Suhteellista podcast – kauden viimeinen jakso!

Voi ei, nyt se on paketissa! Nimittäin meidän Suhteellista podcastin eka kausi. Tätä podia on suunniteltu kesästä asti hartaudella. Syyskuussa pääsimme viimein mikkiongelmien jälkeen aloittamaan nauhoitukset, ja lokakuussa pärähti ilmoille ensimmäinen jakso. Kymmenen viikkoa olemme siis jännittäneet joka keskiviikko, että millaisen vastaanoton uusin jakso saa. Tänään julkaistaan jakso numero kymmenen, ja siinä paketoimme ensimmäisen kauden pakettiin puhumalla joulun ja juhlapyhien vaikutuksesta parisuhteeseen. 

Ovatko juhlapyhät rasite parisuhteelle?

Siinä, missä Hanna on etäsuhteessa ja juhlapyhät voidaan viettää vielä luonnollisesti erillään, olen minä sen sijaan tukevasti sidottu puolisooni ja lapseeni, ja juhlapyhien vietto yhdessä on enemmänkin normi kuin poikkeus. Keskustelemme Hannan kanssa siitä, miltä tuntuu viettää joulua erossa puolisosta, ja toisaalta, siitä, millaisia paineita ja stressiä juhlapyhät voivat parisuhteelle asettaa.

Itse ainakin myönnän, että niin ihanaa kuin meidän perheen perinteinen joulu pohjoisessa isolla porukalla onkin, on suuremman joukon aikataulujen ja mieltymysten yhteensovittaminen välillä melkoinen palapeli. Jokaisella on vähän erilainen kuva siitä, mitä olisi mukavaa tehdä ja milloin. Ääntä ja toimintaa riittää. Meidän ei tarvitse miettiä, kumman vanhemman luona jouluja vietämme, sillä miehen puolen suku asuu pallon toisella puolella. Mies onkin kiltisti ja mukisematta suostunut joka joulu matkustamaan minun puolen suvun luokse pohjoiseen jouluksi. Monta ihmistä samassa asunnossa alkaa silti pidemmän päälle käydä itse kukasenkin hermoille. Ei siis ihme, että niin mies kuin minäkin alamme jossain vaiheessa kaivata vähän tilaa, hiljaisuutta ja omaa aikaa.

Podin jaksossa kerromme Hannan kanssa myös omat vinkkimme stressittömämpään jouluun. Meidän joulustressi on onneksi selätettävissä aika pienillä jutuilla, mutta tiedän, että osalle joulunajan ongelmat ovat syvemmät, ja niihin saattaa liittyä huolta toimeentulosta, alkoholista ja jopa väkivallasta. Oma kokemus on vuosien yhteisten joulujen myötä opettanut yhden jos toisenkin niksin, jolla kaikille saataisiin rennompi ja mukavampi joulu. Ne ovat ihan simppeleitä juttuja, mutta siinä kaikessa jouluhössötyksessä meinaavat usein unohtua.

Fiilikset on kyllä hyvin haikeat tämän viimeisen jakson äärellä. Niin paljon työtä kuin tämän projektin tekeminen onkin vaatinut, niin silti nauhoituksia, ideointia ja somettamista tulee vähän ikävä. Mitä sinä olet tykännyt podin ensimmäisestä kaudesta? Millaisista aiheista haluaisit toisella kaudella kuulla?

Jakson pääset taas tuttuun tapaan kuuntelemaan

Spotify
Anchor.fm
Apple Podcast

Seuraa meitä Instagramissa @suhteellistapodcast

Kivaa keskiviikkoa!

Lue myös: Suhteellista podcast – ensitreffien huumaa ja Suhteellista podcast – oletko läheinen sisarustesi kanssa?

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *