Sarjavinkki – Breeders naurattaa perhekaaoksen keskellä

Siinä missä toiset ovat viime aikoina yrittäneet keksiä päiviinsä täytettä, tai paenneet tylsyyttä Netflixiin, revitään monissa perheissä hiuksia perhekaaoksen keskellä, ja nahistellaan siitä, kumman vuoro on vastata lapsen kutsuun keskellä yötä. Myönnän, että hieman kadehin heitä, joilla on tylsää. Erityisesti juuri nyt, kun seinät meinaavat välillä kaatua päälle, naurattaa HBO:n uutuussarja Breeders. Samoin kuin elämässä yleensäkin, auttaa huumori kestämään ne perhe-elämän haasvavimmatkin ajat.Breeders naurattaa, koska siihen voi samaistua. Vanhemmuudessa ero komedian ja tragedian välillä voi olla hiuksenhieno. Sarjassa viedään ruuhkavuosien ongelmat niin överille tasolle, että vertaistuen lisäksi katsoja saa myös huokaista helpotuksesta, ”Onneksi meillä ei kuitenkaan ole ihan noin kaoottista!”. Ja se tekee sarjasta niin mainion. Aina voi lohduttautua sillä, että on varmasti olemassa joku, jolla menee vielä huonommin, joka nukkuu vielä vähemmän, ja jonka mielenterveys horjuu pahemmin.

Sekä sarjan taustalla vaikuttava että pääroolissa loistava Martin Freeman on kuulemma kertonut, että sarjan aiheet perustuisivat löyhästi hänen omaan perhe-elämäänsä. Ainakin hän on uskottava epätoivoisena perheenisänä, joka yrittää selvitä töistä ja arjesta jotenkuten järjissään lasten huutaessa taustalla. Sarjan äitiä esittää Daisy Haggard, jonka olen aikaisemmin nähnyt vain mieleenpainuvassa ex-vangin roolissa Yle Areenastakin löytyvässä Häkkilinnun paluu-sarjassa. Freemanin ja Haggardin kemia toimii, ja he vetävät homman varsin mallikkaasti vanhempina, jotka tuntuvat seilaavan yhdestä epätoivoisesta tilanteesta toiseen.

Niin paljon kuin lapsiaan rakastaa, saavat he toisinaan (tai ehkä aika useinkin) meidät raivon partaalle. Minusta tästä aiheesta puhutaan edelleen aivan liian vähän, ja siksi onkin varsin virkistävää nähdä sarjoja, joissa tuodaan naurun kautta esiin sitä, mitä monet meistä varmasti salaa miettivät. Olenko hyvä vanhempi, vaikka salaa välillä toivon, etten olisi hankkinut lapsia, tai ainakin, että niistä saisi välillä lomaa?

Breedersin ensimmäisen kauden ensimmäiset seitsemän osaa löytyvät nyt HBO Nordic– suoratoistopalvelusta. Sarja vaikuttaa sellaiselta, että se saattaisi kiinnostaa myös Yleä, eli ehkäpä näemme sen myös joskus Areenasta.

Mitä sinä olet viimeaikoina katsonut tai lukenut?

perhe vanhemmuus leffat-ja-sarjat
Kommentit (2)
  1. Heii, mekin ollaan täysin ihastuneita tähän. 😀 Ihanan kreisi ja silti samaistuttava sarja!

    1. Just sopivan älyvapaa 😀 Harmi, että eka kausi loppui jo.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *