Pieni oivallus keskiviikkoosi – kuuntele sydäntäsi

Kaupallinen yhteistyö: Hidasta elämää

Päivän pieni suuri oivallus on Anna Taipaleen Sydänjuttu -kirjasta. Avain onneen voi olla niinkin yksinkertainen kuin itsensä kuunteleminen. Yksinkertaiselta kuulostava asia, mutta käytännössä saattaa vaatia harjoittelua ja ennenkaikkea pysähtymistä. Itsensä kuuntelu on tärkeää, sillä elämämme tärkein suhde on suhde itseemme. Voidakseen hyvin, ja voidakseen tuoda muille onnea ja iloa, on oltava itsensä kanssa balanssissa. On oltava ensin itse onnellinen.

Kuuntele sydäntäsi, se kyllä tietää, mitä tarvitset ja mikä tekee sinulle hyvää.

Toisten mielipiteet, odotukset, omat pinttyneet uskomukset ja yhteiskunnan asettamat paineet saattavat haudata alleen sen oman äänen. Itsensä kuunteleminen unohtuu, kun puskee arjen läpi selviytymismoodissa, tai ajattelee virheellisesti, että itsensä kuunteleminen on itsekästä. Jos elämä porskuttaa menemään sujuvasti, ei asiaa ehkä tule ajatelleeksi. Vasta sitten, kun on väsynyt, uupunut ja on paha olla, alkaa miettimään, missä on mennyt vikaan. Missä kohtaa eksyi polulta.Kun tulee tunne, että on eksynyt polulta, kuuntele itseäsi. Mitä kaipaat elämältäsi kaikkein eniten? Mikä tekee sinut onnelliseksi,ja mikä taas onnettomaksi? Teetkä asioita vääristä syistä ja itseäsi väsyttäen? Sano enemmän ei niille asioille, jotka eivät tunnu oikealta. Sano rohkeammin kyllä niille asioille, jotka tuntuvat hyvältä. Itse ainakin huomaan tekeväni paljon asioita, jotka eivät tee minulle hyvää, mutta teen niitä silti tottumuksesta, velvollisuudentunteesta tai muiden miellyttämiseksi.

Itsensä kuuntelu vaatii pysähtymistä ja aikaa. Se vaatii myös irti päästämistä. Se vaatii epämukavuusalueelle astumista. Kun toisten miellyttäminen on niin automaattista, vaatii uskallusta sanoa ei. Kun polulta on eksynyt, ei matka itsensä kuuntelemiseen ole nopea tai helppo, mutta sen aloittaminen vaatii vain pienen hetken omien ajatusten kanssa. Apua on myös lempeästä kirjallisuudesta ja luonnossa kulkemisesta. Aloita vaikka lukemalla Anna Taipaleen artikkeli Ei on uusi joo: se tekee tilaa niille asioille ja ihmisille, joiden kanssa on hyvä olla. Luitko jo jutun, jonka kirjoitin helmikuussa oman ajan tärkeydestä ja itsensä kuuntelemisesta.

Jos nämä ajatukset tuntuvat kiinnostavilta, niin ihanan Sydänjuttu -kirjan voi tilata Hidasta elämää-puodista.

Lempeää keskiviikkoa! Millainen balanssi sulla on tällä hetkellä itsesi kanssa?

*sisältää mainoslinkkejä Hidasta elämää verkkokauppaan

*kirja saatu

hyvinvointi ajattelin-tanaan kirjat syvallista
Kommentit (10)
  1. Asu 4. Pitääkin vähän enempi tutustua H&M+ mallistoon 🙂

    1. Hei, tämä kommentti on varmaankin hypännyt vahingossa väärään postaukseen, mutta otan sen huomioon arvonnassa 🙂

  2. Kaarina Sivonen
    31.3.2019, 23:01

    Neule asu on kaunis.Parhaiten minulle sopiva. En ole mekko ihminen. Olen pieni,ylipainoinen.

    1. Hei, tämä kommentti on varmaankin hypännyt vahingossa väärään postaukseen, mutta otan sen huomioon arvonnassa 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *