Viime aikoina katsotut sarjat

Nyt popparit esille! Sarjaseuraaja eli allekirjoittanut on viime aikoina tuijotellut ahkerasti HBO Nordicin tuotantoa. Aikaisemmin Netflix on pitänyt ykkössijaa, mitä tulee kiinnostavimpiin sarjoihin, mutta viime aikoina HBO on kyllä vienyt ihan 6-0. Nyt olen kuitenkin saanut päätökseen HBO:n tarjonnan parhaimmat, joten päätinkin juuri HBO:n tilaukseni. Mikä olisikaan parempi aika vinkata teillekin, mitä mielenkiintoisia ja koukuttavia sarjoja olen viime aikoina HBO:lta katsonut.

Your Honor

New Orleansissa toimivan tuomari Michael Desiaton on pakko kohdata syvimmät vakaumuksensa, kun hänen poikansa pakenee onnettomuuspaikalta ja sotkee järjestäytyneen rikollisperheen tapaukseen.

Heti, kun näin Your Honor-sarjan mainoskuvan (tässä alla), olin vakuuttunut, että tämä sarja on nähtävä. Brian Cranston faneja hemmotellaan tummasävyisellä rikosdraamalla, josta tulee etäisesti mieleen Branstonin pinnalle nostanut Breaking Bad. Epätoivoiseen tilanteeseen asetettu Desiato kamppailee vähintään yhtä koukuttavissa tilanteissa kuin Walter White Breaking Bad:ssä. Tuskan voi nähdä hänen kasvoistaan. Tältä näyttää mies, joka joutuu tekemään asioita, joita kenenkään ei pitäisi joutua tekemään.

Mutta toisin kuin Breaking Bad:ssä, Your Honor-sarja on puhdasta draamaa, eikä siinä hassutella mustalla huumorilla. Mielestäni Cranston on parhaimmillaan tällaisissa rooleissa, joissa epätoivo paistaa hänen ilmeikkäiltä kasvoiltaan. Oikeussalidraamaa, mafiaperhe, epätoivo ja nuoret rakastavaiset – rakastin ensimmäisen kauden joka minuuttia!

Kuva:Showtime

The Flight Attendant

Tarina siitä, miten yksi yö voi muuttaa koko elämän. Lentoemäntä Cassandra Bowden herää krapulaisena hotellihuoneessaan Bangkokissa ruumiin vierestä, mutta hän ei tiedä lainkaan, mitä on tapahtunut.

Myös The Flight Attendant-sarjan mainoskuva on vakuuttava. Myönnän, että tämä sarja kiinnosti eniten sen vuoksi, että halusin nähdä, mitä Rillit huurussa-sarjan Kaley Cuoco tekee seuraavaksi, nyt kun Rillit on laitettu pakettiin. Sarjan mainos, juoni ja asetelma vaikuttivat mainiolta. Sarja myös näyttää vaikuttavalta. Tykkään sarjan sävymaailmasta ja lähtöasetelmasta. Jotenkin lentoemäntien vauhdikas elämä kiinnostaa.

Sarjan tunnelmasta ja asetelmasta tulee mieleen Hungover-menestysleffat, joissa myös herätään aamulla krapulaisena vieraasta paikasta, ja joissa sitten aletaan selvittämään edellisen illan tapahtumia. Olen Hungover-leffojen fani, joten asetelma oli kutkuttava. The Flight Attendant:ssa on paljon hyvää ja koukuttavaa. Mutta. Tässä kohdassa tulee sitten se valitettava mutta. Muutama asia häiritsi minua sarjassa, ja sen takia loppufiilis jäi vähän latteaksi.

Ensimmäinen näistä oli Kaley Cuocon yksi-ilmeisyys. Minusta näyttää, että hän näyttelee samaa roolia kuin Rillit huurussa-sarjassakin. En tiedä, onko sarjaan kirjoitettu samanlainen vähän hölmö ja huoleton hahmo, vai johtuuko samanlaisuus Cuocon näyttelijäntaidoista. Niin tai näin, tämä häiritsi minua koko sarjan ajan. Mutta varsinkin sarjan ensimmäisissä jaksoissa.

Toinen mutta täydellisen sarjakokemuksen tiellä oli viinanhuuruinen sekavuus sarjassa. Ryypiskelevän päähenkilön muisti pätkii, menneisyyden flashbackit sekoittavat ja maailma näyttää usein sumuiselta. Valitettavasti tämä ei välity katsojalle miellyttävänä mysteerinä, vaan sekavana ja epämiellyttävänä mössönä. Tämä on harmillista, sillä sarjassa olisi olleet puitteet kunnossa nostamaan sen ikimuistoiseksi elämykseksi. Pikkuvioistaan huolimatta katsoin kuitenkin ekan kauden loppuun. Juoni onnistuu pitämään otteessaan, ja katsojana halusin tietää, miten päähenkilölle käy.

Kuva:HBO Max

The Undoing

Sarja keskittyy Grace Fraseriin, menestyneeseen terapeuttiin, hänen aviomieheensä ja heidän nuoreen poikaansa. Yhdessä yössä heidän täydelliseltä vaikuttavaan elämäänsä tulee valtava aukko väkivaltaisen kuoleman ja kamalien paljastusten takia.

The Undoing-sarjaa on verrattu hittisarja Big Little Lies:iin. Rakastin Big Little Lies:ia,joten synkkä uutuussarja kiinnosti. The Undoing on täynnä isoja nimiä Nicole Kidmanista Hugh Grantiin. Sarja lunastaa kaikki sille asetetut odotukset. Sävy on synkkä, ja juoni koukuttava. Kerronta on rakennettu taitavasti, ja katsojana en malttanut odottaa, mikä lopputulos tulee olemaan. En halua paljastaa liikoja juonesta, mutta todettakoon, että normaalisti aika vätystä esittävä Hugh Grant on loistava roolissaan. Vaikka The Undoing ei nouse Big Little Lies-sarjan tasolle, niin silti se on loistava sarja. Iso suositus ihmissuhdedraaman ystäville!

Kuva: HBO Max

Tässä kaikki tällä kertaa. Paitsi, että jos en ole vielä maininnut, niin Stephen Kingin kirjaan perustuva The Outsider on myös suosittelemisen arvoinen. Huh, nyt lopetan!

Kivaa sunnuntaita! Mitä suosittelemisen arvoista sinä olet viime aikoina katsonut?

Lue myös: Sarjavinkki viikonloppuun – Big Little Lies

Kommentit (6)
  1. Kiitos vinkeistä! Ne tulee tarpeeseen. Talviloma alkoi, eikä mitään tekemistä.

    1. Kiva, että näistä oli iloa!

  2. Olen bongannut nyt lähiaikoina monta hyvää uutuus sarjaa Netflixistä! Bridgeton, Firefly lane nyt päälimmäisinä!

    1. Bridgeton on jo katsottuna, ja Firefly:ta aloitin jo vähän 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *