Suloisin äitienpäiväkakku – sitruuna-mangokakku

Äitienpäivä, mikä ihana tekosyy päästä leipomaan! Tänä vuonna halusin kokeilla jotain uutta, ja netissä surffaillessani silmäni osuivat Fazerin ihastuttavaan sitruuna-mangokakkuun, joka ei vaatinut uunia tai liivatetta. Ja siitä se ajatus sitten lähti! Ihanan raikas sitruuna, ja suloisen makea mango yhdistettynä viettelevään valkosuklaaseen tekevät kakusta taivaallisen nautinnon.

Kakkua voi kai kutsua juustokakuksi, sillä siihen tulee kouhukerman ja mangososeen kaveriksi sitruunatuorejuustoa. En ole liivatteella hyydytettyjen juustokakkujen fani, joten etsinnässä oli resepti, johon liivatetta ei tarvita. Tykkään valtavasti uunissa paistetusta New York-tyylisistä juustokakuista, mutta nyt halusin jotain keveämpää. Kävin eilen töiden jälkeen kaupassa, ja lähikaupassani ei ollut sitruunatuorejuustoa, joten korvasin sen vanilijatuorejuustolla. Lisäsin täytteeseen kaksi lusikallista sitruunamehua. Toimii!

Kakku tehdään Fazerin ohjeen mukaan isoon vuokaan, mutta halusin tehdä yksittäisiä annoksia, sillä ne näyttävät kivemmilta kuvissa 😀 Tämä kakku on mantelin ja silkkisen juustotäytteen ystävän unelma! Vaikka kesä tuntuu vielä odotuttavan itseään, niin miedän etupihan minttu puskee jo innolla esiin. Ihan mahtavaa, kun saa kakkuun koristeet omasta yrttitarhasta.

Sitruuna-mangokakku äidille (yksi iso tai 6 pientä)

Pohja

0,5 pkt Fazer Almond Crumble -keksejä
100 g mantelirouhetta
50 g voita sulatettuna

Täyte

200 g Fazer valkoista leivontasuklaata
3 dl kuohukermaa
400 g sitruunan makuista tuorejuustoa
250 g mangososetta
1,5 tl vaniljasokeria

Koristeluun

0,5 pkt Fazer Almond Crumble -keksejä
0,5 sitruunaa viipaleina

mintunlehtiä

Tee näin

Rouhi keksit tehosekoittimessa ja yhdistä mantelirouheeseen. Sulata voi ja sekoita se manteli-keksirouheeseen. Vuoraa irtopohjavuoka (halk. 20 cm) leivinpaperilla ja painele keksi-voiseos vuoan pohjalle. Vaihtoehtoisesti voit käyttää jälkiruokakulhoja tai laseja. Laita kylmään täytteen valmistuksen ajaksi. Paloittele suklaa ja sulata se mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto, mangosose, vaniljasokeri sekä sulatettu suklaa.

Kaada täyte vuokaan/jälkiruokakulhoihin ja anna hyytyä kylmässä yön yli. Jos jälkiruokakulhot ovat kapea-aukkoisia, kuten minulla, kannattaa täyte pursottaa laseihin esim. minigrip-pussia apuna käyttäen. Koristele Almond Crumble kekseillä, sitruunaviipaleilla ja mintunlehdillä.

En malttanut olla maistamatta ihan pikkiriikkisen yhtä kakkua jo illalla. Täyte on ehkä parasta juustokakkua, mitä olen koskaan tehnyt! Lämmin suositus tälle kakulle! Tämän tekee vaikka illalla valmiiksi, niin voi viikonloppuna herkutella! Sopii mainiosti omaksi iloksi, tai vieraille tarjottavaksi.

Millä te herkuttelette äitienpäivänä? Teetkö itse, vai ostatko valmista? Viime vuonna mies teki minulle ihanaa mansikkaista Pavlovaa, mitäpä muutakaan 😉

Kivaa viikonloppua!

Kommentit (5)
  1. Nuori leipuri
    10.5.2020, 11:54

    Äitienpäiväksi tein sitruunaa rakastavalle äitille. Palaute oli pelkkää hyvää ja maku oli hyvä. Ei tajuntaa räjäyttävä, mutta hyvä.

  2. Sofia Keitaanranta / nouw.com/fashionsituation
    10.5.2019, 17:24

    oijoi miten hyvältä näyttää! 8) ihanan keväinen <3

    1. Kiitos <3 Keväistä fiilistä lähdin toteuttamaan näiden kanssa 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *