Nopeaa arkiruokaa – kana-ramenkeitto

Nopeaa arkiruokaa-juttusarja saa tänään jatkoa ihanan mausteisesta ramenkeitosta. Yksi lempiravintoiloistani on japanilainen ramenravintola Wagamama, jossa on aina vieraitava kun sattuu sellaiseen kaupunkiin, josta se löytyy. Ramenkeittiö tarjoilee lämpimiä keittoja, joissa on pientä inkiväärin lämpöä ja chilin potkua. Ihan täydellistä talviruokaa siis. Rakastan ramenkeittoja, mutta kesti lähemmäs 38 vuotta ennen kuin tajusin testata keiton tekemistä itse. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, sillä tämä helppo kana-ramenkeitto meni heti lohturuokien top vitoseen!

Ja kuten kaikessa kokkailussa, tässäkin reseptissä mennään sieltä, missä kokkausaita on matalin. Ramenkeiton kanssa voi hifistellä, ja tehdä liemen alusta alkaen itse. Omassa versiossani kaikki on melko lailla keittämistä vaille valmista. Helppoa ja nopeaa siis. Reseptin löysin Yhteishyvästä, mutta muokkailin sitä itselle sopivaksi.

Kana-ramenkeitto kolmelle

Ainekset

200g valmiita Vuolu kanafileitä

200g lehtikaali-kasviswok vihannekset

1 l vettä

2 kpl kanaliemikuutiota

pala inkivääriä

1 kpl valkosipulinkynsi

1 tl sambal oelek -chilitahnaa

1 kpl (80 g) nuudeleita

2 rkl hienonnettua korianteria

limemehua

tuoretta chiliä tai punaista suippopaprikaa

 

Tee näin:

-Laita vesi kiehumaan. Lisää kiehuvaan veteen silputtu valkosipuli ja inkivääri. Laitoin pikkurillin kokoisen palan inkivääriä, ja sitä olisi voinut olla enemmänkin. Heitä sekaan myös kanaliemikuutiot sekä sambal oelek -tahna. Anna kiehua noin 10 minuuttia.

– Lisää valmiiksi kypsennetty kana, nuudelit ja kasvikset. Anna kiehua muutama minuutti kunnes nuudelit ovat kypsiä.

-Mausta halutessasi korianterilla, limemehulla ja tuoreella chilillä. Meillä mies ja poika eivät tykkää tulisesta, joten vaihdoimme tuoreen chilin suippopaprikaan. Paprika keiton päällä tuo mukavaa rouskuvaa suutuntumaa.

That`s it! Ihana ja lämmittävä keitto on valmis nautittavaksi! Keitto valmistuu noin vartissa, ja hellii lämmöllään nälkäisiä syöjiä. Rakastan inkiväärin, valkosipulin ja chilin yhdistelmää. Tästä keitosta ei tullut kuitenkaan liian tulista, vaan myös perheen miehet söivät tätä mielellään. En ymmärrä, miksi en ole aikaisemmin tajunnut testata ramenkeittoja! Ensi kerralla taidan ostaa myös mungpavun ituja, ne nimittäin sopivat rameniin mainiosti.

Tykkäätkö ramenkeitoista tai japanilaisen keittiön herkuista?

Kurkkaa myös muut Nopeaa arkiruokaa- reseptit! Ne löytyvät blogista kätevästi nopeaa arkiruokaa avainsanalla 🙂

Kivaa uutta viikkoa! Pysykää lämpimänä <3

 

Koti Ruoka ja juoma

Kuinka välttää sunnuntaiblues?

Perjantaina töiden jälkeen olo on aina kutkuttava ja iloisen odottava – koko viikonloppu on edessä. Kaksi kokonaista vapaata päivää, jolloin arkihulinoista, aikatauluista tai aamuherätyksestä ei tarvitse huolehtia. Voi tehdä ihan mitä vaan! Silti viikonloppurutiinimme tuntuvat menevän viikosta toiseen aika samalla tavalla.  Ja se on ihan ok, itsehän omat viikonloppuohjelmamme olemme valinneet.

Lauantaina olo on usein leppoisa, ja vapaapäivä tuntuu hyvältä. Ongelma onkin se sunnuntai-ilta, tai joskus jopa iltapäivä, jolloin alkaa tiedostamattaan stressaamaan tulevaa työviikkoa ja kaikkea arjen raskautta. Sunnuntai ikään kuin menee pilalle, koska itse pilaa sen masistelemalla viikonlopun loppua. Tiedätkö fiiliksen? Sen fiiliksen, kun epämääräinen huolimöykky alkaa painamaan rinnan alla ja tekee olon levottomaksi ja hieman huonotuuliseksi. Kutsun sitä sunnuntaibluesiksi.

On muutama asia, joilla sunnuntaiblues on parannettavissa. Minulla on kaksi keinoa yrittää välttää se mörkö. Toisen näistä keksin itse, ja toiseen törmäsin Cup of Jo-nimisessä blogissa. Postauksessa A Trick for Making Weekends Feel Longer blogin kirjoittaja keksi, että viikonloppu tuntuu pidemmältä, ja sunnuntai mukavammalta, kun järjestää sunnuntai-illalle jotain spesiaalia ohjelmaa. Jotain, josta pitää, ja josta tulee hyvä mieli. Hänen ystävänsä kutsui hänet sunnuntai-illan leffaan, ja ilta oli niin hauska, rento ja erilainen, että sen tuoma ilo ja rentous seurasi häntä aina maanantaihin saakka.

Tämä oivallus sai sunnuntaibluesin häviämään, ja viikonlopun tuntumaan pidemmältä. Mikä mahtava oivallus! Olen aika laiska tekemään sunnuntai-iltaisin mitään, mitä vaatisi kotoa poistumisen. Nyt olen kuitenkin ajatellut ottaa tämän sunnuntai-illan ilottelun käyttöön, ainakin satunnaisesti. Uskon, että joku erityinen mukava meno sunnuntai-iltana saa mielen korkealle ja jättää vähemmän aikaa murehtimiselle. Ehkäpä menen leffaan jo heti tänä iltana!

Toinen keino kohottaa sunnuntain mielialaa liittyy ensimmäiseen, mutta ei ole kuitenkaan ihan sama asia. Se on nimittäin spontaanisuus. Kaipaan enemmän spontaaneja, suunnittelemattomia ”repäisyjä” rutineista. Siinä, missä rutiineilla on rauhoittava vaikutus elämään, ja ne tuovat turvallisuutta ja ennakoitavuutta, ovat ne myös ankeita ja masentavia. Siinä, missä suunniteltu mukava meno sunnuntai-illalle antaa iloa ja kutkuttavaa odotusta koko viikonlopulle, antaa spontaani sunnuntain road trip Peurungan kylpylään erilaista kutkuttavaa vapauden fiilistä.

Jotain erilaista ja odottamatonta tapahtuu, ja se tuntuu vähintään yhtä kivalta kuin suunniteltu mukava meno. On kuin saisi yllättävän lahjan. Spontaanin jutun ei tarvitse olla mitään suurta, vaan se voi olla vaikka pikareissu kauppaan ostamaan leivontatarpeet sunnuntai-illan mokkapaloja varten. Tai soitto ystävälle, jota pyytää iltakävelylle. Pääasia on, että se on spontaania.Kaikkea ikävää arjessa tai elämässä ei voi välttää, mutta pienillä asioilla voi yrittää vaikuttaa omaan fiilikseen. Liian usein jään vellomaan siihen sunnutaifiilikseen, josta saattaisi päästä eroon pienellä vaivalla. Jos vain osaisi ajatella asiaa eri tavalla.

Onko sulla hyväksi havaittuja bluesin karkoituskeinoja? Mitä sinä yleensä teet sunnuntai-iltaisin?

Bluesvapaata sunnuntaita ja carpe diem!

Lue myös: Huono äiti, hyvä sunnuntai

Perhe Oma elämä Ystävät ja perhe Ajattelin tänään