Halloween herkkuja – kummitus-kuppikakut
Halloween on tänä vuonna lauantaina 31.10.2020, ja meillä otettiin viikonloppuna varaslähtö leipomalla sulkaisia kuppikakkuja appelsiinituorejuustokuorrutteella ja hauskoilla marenkikummituksilla. Joka vuosi olemme keksineet yhdessä pojan kanssa jonkun hauskan uuden halloween teemaisen herkun testattavaksi. Rakastamme suklaakuppikakkuja, joten pienen googlettelun jälkeen päätyimme testamaan Comfort of Cooking-blogin herkullista ohjetta hieman muunneltuna. Alkuperäisessä reseptissä marenkikummitukset olivat ihanan kiiltäviä ja höttöisiä, mutta koska meiltä ei löytynyt kaikkia tarvittavia aineksia italialaistyyppiseen marenkiin, teimme ihan tavallisia marenkeja.
Suklaiset kuppikakut tuorejuustokuorutuksella ja marenkikummituksilla
Kuppikakut (n. 12 isoa)
- 2,5 dl vehnäjahoja
- 1 dl kaakaojauhetta
- 2 dl sokeria
- 1,5 tl vaniljasokeria
- 0,5 rkl leivinjauhoa
- ripaus suolaa
- 100 g voita
- 1,5 dl maitoa (tai piimää)
- 2 munaa
Tee näin:
- Sulata voi mikrossa ja anna jäähtyä.
- Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään isossa kulhossa.
- Sekoita sulatettu voi, maito ja munat keskenään toisessa kulhossa.
- Yhdistä voimunaseos ja jauhoseos.
- Sekoita taikina tasaiseksi kuitenkaan vatkaamatta sitä.
- Asettele 12-14 paperista muffinssivuokaa pellille ja jaa taikina vuokiin lusikalla.
- Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
- Nosta hieman jäähtyneet kuppikakut ritilälle jäähtymään ennen koristelua.
Tuorejuustokuorrute
- purkki appelsiinituorejuustoa (esim. Valio)
- 4 dl tomusokeria
- keltaista ja punaista elintarvikeväriä
Tee näin:
- Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri.
- Lisää seokseen muutama teelusikallinen molempia värejä halutun lopputuloksen saamiseksi. Omana tavoitteenani oli vaalea oranssi.
Marenkikummitukset
- 2 kpl kananmunan valkuaista
- 1,5 dl sokeria
- mustaa elintarvikeväriä
Tee näin:
- Lämmitä uuni 110 asteiseksi.
- Erottele valkuaiset keltuaisista.
- Vaahdota valkuaiset vaahdoksi kulhossa. Lisää sokeri vähitellen koko ajan sekoittaen.
- Lisää vaahto pursotinpussiin tai esim. minigrip-pussiin.
- Pursota pieniä kartion mallisia kummituksia.
- Paista uunissa noin 1,5 tuntia. Anna jäähtyä ennen silmien ja suun piirtämistä. Mulla oli käytössä pieniteräinen elintarvikeväriputkilo, josta silmät ja suu oli helpohko piirtää. Apuna voi käyttää hammastikkua.
- Kokoa kummitus-kuppikakut, kun kuppikakut ovat jäähtyneet. Pursota kuppikakkujen päälle tuorejuustotäytettä, ja asettele kummistus kakun päälle.
Naureskelimme hassuille kummituksille. Pojan mielestä ne näyttivät enemmän valkoiselta kakalta kuin kummituksilta. Totta on, että tekniikassa on vielä hieman hiomista. Ehkä suurempi suulake pursotinpussissa toimisi paremmin. Kokonaisuutena nämä appelsiinituorejuustolta maistuvat sulkaiset kuppikakut olivat hitti. Täytyy myöntää, että kummitukset syötiin erikseen, sillä kuppikakun on helpompi syödä ilman korkeaa koristetta.
Ylimääräiset kummitukset pääsivät ilmatiiviiseen rasiaan odottelemaan jälkijäyttöä. Miehellä oli jo heti mielessä, että ehkä voisimme ensi viikonloppuna tehdä Eton mess-jälkkäriä, johon marenkeja murustellaan. Nam!
Miltä näyttää? Laitatko kummitukset testiin?
Mitä teillä leivotaan halloweenina, vai nappaatko valmiit herkut kaupasta?
Kivaa uutta viikkoa!
Lue myös: Lepakko vaahtokarkki popsit ja Halloween mokkapalat