikko sitten todella huolestuttavia uutisia, ja huoli taloudellisesta pärjäämisestä kasvoi hetkessä elefantiksi rinnan päälle ja unettomiksi öiksi. Raskaiksi aamuiksi ja loputtomaksi keskusteluksi tulevaisuuden mahdollisista skenaarioita. Uusi tilanne laittaa kaiken asuntoa myöden uusiksi. Tällä hetkellä emme voi kuitenkaan tehdä muuta kuin odotella ja katsoa, minkälaiset kortit meille tulevaisuuden varalle jaetaan.

Tiedän kyllä, että kaikesta selvitään. Tällä hetkellä valoa ei kuitenkaan vielä näy tunnelin päässä.

Parempaa perjantaita sinulle! Onneksi viikonlppumme on täynnä iloista synttärijuhlintaa, joten murheille ei jää juurikaan tilaa! Lupaan, että palailen blogin ääreen iloisemmilla aiheilla 🙂

hyvinvointi ajattelin-tanaan oma-elama
Kommentit (10)
 1. Tsemppiä kovasti sinulle ❤️ kun isompia ja pienempiä huolia kerääntyy samanaikaisesti, se vaikuttaa todella paljon moniin eri asioihin motivaatiosta yleiseen jaksamiseen. Toivottavasti alkavasta keväästä ja auringosta tulisi vähän lisää energiaa ☀️

  -Johanna
  http://www.lily.fi/blogit/sarkamalma

  1. Kiitos tsempeistä! Ne tulevat kyllä tarpeeseen.
   Uskon, että tämä tästä helpottaa ajan ja auringon kanssa. Kyllä kaikki vielä kääntyy hyväksi 🙂

 2. Ei kyllä vakuuta lukijaakaan tämä Lilyn uudistus. En ihmettele jos lukijoita tippuu kyydistä, kun ei täältä enää löydä ollenkaan niin kätevästi kiinnostavia blogeja tai uusia postauksia. Sen sijaan etusivulla voivat paistatella nykyään postaukset, jotka ovatkin vuodelta 2013 tai muuta vastaavaa – mieluummin klikkailisin etusivulta hieman ajankohtaisempaa settiä. Ja harmittaa teidän bloggaajien puolesta tämä myös, ihan varmasti väkisinkin vaikuttaa kirjoitusintoon…Toivotaan, että tähän tulisi jotain parannusta niin että tämä sun ja muutkin mukavat blogit löytäisivät taas tiensä useampien lukulistalle!

  Tsemppiä myös muiden haasteiden keskelle!

  1. Harmittaa kyllä kovasti tämä uudistuksen tuoma sekavuus ja eteenkin tietenkin lukijamäärän romahtaminen. Ei auta kuin toivoa, että tilanne paranee, ja lukijat palaavat.

   Kiitos tsempeistä! Lämmmittää mieltä <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *