Naistenpäivä

Tänään voisin ajatella naiseudesta näin, niin tai sitten toisin, sillä saahan nainen muuttaa mieltään. Vai saako ja kenen luvalla, vai onko kenties käyttöön otettu keino ja lupa olla hieman hankala? 

Voisin ajatella myös siten, etten kerrokaan ikääni, niin ja en ainakaan painoani. Näkeehän kysyjä ilman vastaustakin totuuden, joten miksi aiheuttaa kiusallista tilannetta hänelle ja minulle. 

Entä, jos ajattelisin olevani toisenlainen, tuota toista naista parempi nainen. Ja vain siksi, että en ole hänen painoisensa, en hänen kaltaisensa ja onhan hiukseni kauniimmin ja ainakin elämäni paremmin. 

Kehtaisinko ajatella olevani viehättävä, seksikäs ja ihailtavan älykäs? En sentään, ainakaan ääänen sitä mainitsisi ja jonkun sen minulle lausuessa puhahataisin ja mitätöisin kauniiksi tarkoitetut sanat.

En pysty ajattelemaan, että naisena olisin vain johonkin sopiva, kätevä keittiössä ja kelpaamaton tekemään autokauppoja. En pysty kiukustumatta kuulemaan, että työni tekisi paremmin mies, no vain siksi, koska hän on mies. 

Tahtoisin ajatella, että kaikkialla maailmassa olisi yhtä hyvin kuin minulla. Minä naisena ajattelen, olen, päätän, puhun tai olen puhumatta. Kuljen pää pystyssä ilman väkivallan pelkoa, ilman uhkaa olla rahatta tai oikeudetta tuntea. 

Ajattelen olevan onnekasta, ettei minua ole silvottu, ei liian nuorena naitettu eikä toisen tahtoon täysin alistettu.Teen lapsen jos tahdon tai kuljen sinkkuna, varattuna tai kokeilen yhden yön juttuja. 

Ajatella, että osaan lukea, sopia asioita omalla allekirjoituksella. Ajatella, että voin pukeutua tahtomallani tavalla, haukkua hallitusta ja vastustaa miehistä ajattelumallia. 

Tänään ajattelen naisena olevani ihminen, sellaisen kaltainen, että kykenen olemaan onnellinen. Aina ei ole näin ollut elämässäni, joten siksi puhkun onnea ja ihmettelen elämän ihanuutta.

En rakenna itseäni siten että olisin vain äiti, vaimo, sisko tai täti. En siten että olen parempi toista, mutta en huonompikaan. Tahtoisin, että kuoltuani minut muistetaan ihmisenä, tuntevana ja ajattelevana. 

Olen toki nainen ja tahdon itseäni naiseksi kutsua. Tahdon tuntea hiusteni painon ja nähdä kynsieni punan. Tahdon tuntea kankaan laskeutuvan lanteitani pitkin ja tahdon ostaa kauniit rintaliivit. 

Voi kunpa nainen olisi toiselle naiselle lempeä, ystävä, välittämättä iästä, väristä, uskonnosta tai siviilisäädystä.

Hyvää naistenpäivää sinulle nainen ja todella toivon, että olet haluamasi lainen. 

hyvinvointi mieli ajattelin-tanaan
Kommentit (2)
  1. Minä olen nainen ja siksi onnellinen. En ollenkaan usko, että olisin miehenä onnellinen. Olen aina halunnut olla se prinsessa kauniissa vaatteissa. En viihtynyt shortseissa ja virttyneessä t-paidassa. No niitä sammakoita kuitenkin metsästin kaunis kukkamekko päällä, sekä hämähäkkejä keräilin purkkiin, paljain sormin tottakai. Juhlakengät on mökillä OK, sekä ripsivärin laitto ulkomailla ennen auringonottoa. Ammatiksi insinööri, että saan olla prinsessa ”karjujen” keskellä. Rakastan olla nainen. Toki aina ei ole ollut näin onnellinen tilanne elämässäni. Nyt on.

    Jospa vain jokainen saisi olla kuin minä, oman elämänsä prinsessa. Edes jossain vaiheessa elämäänsä!

    1. Ihana sinä <3

      Minäkin elän oman elämäni parasta naiseus aikaa ja ihan täysillä!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *