Suhteellista podcast – Voiko kaukosuhde toimia?

Minua pidempään seuranneet, tai minut tuntevat tietävätkin, että elimme puolisoni kanssa etäsuhteessa suhteemme alkuaikoina. Jyväskylän ja Lontoon väli tuli hyvinkin tutuksi 2000-luvun alkupuolella. Tämän päivän jaksossa puhumme Hannan kanssa kaukosuhteista. Omasta kaukosuhteestani on jo yli 15 vuotta, mutta Hannalle asia on tällä hetkellä ajankohtainen. Keskustelussa käsittelemme esimerkiksi sitä, miten kaukosuhteessa oleminen on nykyään täysin erilaista kuin 2000-luvun alussa. Jakson kantavana teemana on kysymys, voiko kaukosuhde toimia.  

Kaukosuhteet ennen ja nyt

Tunnen itseni ihan antiikkiseksi, kun muistelen kaukosuhdeaikaani. Parisenkymmentä vuotta sitten älypuhelimia ei vielä ollut, eikä yhteyttä pidetty skypessä tai missään muussakaan videovälitteisessä sovelluksessa. Välimatka oli pitkä, ja puhelut Suomen ja Englannin välillä kalliita. Mutta, kun ei paremmasta tiennyt, ei videopuheluita osannut edes kaivata. Näimme noin kerran kahdessa tai kolmessa kuukaudessa, mutta puhuimme puhelimessa päivittäin. Lähetimme jopa ihan perinteisiä kirjeitäkin! Se aika elämässä tuntui paljon simppelimmältä. Mutta palaisinko takaisin kaukosuhdeaikaan? Kuuntele vastaus podin tämän päivän jaksosta.

Hassua on, että Hannan kokemuksia kuunnellessa kaukosuhde ei tunnu ollenkaan niin ”kaukaiselta”, sillä toinen on muutaman tunnin automatkan päässä, ja videon välityksellä voi nähdä koska vaan. Nykyteknologian ansiosta toinen on jotenkin lähempänä, vaikka asuukin eri kaupungissa. Silti tunnen sen tuskan, kun toisen lähelle ei fyysisesti pääse aina ja heti silloin kun haluaisi.

Oma valinta vai olosuhteiden sanelema pakko?

Kaukosuhde vaatii tietenlaisen ihmisen toimiakseen. Kaikki eivät halua tai pysty elämään kaukana rakkaastaan. Silti uskoisin, että kaukosuhde on harvoin oma valinta. Uskoisin, että kaukosuhde on asia, johon olosuhteiden pakosta ajautuu. Työt tai opiskelut vievät eri kaupunkeihin. Voin toki olla väärässä. Olisi kiinnostava tietää, moniko kaukosuhteessa elävä pitää juuri kaukosuhdetta itselleen parhaana suhdemuotona, eikä haluaisikaan toista saman katon alle, tai edes samaan kaupunkiin.

Onko sulla kokemusta kaukosuhteesta? Miten päädyit sellaiseen suhdemuotoon, ja kestikö rakkaus välimatkan? Kuulisin mielelläni teidän kokemuksia! Kommentoida voi tähän postaukseen, tai Suhteellista podcastin instaan @suhteellistapodcast.

Jakson pääsee kuuntelemaan alla olevasta linkistä sekä myös

Spotify  |  Anchor.fm  |  Apple Podcast

Seuraa & osallistu keskusteluun Instagramissa @suhteellistapodcast

Kivaa keskiviikkoa! Ja hei, meillä on podin kautta alekoodi äänikirjojen ystäville! Koodilla Suhteellista uudet käyttäjät pääsevät kuuntelemaan Nextoryn* äänikirjoja 30 päivää ilmaiseksi! Minulla on itselläni tällä hetkellä Nextoryn ilmainen kuukausi kokeilussa, ja kuuntelussa parhaillaan avioliiton loppumisesta kertova Philip Teirin Talvisota, avioliittoromaani! Podin instan puolelta löytyy muuten lisää mun kirjasuosituksia tähän syksyyn 😉

Lue myös: Parisuhde ja ulkönäkö ja Tarinaa Tinderistä

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *