Näin se tehdään

20160601_192826.jpg

On mahtava ihailla vaatekaappia, joka on järjetyksessä. Paidat omalla hyllyllä. T-paidat omassa pinossa ja pitkähihaiset omassaan. Alusvaatteita varten on kori tai laatikko ja pikkarit on viikattu siististi. Housut ja farkut eri pinoissa. Legginsit, niitä saa käyttää, ovat siinä housujen vieressä, viikattuna tietysti. Suurin osa vaatekaapin sisällöstä on saumoistaan asetettu ja silitetty. Tankokaapissa roikkuvat leningit, kauluspaidat sekä aamutakki. Värijärjestys ja käyttöjärjestys ovat yksi peruste vaatteiden sijoitteluun. Sukat, ei parittomia, ovat korissa ja viereisessä korissa ovat sukkahousut, ei yhtään reikäisiä joukossa. Otettaessa vaatteita kaapista ei ottajan tarvitse miettiä mille hyllylle hän kurottaa ja otettuaan haluamansa suoristetaan jäljelle jääneet. Näin voisi olla, mutta kun ei ole.

Muutaman kerran vuodessa vaatekaappini on siinä kunnossa, että sen voisi esitellä kenelle tahansa. Tänään se on. Mieheni kurkkasi kaappiin ja tuumasi, että oh hoh, näyttääpä erilaiselta. Sanottakoon, että hänen ansiostaan minulla on nyt koreja, joihin voin lajitella sukat ja alkkarit. Järjestelyn aloitettuani hän taikoi minulle koreja, imuroi ja putsasi ne. Aika ihana. Sen jälkeen mieheni istui keittiössä, nautiskeli viiniä ja luonnosteli hääkutsuamme ja minä hikoilin  makkarissa. Talvella kaapeista huokuu jäätävän kylmää ilmaa. Voitte arvata minkälaista ilmaa kaapit tänään tarjosivat. Kuumaa, kuumaa ja kuumaa. Ilmastointilaite huusi keittiössä ja teki parhaansa viilentääkseen kaapeista ja touhuamisestani johtuva lisälämmön tuottamista. 

Ennen yhteen muuttoamme en omistanut silitysrautaa enkä ompelutarvikkeita. Voitte arvata osaanko tehdä käsitöitä. 

Tiedättekö sen hetken aamulla, kun haluat sen tietyn vaatekappaleen. Olet varma, että se on siinä keskihyllyllä, juuri siinä paitojen vieressä. Eipä ole ei. Siis pengot, myllerrät ja kiroilet. Yrität olla herättämättä vielä nukkuvaa miestä ja epäonnistiut siinä pahasti. Sapettaa ja teet pyhän päätöksen siivota kaapin heti töistä tultuasi. Eipä onnistu sekään, koska on muuta tekemistä esim, päiväunet. Siksipä aamuinen epätoivoinen hakeminen ja kiroilu jatkuvat.

Onneksi osaan pestä pyykkiä.

Kun siivoaa harvakseltaan kaappeja tekee takuuvarmasti löytöjä. Löysin paidan, jonka olin jo unohtanut. Omistan kahdet stay up- sukat. Bikinit ovat tallella ja sukkahousut, ne mustat, olivatkin tallessa, etsin niitä raivokkaasti viime viikonloppuna. Sukkia on jotakuinkin 25 paria + parittomat, jotka heitin roskiin. Liian pieni villapaita ja tavoitemekko. Sanotaan, ettei tavoitevaatteita tulisi säilyttää, mutta en usko, vaan olen päättänyt siihen vielä mahtua. Minulla on siis vaatteita. Jotkut liian pieniä ja osa jo aikansa eläneitä. Muutamalla muka tunnearvoa, joten laitoin ne nyt vihdoin Uffiin meneväksi. 

Miksi kaappini eivät pysy järjestyksessä ympäri vuoden? Eivät pysy, vaikka olen harjoitellut jo näinkin monta vuotta. Siksi minun on aika ajoin vedettävä koko kaapin sisältö esiin ja otettava härkää sarvista. Lajittelen vaatteita ja analysoin elämääni. Muistelen ja ja huokailen. Pölyn laskeuduttua teen pyhän päätöksen pitää kaapit järjestyksessä. Pyh, aivan turhaan, mutta voihan sitä itseään huijata. 

 

suhteet oma-elama hyva-olo trendit
Kommentit (2)
  1. Esim päiväunet on kyllä erittäin tärkeämmät kuin järjestely joskus.

    1. Ja iltapäivän kepeä englantilainen sarja, joka sijoituu jonnekin viattomuuden aikakaudelle. 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *