Suhteellista podcast – Toimiiko ystävyys 12 vuoden ikäerolla?

Tiesitkö, että meillä on ystäväni Hannan kanssa 12 vuoden ikäero? Kun muutama vuosi sitten tapasimme, tulimme heti hyvin juttuun. Itse asiassa niin hyvin, että kun kuulin Hannan iän, olin jopa hieman yllättynyt. Minusta tuntuu, että mitä vanhemmaksi tulen, sitä hankalampi minun on arvioida ihmisten ikiä. Silti olisin helposti arvioinut Hannan olevan noin 30 vuoden hujakoilla. Miten suuri ikäero sitten näkyy ystävyyssuhteessa (vai näkyykö mitenkään)? Tästä puhumme tänään Suhteellista podcastin uudessa jaksossa.

Vaikuttaako ikä ystävyyteen?

Minulla on aina ollut melko samanikäinen ystäväporukka kuin mitä itse olen. Ystävyys on kehittynyt luonnostaan samanikäisten kanssa koulussa ja opiskellessa. Lapsuudenystäväni koostuivat naapureissa asuvista samanikäisistä kavereista. Mieheni ollessa minua vähän vanhempi, on ystäväpiirimme näin aikuisiällä muodostunut ennemminkin itseäni vanhemmista ihmisistä.

Minulla ei ole koskaan ollut itseäni paljoa nuorempia ystäviä. Osittain tämä johtuu varmaankin ihan siitä loogisesta syystä, ettei elämänpiiriini ole sattunut nuorempia ihmisiä, jotka olisivat samoissa harrastuksissa, töissä tai elämäntilanteissa. Asioissa, jotka luonnollisella tavalla toisivat meitä yhteen. Suuri poikkeus elämäni kulussa onkin bloggaaminen, jonka ”harrastajat” ovat pääsääntöisesti minua itseäni huomattavasti nuorempia. Toki meitä keski-ikää lähestyviäkin bloggareita löytyy, mutta olemme selvästi vähemmistö.

Ja juuri tämän harrastuksen äärellä tapasin Hannan. Meillä oli samat kiinnostuksen kohteet ja samanlainen huumorintaju. Ystävyys syntyi kuin luonnostaan. Ikäeromme on kuitenkin aika suuri, ja tottahan toki se näkyy meidän suhteessakin. Vaikka puhumme samoista asioista, niin puhummeko kuitenkaan samoista asioista? Meidän elämäntilanteet ovat myös kaukana toisistaan, joten riittääkö meillä juttua bloggaamisen ja valokuvauksen ulkopuolella? Kiinnostava kysymys on myös se, tarvitseeko riittääkään? Täytyykö ystävyyden ulottua kaikille elämän osa-alueille? Vai voiko ystäviä olla erilaisia eri tarkoituksiin? Yhden kanssa puidaan lapsiperhearkea ja jaetaan vertaistukea. Toisen kanssa jutellaan valokuvaamisesta ja kaikesta bloggaamiseen liittyvästä. Hieman karrikoiden siis.

Meitä kiinnostaisi kuulla, onko sinulla ystäviä isolla ikäerolla? Millaista se ystävyys on? Millaista haasteita teidän ystävyys on kokenut suuren ikäeron vuoksi?

Ja hei, iso ikäero voi myös olla rikkaus! Kuuntele podista, mitä olemme Hannan kanssa toisiltamme oppineet.

Podcastia pääse kuuntelemaan myös:

Spotify
Anchor.fm
Apple Podcast

Seuraa meitä ja osallistu keskusteluun instagramissa @suhteellistapodcast

Kivaa keskiviikkoa! Vielä muutama jakso podin ensimmäistä kautta luvassa! Sitten pidämme pienen luovan tauon. Ja hei, jos sulla on risuja tai ruusuja annettavana, tai aihe-ehdotuksia, niin laita tulemaan!

Lue myös: Suuri ikäero parisuhteessa ja Voiko kaukosuhde toimia?

suhteet podcastit ystavat-ja-perhe
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *