Yöllä herätessä huolet tuntuvat vuoren kokoisilta

Miten oma sänky voi olla samaan aikaan maailman paras, ja maailman pahin paikka? Stressi, huolet ja ahdistus näkyvät heti unissa. Joko siinä, että uni ei tule, tai sitten niin, että näen painajaisia. Yöt voivat olla ahdistujalle ahdistavia. Siinä, missä päivällä huolet osaa asettaa oikeisiin mittasuhteisiin, niin keskellä yötä herätessäni huolet tuntuvat vuoren kokoisilta järkäleiltä, joiden painon alla on hankala hengittää.

Viime aikoina yöt ovat olleet aika huonoja. Muutama yö sitten heräsin keskellä yötä kammottavaan painajaiseen. Päivä oli ollut kiva, ja fiilis oli huoleton nukkumaan mennessä. Heräsin kuitenkin neljän aikoihin kylmä hiki otsalla. Olin flunssan takia viluinen, ja viime aikoina päässä on pyörinyt ahdistavia asioita. Painajaisen ahdistava tunnelma, ja mielessä pyörineet huolet ja terveysongelmat saivat keskellä yötä herättyäni valtavat mittasuhteet. Ahdisti niin, ettei tiennyt miten päin olisi ollut. Yöllä herätessä tuntuu yksinäiseltä ja toivottamalta. Kuin olisi yksin maailmassa. Kuin kaikki kaatuisi päälle, eikä voisi enää hengittää. Haluan nukkua, mutta usein painajaisen jälkeen ahdistaa niin paljon, etten pysty nukahtamaan uudelleen. Ei ainakaan pitkään aikaan.

Ne öiset minuutit tuntuvat tunneilta. Kivut ja säryt ylitsepääsemättömiltä. Ja huolet mustilta.

Aamulla herätessä huonosti nukutun yön jälkeen olo on väsynyt ja kuikkuinen, mutta huolet tuntuvat puolet pienemmiltä kuin yöllä. Asiat saavat taas oikeat mittasuhteet. Mörkö on väistynyt. Kyllä tästäkin päivästä selvitään. Kyllä kaikesta selvitään.

Paitsi ehkä huonoista öistä.

Tällä viikolla jännittää keuhkoissa tuntuva tulehdus, muutaman päivän päästä koittava hammaslääkäri, ja kiire töissä. Näkyykö sulla stressi öissä? Tuntuvatko huolet öisin suuremmilta?

Tsemppiä uuteen viikkoon, meille kaikille!

hyvinvointi oma-elama terveys
Kommentit (3)
  1. Kovasti tsemppiä. <3 Meidän aivot on niin ihmeelliset, että ne jää prosessoimaan öisin kaiken mitä päivällä emme ehdi… Tavallaan nerokasta ja selviytymiselle hyvä asia, mutta samaan aikaan kamala, kamala juttu. Toivottavasti loppuviikko on pelkkiä hyviä öitä! <3

  2. Oi tuttua niin tuttua!
    Aamuyöllä pienetkin murheet paisuvat giganttisiksi ja olemattomat murheet ainakin keskikokoisiksi…
    Vähän asiaa sivuten muuten omakin tämänpäiväinen postaukseni:
    https://www.lily.fi/blogit/ala-ota-sita-niin-vakavasti/aanikirjasta-tuli-unikirja/

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *