Nopeaa arkiruokaa – Pulled Beef sämpylät

Eilinen hidas sunnuntai kruunattiin nauttimalla hitaasti valmistuvaa illallista. Pulled beef eli nyhtönauta nimittäin ei ole hoppuilijan herkku. Nyhtönauta tarvitsee aikaa noin neljä tai viisi tuntia. Hyvää kannattaa kuitenkin odottaa, sillä hitaasti miedolla lämmöllä kypsytetty pulled beef on niin mureaa, että se sulaa suuhun. Pulled beefin kaverina tarjoilimme sämpylöitä, coleslawta ja bbq-kastiketta.

Jos joku nyt ihmettelee, että mitäs nopeaa arkiruokaa tämä nyt on, niin odotas kun kerron. Vaikka naudan kypsyttäminen uunissa vei useamman tunnin, niin valmistamalla sen esimerkiksi sunnuntaina, saa maanantaina nopean arkiruuan, jonka tärkein osanen on jo valmiina! Eli tämä ruoka on joko nopea tai hidas, riippuen siitä, miten sen ajattelee. Iso nyhtönauta tulee noin kilon pakkauksessa, joten siitä riittää ruuaksi myös seuraavalle päivälle.

Pulled beef sämpylät coleslaw-salaatilla

1 Atria Uunivalmis Nyhtönauta

1 paketti esipaistettuja sämpylöitä (tai valisemiasi tuoreita sämpylöitä)

1 paketti coleslawta

BBQ-kastiketta

Tarjoiluun margariinia ja juustoa

Tee näin:

  • laita uuni 125 asteeseen ja ota nyhtönauta lämpenemään huoneenlämpöön
  • nyhtönaudan koosta riippuen, anna paistua uunissa 4-5 tuntia
  • anna lihan levätä hetki, ja revi se sitten palasiksi
  • paista esipaistetut sämpylät uunissa pakkauksen ohjeen mukaan
  • täytä lämpimät sämpylät margariinilla, juustolla, coleslawlla ja nyhtönaudalla. Kruunaa sämpylä lorauttamalla pieni määrä bbq-kastiketta nyhtönaudan päälle. Voit myös vaihtoehtoisesti pyöritellä nyhtönaudan silpun pienessä määrässä bbq-kastiketta ennen sämpylöiden täyttämistä

En itse ole suuri punaisen lihan ystävä, ja syön sitä suhteellisen vähän. En esimerkiksi osaa syödä nauhanpihviä. Pulled beef on helppo ruoka ihmiselle, jonka pitäisi alhaisten rauta-arvojen vuoksi syödä enemmän punaista lihaa, mutta joka ei suuremmin välitä punaisesta lihasta. Pulled beef on helposti lähestyttävä liharuoka. Makua ja potkua ruoka saa pehmeän savuisesta bbq-kastikkeesta. Raikkautta muuten aika tuhtiin ruokaan tuo coleslaw-salaatti. Coleslawn eli amerikkalaisen kaalisalaatin voi toki tehdä myös itse, mutta meillä usein mennään sieltä, mistä aita on matalin, ja napataan valmis coleslaw kaupasta.

Helppoa vai mitä? Ruoka valmistuu uunissa itsekseen, eikä vaadi muuta kuin hieman ennakointia, että muistaa laittaa nyhtönaudan uuniin 4-5 tuntia ennen kuin on tarkoitus ruokailla. Kaikki muu valmistuu nopeasti.

Syödäänkö teillä nyhtönautaa? Millaisissa ruuissa teillä sitä tarjotaan?

Maistuvaa uutta viikkoa! Valokuvaajan haastavimmat viikot on taas käsillä, kun luonnonvaloa on vain muutaman tunnin päivässä. Nämä kuvat otin eilen illalla, kun oli jo pimeää, ja kriiseilin keinovalon kanssa. Ei näytä niin kauniilta kuin luonnonvalo! Hieman hampaita kiristellen nämä kuvat julkaisen, mutta minkäs tälle valottomuudelle voi.

Lue myös: Bao bun höyrysämpylät korealaisella kanalla ja Houkutteleva lohi-cheddarpiirakka

koti ruoka-ja-juoma
Kommentit (2)
  1. Näyttää kyllä niin hyvälle. Itse tykkään kovastikin naudanlihasta, lehtipihvi on yksi lemppareistani.

    1. Kiitos! Kannattaa sitten ehdottomasti testata näitä 😉 Valmistuu uunissa kuin itsestään.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *