Jätän hyvästejä ottaakseni vastaan

Jätän hyvästejä ja otan vastaan uutta.  Minun vuoteni on vuosien ajan kulkenut kesästä kesään, joten vuodenvaihde ei saa minua näin pohtimaan.

Jätän hyvästejä koronavuodelle, joka on koetellut minuakin omalla tavalla. Työni muovautui kasvomaskeihin, käsidesiin, etäisyyksiin ihmisistä. Etäopetusta, lähiopetusta, karanteeneja ja tuntui, että aina joku oli testissä. Selvittiin ilman tartuntoja, hyvä niin. Selvittiin myös oudoista olosuhteista, mutta niitä ei tule ikävä.

Hyvästelen myös avioeroajan. Olen kohta eronnut myös virallisesti. Monenmoiset tunteet ovat istuneet vierelläni sohvalla, nukkuneet vuoteessani ja pitäneet seuraa taustalla, kun olen yrittänyt keskittyä elämäni jatkamiseen. Astuin avioliittoon varmana sen kestävyydestä. Uskoin avioliittoon, kuten siihen pitääkin uskoa. Olen tuntenut epäonnistumisen ja häpeän yrittävän pitää minut paikoillaan. Tunteet ovat lamauttaneet minut hetkeksi ja parhaat ystäväni olivat pitkän ajan Netflix ja sohva. Olen ollut paljon yksin vuoden aikana. Tarvitsen yksinoloa, mutta silläkin on rajansa. Minä olen siis eronnut ja identifoin itseni uudelleen. En ole enää vaimo. Nämä on sanottava ääneen, jotta ne todentuvat ja jokaisella sanomisella haitalliset ajatukset pienenevät ja loittonevat. Olen nainen, joka muuttaa elämäänsä. Olen minä, joka tunnen itseni ja elän elämääni. Olen valmis muutokseen.

Jätän hyvästejä lievälle masennusjaksolle, joka on irrottanut otteensa minusta. On ollut tärkeää huomata ja todeta jakson olleen totta. Kuten aina, sitä ei itse huomaa sen ollessa läsnä ja sen tarttuvan käsistä pitäen paikallaan. Kuten joskus aikoinaan, olen säilyttänyt toimintakykyni, työkykyni ja hymyni, jotka on hämännyt minut itseni ja ehkä myös ihmisiä. Tämän hyvästelen mielelläni. On ollut hienoa havaita, että omaan hyviä keinoja selvitä ja mennä eteenpäin. Olen oppinut puhumaan ja pyytämään apua. Olen oppinut olemaan vaikenematta ja kuiskaamisen sijaan puhun ääneen. Kiitos opeista ja vahvuuksista, jotka tästä minulle jäävät.

Jätän hyvästejä tälle kauniille kaupungille. Jokaisella askeleella irrotan sen otetta minusta. Hengitän tuoksuja aistien ääniä. Kukaan vastaantuleva ei aavista, minun hyvästelevän unelmieni kaupunkia. Ihmiset näkevät naisen lenkillä. Muutin parisuhteen vuoksi, mutta muutan pois itseni vuoksi. Lopulta tämä on vain kaupunki, joka on kauniisti minua puhutellut. Minä muutan kesän lopulla ja se on minulle hyväksi.

Vuoden aikana kävin lävitse kokemusasiantuntijan koulutuksen ja olen sen myötä saanut kohdata ihmisiä, joita en muuten kohtaisi. Toivoisin ihmisten tietävän kuinka paljon on ihmisiä, jotka taistelevat erilaisten vaikeuksien kanssa ja kaikesta huolimatta tsemppaavat ja ovat toisille ystävällisiä osoittaen myötätuntoa ja ymmärrystä.

Ystävämummoani on ikävä. Korona on sotkenut paljon. Minun ystävämummoni on ollut sinnikäs, mutta taatusti yksinäisempi kuin moni, joka on narissut pienestä. Onneksi tapaan hänet pian, sillä puhelut ovat vain ohut lohdutus, kun kaipaa kasvoja ja kosketusta.

Olen toivottavasti ollut tukena läheisille.

Mikä odottaa? Uusi kaupunki ja uusi työ. Olen vapaa nainen. Olen saanut valtavasti uusia keinoja. Olen tajunnut vahvuuteni. Minulla on unelmia ja tavoitteita. Minä hymyilen edelleen. Minä olen aika kiva tyyppi. Olen rohkeammin oma itseni.

Onpa ollut vuosi. Kerta kaikkiaan.

Tämän kesän aikana tunnustelen kaikki tunteet, jotka muutos saa aikaan. En tiedä montako kertaa minun vielä pitää aloittaa alusta, mutta tämän muutoksen tiedän olevan tärkeä ja tarpeellinen. Ukkonen jyrisee ulkona ikään kuin vakuuttaen ja vahvistaen sanani oikeiksi.

Vaikka teen tätä muutosta yksin, niin en ole yksinäinen, sillä olen laskenut monen ihmisen entistä lähemmäs itseäni ja se on ollut suurta viisautta.

Tulen itsestäni ulos.

hyvinvointi mieli oma-elama
Kommentit (1)
  1. Kuulostaa hyvälle ja olen todella iloinen puolestasi.
    Kun muutat kesän lopulla on sinulla koko kesä aikaa ottaa muutto ja muutos haltuusi, tuokoon se tiellesi ihania ja voimaannuttavia asioita, hetkiä ja ihmisiä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *