Tehdäänkö sun hiuksiin sateenkaari?

Enpä olisi osannut eilen iltapäivällä Prof Jyväskylän liikkeeseen kävellessäni arvata, millaiset hiukset Maija minulle loihtiikaan! Ja se on mielestäni ihan parasta, että on luottokampaaja, jolla on visio (silloinkin, kun ei itse keksi, mitä hiuksilleen tekisi), ja joka ehdottaa välillä vähän hullumpiakin ideoita. Niimpä, kun Maija kysyi, että ”Tehdäänkö sun hiuksiin sateenkaari?”, niin olin heti mukana!

Olen viihtynyt yllättävän hyvin ja yllättävän pitkään turvallisessa ruskeassa kuontalossani. On ollut kivaa, kun hiukset ovat kasvaneet pituutta, ja niihin on saanut erilaisia kampauksia. En ole kiirehtinyt kampaajalle, sillä hiukset ovat tuntuneet hyviltä. Tasaisin väliajoin silti pohdin, pitäisikö leikata pituutta hiusten piristämiseksi, tai kokeilla jotain uutta väririntamalla. Eniten kuitenkin on häirinnyt lisääntyvät harmaat.

Kun pojan hiukset alkoivat olla niin pitkät, että takatukka alkoi olla koko ajan takussa, oli pakko varata aika hiustenleikkuuseen. Ajattelin iskeä kaksi kärpästä samalla iskulla, ja varata ajan itsellenikin. Tehokasta ajankäyttöä, sanoisin. Minulla ei kuitenkaan ollut mitään selvää visioa siitä, mitä haluaisin hiuksilleni tehdä. Pääasia oli, että harmaista päästäisiin eroon. Ehkä myös kuivista latvoista. Kun Maija kyseli, että saako hän vapaat kädet, olin samalla iloinen, että hänellä riittää aina ideoita, ja samalla vähän peloissani, josko hän toteuttaisi aikaisemmin visualisoimansa sivusiilin. 

Lähtötilanne ei ollut huono, vaikkakin hiusten latvat alkoivat olla kuivat, ja hiukset ehkä vähän littanat ja tylsät. Pituutta hiuksista ei toiveestani otettu tällä kertaa muutamaa senttiä enempää, joten saan jatkaa pitkien hiusten heiluttamista ainakin vielä hetken aikaa. Mallia kevennettiin edestä, ja lyhyemmät suortuvat reunustavat kasvoja nyt kivasti.

Väripuolella sitten päästettiinkin mielikuvitus laukkaamaan pitkin sateenkaarta. Maija halusi kokeilla heille vasta saapuneita uusia Wella Color Fresh Create suoravärejä, ja hiuksiini piilotettiin neljää eri sävyä. Sävyt eivät näy kovin räväkästi, jos hiukset ovat auki suorana, vaan pilkahtelevat hauskasti ruskean hiuskerroksen alta.  Erilaisilla kampauksilla värejä saa eri tavalla esille. Puolinutturalla esiin saa koko sateenkaaren, tai ehkä paremminkin auringonlaskun, kun taas kiharoilla efekti on taas ihan eri. Ehdottomasti täytyy kokeilla myös jotain lettikampausta. 

Sävyt, joita minulle laitettiin, olivat future yellow, hyper coral, high magneta ja ultra purple. En olisi kuvitellut, että innostuisin monivärisestä asennetukasta, mutta tämä on toteutettu niin tyylikkäästi, että tässä ei ole liian punk-fiilis. Tästä tuli superhieno! Saa nähdä, kuinka kauan suoraväri mun hiuksissa kestää. Tuntuu, että väri tarttuu kyllä aina hyvin, mutta kuluu omasta hiuksesta aina aika nopeasti. Hiusväriä muutettiin samalla hieman kylmempään suuntaan ruskean osalta. Uusi sävy näyttää kauniilta!

Miltä näyttää? Moniväriset hiukset keski-ikäisellä – uhka vai mahdollisuus? Voisitko kuvitella itsellesi?

Suloista sunnuntaita!

Lue myös: Päivän asu – kimallusta ja tulisia hiuksiaLyhyt hiushistoriani ja mitä seuraavaksi sekä Pitkät vai lyhyet hiukset

kauneus hiukset
Kommentit (9)
 1. Siis wow, miten hienot! Olisi kiva nähdä, miltä hiukset näyttää kiharoilla!

 2. Tyylimanuaali
  7.6.2020, 10:18

  Itse en ikinä uskaltaisi laittaa noita värejä tukkaan, mutta tämä värjäys on sen verran tyylikkäästi toteutettu, että tämän kyllä ottaisin. Tosi kiva! Täydellinen sellaisille, jotka haluaa räväyttää mutta ei halua koko ajan esitellä tukkaansa. Millaisia kampauksia tuohon voisikaan laittaa?

  https://tyylimanuaali.blogspot.com

  1. Minäkin yllätyin, miten hauska tästä tuli! En olisi tosiaan osannut ajatella itseäni monivärisen tukan omistajaksi 😀

   Täytyy ainakin testata jotain lettikampauksia sekä nuttturoita. Ja näyttää tosiaan hauskalta ihan vain aukikin.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *