Sitruunainen mustikkajuustokakku tarjoillaan ruutuina

Superviikko jatkuu seuraavasti melko makeasti. Nimittäin tänään on vuorossa helppo sitruunainen mustikkajuustokakku. Tai voisi sitä sanoa mustikkaiseksi sitruunajuustokakuksikin. Joka tapauksessa tämä ihana juustokakku tehdään uunivuokaan, ja se on helppo tarjoilla ruutuina. Testailin tätä reseptiä ensimmäistä kertaa, ja vaikka se mainio olikin, niin pientä viilaamista jää vielä seuraavaksi kerraksi. 

Olen paistettujen sitruunaisten juustokakkujen suuri fani, mutta korkeat juustokakut ovat joskus hankalia saada kypsiksi keskeltä. Ne on myös usein haastavampi tarjota mallinsa vuoksi. Tällä kertaa halusinkin testata jotain nopeaa ja näppärää. Nämä juustokakkuruudut olivat juuri sitä, mitä kaipasinkin.

Sitruunainen mustikkajuustokakku (n. 12 palaa)

Pohja:

2,4 dl huoneenlämpöistä voita

1,2 dl sokeria

1 rl sitruunankuorta raastettuna

3 dl jauhoja

Täyte:

2 kpl Valio Viola sitruunatuorejuustopakkausta (2 x 200g)

1,2 dl sokeria

1 rl sitruunankuorta raastettuna

1 rl vanilijauutetta

2 kanamunaa

Päälle:

n. 1 dl mustikoita

Tee näin:

Sekoita voi sokerin ja sitruunankuoren kanssa. Lisää jauhot.

Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Uunivuoan koolla saa säänneltyä kakun paksuutta. Itse valitsin liian pienen vuoan, ja kakun pohjasta tuli liian paksu. Ensi kerralla käytän 34cm vuokaa. Esipaista pohjaa noin 10 minuuttia 180 asteessa uunin keskiosassa.

Sekoita keskenään tuorejuusto,sokeri ja vanilijauute. Lisää sitruunankuori. Jos et löydä sitruunatuorejuustoa, voit ostaa maustamatonta, ja lisätä sitruunamehua sekokseen. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen.

Kaada tuorejuustoseos lämpimän pohjan päälle. Lämmitin pakastemustikoita mikrossa hetken, jotta ne sulivat. Nostele hieman lämmenneet mustikat kakun päälle, ja käytä haarukkaa tai esim. puista grillivarrasta tehdäksesi kauniita kuvioita mustikoista.

Paista uunissa 30-40 minuuttia, tai kun täyte on hyytynyt. Anna asettua jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua.

Nämä ruudut olivat paksusta pohjasta huolimatta varsin hyviä. Vuoka hupeni nopeasti, eikä juustokakkua riittänyt mökille vietäväksi. Sitruuna ja mustikka ovat lyömätön yhdistelmä, joka antaa muuten aika täyteläiselle juustokakulle raikkautta. Juustokakku ohuina ruutuina toimii mainiosti, jos kokee korkeamman juustokakun liian tuhdiksi jälkkäriksi. Juuri sopivan kokoinen kesäjälkkäri. Näitä testataan uudelleenkin!

Miltä näyttää sitruunainen mustikkajuustokakku? Oletko juustokakkujen ystävä, vai tuntuvatko ne kermaisuudessaan liian tuhdeilta?

Kivaa viikonloppua! Muistuttelen tässä samalla kesäisistä Kanto design korvisarvonnasta sekä Globe Hope reppuarvonnasta! Superviikko huipentuu vielä sunnuntaina erääseen superkivaan juttuun! Kuka arvaa, mikä blogin mukana kevään ja kesän kulkenut juttu voisi olla kyseessä?

Lue myös: Helppo kesäinen jälkiruoka ja Sitruuna-mangokakku laseissa

Kommentit (2)
  1. Iina / MouMou
    7.7.2020, 08:49

    Oi näyttää superhyvältä! Mun lemppari kakuissa ja -piirakoissa on rapea keksipohjan, mutta nyt tekisi mieli kokeilla jotain uutta. 😍

    http://moumou.fi

    1. Tätä voin kyllä lämmöllä suositella juustokakun faneille 🙂 Pohjan saa rapeammaksi jättämällä sen ohuemmaksi. Ihastuin ruutujen helppouteen niin leipoessa kuin tarjoilussakin.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *