Ninjago synttärit

Kaupallinen yhteistyö: Hannan Kakut

Hevisaurus raikasi meillä stereoissa jo heti aamusta, kun valmistelimme vuoden odotetuinta juhlaa. ”Hevipitsaa, sen täytteenä on kaikki mitä mieleen tulee tekohetkellä!”, laulaa poika Hevisauruksen mukana legojen keräämisen lomassa. Tätä päivää on todellakin odotettu niin innolla, että jääkaapin ovesta löytyy kalenteri, josta on päivä päivältä rastittu päiviä kohti punaisella merkittyä juhlapäivää. Tänään aamulla piirrettiin rasti sen punaisen päivän kohdalle. Juhlapäivä ja Ninjago synttärit on viimein täällä!Tilasin kakun hyvissä ajoin Hannan kakuilta. Tämä oli nyt jo kolmas synttärikakku, jonka tilaamme Hannalta. Kertaakaan emme ole joutuneet pettymään, vaan kakku on ollut joka vuonna juhien kohokohta. Tämän vuoden juhlien teemaksi poika tahtoi Lego Ninjagon. Niimpä pyysimme kakun teemaan sopivaksi. Ninjojahan löytyy ainakin neljässä värissä, ja poika valitsi kakkuunsa vihreän ninjan.

Äidille ulkomuotoa tärkeämpää on tietenkin se, mitä kakun sisältä löytyy. Poika on suklaakakkujen ystävä, ja ihastuimme jo toissa vuonna suklaakakkupohjaan, jossa oli täytteenä vadelma-vanilijatäyte. Sillä samalla kombolla mentiin viime vuonna, ja sillä päätimme mennä tänäkin vuonna. Mitäpä sitä hyvää vaihtamaan 😀 Kakku on saanut joka vuosi osakseen ihasteluja niin ulkonäön kuin makunsakin puolesta. Valinta oli siis helppo.

Lähetin kutsut maaliskuun alussa perheelle ja muutamalle pojan kutsumalle kaverille. Näytti siltä, että kaikki pääsevät paikalle. Mitä lähemmäs juhlat tulivat, sitä enemmän alkoi näyttämään siltä, ettei juhliin tulisi vieraita. Päivä päivältä oma ahdistukseni nousi. Mietin, miten selitän pojalle, että nyt on sellainen tilanne, ettei juhlia ja monen hengen kokoontumisia suositella. Pidin kuitenkin toivoa yllä. Sinnikkäästi ajattelin, että juhlat pidetään, vaikka sitten ilman vieraita. Kakkutilausta en peru. Syödään sitten vaikka koko kakku kolmestaan.

Mietimme tilannetta, ja keskustelimme juhlavieraiden kanssa. Sovimme, että suurin osa jättää juhlat nyt suositusten mukaan väliin. Sisko perheineen ei Uudeltamaalta olisi päässyt, vaikka olisi halunnut. Perhe otti onneksi juhliin osaa videopuhelun välityksellä. Päädyimme lopulta siihen, että yksi kaveri tulisi juhliin vanhempansa kanssa. Ja voi, miten suuri merkitys sillä pojalle oli. Yksi kaveri teki päivästä juhlan. Olin niin onnellinen. Juhlasta tuli juhla, ja pystyimme juhlimaan turvallisesti.

Ninjago on teemana yllättävän haastava. Etsin kaupoista ja netistä asiaankuuluvia koristeita ja tarvikkeita. Niitä ei juurikaan löytynyt, vaan kaikkialla myytiin ei-oota. Ehdin jo hetken aikaa tuskastua, kunnes päätin, että askarrellaan ja sovelletaan. Kakku tulisi olemaan näyttävä, ja voisin tulostaa netistä kuvia askartelua varten. Kaupasta löytyi myös Ninjago tarrakirja, ja mies löysi Ninjago-servettejä Confetin myymälästä.

Ensimmäisenä ohjelmanumerona olikin koristella oma paperikuppi mieleisillään Ninjago-tarroilla. Tämä tuntui olevan poikien mielestä kivaa puuhaa. Joskus yksinkertainen ratkaisu osoittautuu toimivimmaksi. Toinen teemaan liityvä ohjelmanumero oli Ninjago aarteenetsintä. Olin tulostanut muutaman kuvan vihreästä ninjasta. Leikkelin sopivan kokoisiksi lapuiksi, ja asetin ne pojan huoneeseen osittain piiloon. Yhden ninjan takaa paljastuisi ninjojen piillottama aarre. Aarteeksi olin sujauttanut tarrakirjasta leikkaamiani tarroja, pienet herkut ja Lego minifiguuripakkaukset. 

Aarteenetsintä osoittautui hitiksi. Pojat löysivät melko vaivattomasti kaikki muut ninjat, mutta viimeinen ninja oli hieman hankalampi. Sen löytymiseen vaadittiin sinnikyyttä ja muutama vihje.

Yhteistyössä saan tarjota lukijoilleni kivan alekoodin Hannan Kakuille. Koodilla MinneaMuru0420 saa huhtikuun aikana tehdyistä uusista tilauksista 10% alen. Alea ei voi käyttää lahjakortteihin.

Nyt on aika tukea yrittäjiä, joille tämä aika on erityisen haastavaa! Blogissa ja instassani tuleekin lähiaikoina näkymään #supportyourlocal teema. Haluan antaa oman pienen panokseni paikallisille yrityksille, ja osoittaa tukeni. Tue sinäkin yrittäjää!

Aurinkoista sunnuntaita! Meillä on vielä puolikas kakku jääkaapissa odottelemassa. Poika kysyi, voidaanko juhlia vielä tänäänkin. Tottakai voidaan!

Lue myös: Batman synttärit

koti tapahtumat-ja-juhlat ruoka-ja-juoma
Kommentit (2)
  1. Meillä on tulossa 4v synttärit toukokuussa ja lapsi ymmärtää hyvin, ettei nyt voi juhlia pitää, vaan pidetään myöhemmin. Tehdään omalla porukalla jotain herkkua ja syödään synttäripäivänä ja pyydetään etukäteen sukulaisilta ja tutuilta onnitteluvideoita. En todellakaan ottaisi riskiä synttäreiden varjolla, että joku toisi meille pöpön tai joku hakisi meiltä pöpön. Se kun ei tarttuakseen oireita tarvitse 😔

  2. Laura/ Tässä kaupungissa tuulee aina
    29.3.2020, 09:44

    Ihana, että saitte yhden kaverin paikalle! Meillä olisi tulossa yhdeksänvuotissynttärit toukokuussa, mutta vähän veikkaan, että niitä siirretään johonkin myöhempään aikaan. Esikoinen on onneksi jo niin iso, että ymmärtää (verrattuna nelivuotiaaseen pikkuveljeen) ja aina voi kehitellä jotain spesiaalia omalla porukalla.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *