Ruokaboksin lempireseptejä: Gnocchi-savulohilaatikko

Teimme aikaisemmin keväällä yhteistyön Ruokaboksin kanssa. Muutaman viikon testausjaksosta jäi paitsi tosi hyvä fiilis, niin myös monta mainiota reseptiä takatasuun. Yksi yllättävistä suosikeistamme on helppo gnocchi-savulohilaatikko. Yllättävän tästä teki se, ettemme ole aikaisemmin innostuneet ruuasta, johon tulee perunasta valmistettuja gnoccheja. Ruoka osoittautui kuitenkin täydelliseksi komboksi lohen suolaisuutta, tomattien makeutta ja gnocchien pehmeyttä. Tätä on tehyt meillä jo monta kertaa. Kokeile sinäkin!

Helppo Gnocchi-savulohilaatikko

  • 1 punasipuli
  • 1 rs kirsikkatomaatteja
  • 1 ps lehtikaalia
  • 1 pkt lämminsavulohta
  • 1 rkl öljyä
  • 1 pkt gnoccheja
  • 1 tl suolaa
  • 0,5 tl mustapippuria
  • 1 prk ruokakermaa + 2 dl vettä
  • (juustoraastetta)

Rucolasalaatti:

  • 1 rs rucolaa
  • 2 appelsiinia
  • ripaus suolaa ja mustapippuria

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  • Pilko sipuli ja kirsikkatomaatit. Huuhtele lehtikaali, ja poista kova lehtiruoti. Suikaloi lehdet. Asettele kaikki uunivuokaan.
  • Palastele päälle savulohi.
  • Lisää gnocchit, ja sekoita varovasti.
  • Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada päälle ruokakerma ja vesi. Voit myös ripotella päälle vähän juustoa.
  • Anna hautua uunissa noin 30 minuuttia.
  • Valmista rucolasalaatti huuhtelemalla rucola, ja pilkkomalla appelsiinit sekaan.

Tämä resepti tuli muksuboksin mukana. Resepti onkin helppo ja ruoka nopea tehdä. Tykkään ruuista, joissa ainekset vain laitetaan vuokaan, ja uuni hoitaa kaiken työn. Muksuboksin ruuat on suunniteltu niin, että ne ruuat on helppo tehdä lasten kanssa, ja sellaiseksi, että ne maistuisivat myös perheen pienimmille. Oma valikoivasti syövä lapseni ei ollut ruuasta innoissaan. Hän oli hyvin epäluuloinen lehtikaalia kohtaan. Onneksi tästä ruuasta saa napattua lapselle ”pelkät lohet ja gnocchit”. Minä ja puoliso se sijaan ihastuimme koko pakettiin.

Parasta tässä ruuassa on helppouden lisäksi se, että se sai meidät kokeilemaan uusia juttuja, kuten gnoccheja ja lehtikaalia. En oikein itse osaa tehdä lehtikaalista mitään, mutta nyt meidän arkiruokarepertuaarista löytyy ainakin yksi mainio lehtikaaliruoka. Savilohi ja gnocchit ovat mainio pari. Olen aikaisemmin testannut gnoccheja pastan tapaan, mutta en oikein ole innostunut. Laatikkoruuassa ne sen sijaan pääsevät oikeuksiinsa. Ovat päältä vähän rapeita, ja sisältä pehmoisia. Lehtikaalikin sopii tähän ruokaan kuin nenä päähän.

Onko gnocchi-savulohilaatikko tuttu ruoka sinulle? Entä onko sulla joku hyvä resepti, jossa käytetään gnoccheja? Kuulisin mielelläni lisää hyviä ideoita niiden käyttämiseen.

Iloa uuteen viikkoon!

Lue myös: Ruokaboksi helpottaa arkea ja Ruokaboksi resepti – halloumi-kasvispihvit

Kommentit (4)
  1. Palastella. Voi mikä hirviösana! Kyse on kuitenkin paloittelusta.

    1. Kiitos kommentista! Minusta palastelu ei kuulosta pahalta, mutta voin olla väärässä 😀 Alkuperäisessä reseptissä puhuttiin repimisestä, eli kalaaei paloitella veitsellä, vaan ssn voi ihan repiä tai palastella käsin.

  2. Mukavan rapsakoita ja samalla pehmoisia gnoccheja saa helposti pannulla: Lisää pannuun öljyä (tai voita), gnocchit ja kansi päälle. Anna paistua sekoittamatta. Pesaise sillä välin n. 100g lehtikaalia, poista siitä keskiruoti ja pilko kaali pieneksi silpuksi. Kun gnocchien pinta on ruskitunut, käännä ja paista toinenkin puoli. Heitä samalla päälle gnocchien lehtikaali höyrystymään. Kun gnocchien toinenkin puoli on paistunut, sekoita joukkooon pieni törpöllinen pestoa, puolitettuja kirsikkatomaatteja, puolikkaan sitruunan mehu, mustapippuria ja parmesaania. Lehtikaalin tilalla voi käyttää myös pilkottua parsaa, parsakaalia tai broccolinia.

    Gnoccheja ei tarvi esikeittää, ne höyryttävät sopivasti kannen alla. 🙂

    1. Hei, ihanaa kun vinkkasit tämän reseptin! Siinä on niitä molempia, joita en oikein osaa käyttää, eli lehtikaalia ja gnoccheja. 🙂 Kuulostaapa ihan superherkulliselta reseptiltä!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *