Syysloma

Mulla alkoi nyt syysloma. Yleensä olen pitänyt vain muutaman päivän lomaa, mutta tänä vuonna poikkeuksellisesti otin koko viikon vapaaksi. Voisinpa sanoa, että nyt voin viimein vetää raskaan kevään ja kesän jälkeen henkeä, pesiytyä sohvannurkkaan, napsauttaa Netflixin päälle ja nukua miljoonat päikkärit. Poistua sängystä vain sen verran, että kävisin ehkä uimassa ja metsässä kävelemässä. Mutta mun syysloma ei valitettavasti näytä näin raukealta. Loma nimittäin alkaa massiivisella muuttoviikonlopulla.

Syysloma ja uudet tuulet

Kun yksi ovi sulkeutuu, niin toinen avautuu. Vai miten sen oli? Mutta ennen kuin sen yhden oven saa painettua viimeisen kerran kiinni, niin pitää tapahtua vielä kaikenlaista. Tässä vaiheessa tavaroista on pakattu kaikki, paitsi se ärsyttävä sälä, jonka loppusijoituspaikka on vielä harkinnassa. Ja tietenkin muutama lautanen, lasi, päivittäiskosmetiikka ja muutama vaatekerrasto. Pöydät on sietämättömän täynnä kaikenlaista kamaa satunnaisista lego-palikoista pokemon-kortteihin ja yksittäisistä heijastimista kantensa hävittäneisiin muovirasioihin. Ärsyttävä vaihe muutossa, kun joka paikassa on epämääräistä kamaa. Finaali on niin lähellä, mutta kuitenkin vielä niin kaukana. Kun loppusuora häämöttää, alkaa kisakunto loppua. Väsyttää, mutta aivot käyvät ylikierroksilla. Viime yönäkin heräsin miettimään muuttolistaani.

Kymmenen vuoden aikana kasatut elämän palaset on pakattu ruskeisiin Rustan laatikoihin, mutta niiden(kään) loppusijoituspaikka ei vielä ole selvillä. Muuttaminen väliaikaiseen vuokrakotiin on samalla sekä helpottavaa että stressaavaa. Uskon kuitenkin, että kun vanhan asunnon pinnat on viimein saatu hinkattua puhtaaksi, ja avaimet jätettyä pöydälle, uusi elämänvaihekin alkaa näyttäytyä jännittävänä, ja uudet tuulet tuntua raikkaalta. Tämän hetken väsymyksessä sinne saakka vain on vielä vaikea nähdä. Toisaalta olen niin valmis muuttamaan, mutta toisaalta tuntuu haikealta, etten enää koskaan katso olohuoneen jättimäisistä ikkunoista avautuvaa vehreää maisemaa tai nauti tämän kodin täydellisestä valosta.

Pienen irtioton muuttokaaoksen keskelle kuitenkin otamme. Hyppäämme nimittäin lapsen kanssa muuttoavuksi tulevan isäni kyytiin, ja hurautamme alkuviikoksi pohjoiseen. Maisemanvaihdos ennen vanhan kodin loppusiivousta tekee varmaankin hyvää. Pohjoisen reissulta odotankin sitä, että saan muuta mietittävää, voin asettautua äitini valmiisiin pöytiin ja vähän rentoutua. Ehkäpä nukkumattikin palaa, ja öinen hampaiden purenta helpottaa.

Päällä näissä muutama viikko sitten otetuissa kuvissa on Puuvillatehtaalta saatu Hilma-tunika. Kaunis tummansinipohjainen Vine-kuosi on tämän syksyn uutuuksia. Ihastuin kuosin lisäksi hauskaan yksityiskohtaan pääntiessä. Nauhoista saa pääntiehen solmittua soman rusetin. Minulla on koko XL, ja tuntuu että ehkä tunika olisi saanut olla yhtä kokoa isompi. Tykästyin tähän asuun. 🙂 Miltä näyttää?

Onko sulla syyslomaa?

Psst! Vielä ehtii osallistua joulukalenterin arvontaan!

Lue myös: Yllättävä treffi-ilta ja yksi ihana mekko

 

*tunika saatu

muoti paivan-tyyli
Kommentit (2)
  1. Hei, hyvää lomaa!

    1. Kiitos 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *