Nyt on iloa ja riemua!

20180221_120652.jpg

Siinä hän nyt on, Karvamatovauva. Olen yksi onnekkaista, jotka onnistuivat adoptoimaan Tanhupallon Karvamadon yllätysjälkeläisen. Hän on vielä nimetön ja postimatkastaan hieman hämmentynyt, mutta aloitamme rauhassa. Onneksi on hiihtoloma ja oppilaiden tapaamiseen on muutama päivä aikaa. Laintakseni Ansa Kynttilän tapaa ilmaista mielipiteitään sanoisin seuraavasti -Älä koskaan anna kenekään väittää, että hyvän mielikuvituksen ja huumorin avulla ei voisi pelastaa pientä osaa maailmaa. 

Lähdin anomaan adoptiota tosi mielessäni. Oppilaani ovat kouluaikanaan kokeneet monia vastoinkäymisiä. He ovat usein niitä, jotka jäävät sivuun tai näkyvät ei toivotulla tavalla. Mietin usein miten heidän itsetuntoaan saisi kohenemaan ja kuinka heidät saisi tuntemaan tasaveroisuutta muihin oppilaisiin verrattuna. Tänä kevään tueksi tulee adoption kautta Karvamatovauva! 

Tämän pienen karvaisen olennon ympärille rakentuu kevään aikana monenmoista. Integraatiota, vierailuja toisissa luokissa, faceprojekti, animaatioiden tekoa, musiikkiprojektia ja tietysti nimiäisjuhlat. Olen enemmän kuin innoissani kummista, Keravan kaupunginjohtajasta, joka ilmaisi kummintehtävän olevan kunnia-asia. Koulumme rehtorit odottavat juhlia innoissaan ja on luvattu, että juhlissa on myös kakkua. Koko koulu kuhisee positiivisesti. 

Karvamatovauvan elämään tulee kuulumaan Uusi-Äiti (minä), Lähes-Isä (mieheni), Melkein-Mummo (minun äiti), oppilaat, Keino-Emo (Önskad-flamingo) sekä muutama tonttu. Muitakin kuuluu luonnollisesti ja perheenjäsenen tapaan Karvamatovauva on osallisena perheemme elämää. Hänen elämäntapahtumistaan päivitämme Karvamatovauvan facesivulle, jota saa käydä tykkäämässä, jakamassa ja seuraamassa. 

Iloa ja valoa siis luvassa. Tässä maailman ajassa on niin paljon vakavia asioita, että sekaan ei tunnu mahtuvan positiivisuutta ja iloa. Mielikuvituksen ja huumorin merkitystä kasvamisen tukena, ei voida koskaan liioitella. 

Liity matkaan mukaan, jos haluat!

 

Kommentit (4)
 1. Toi projekti tarttee oikeasti mielikuvitusta (ja huumoria) ja viitsimistä ja sitkeää ja sinnikästä läpiviemistä ja ja…ihana kun joillakin sellaistakin vielä löytyy!!! Oppilaiden olisi syytä olla tyytyväisiä opestaan ja karvamadosta, tietty 🙂

  1. Olet oikeassa ja voi olla, että jossain vaiheessa kummastelen syitä miksi lähdin tähän 😉

   No…Hyvää mieltä sekä useassa kohdassa varmaan opiksi ja neuvoksi meille kaikille osallisille jollain tapaa. 

 2. Onnea uudesta perheenjäsenestä! Miten on Keino-Emo ottanut karvamatovauvan vastaan?
  Rakkautta ja Iloa!

  1. Kiitos! He tapaavat toisensa perjantaina, kun menen töissä käymään. Teen siitä Karvamatovauvan sivulle takuuvarmasti päivityksen 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *