Parempaa parisuhdetta

20180221_193421.jpg

Muistutan jälleen itseäni muutamasta asiasta.

Muista sanoa miehellesi, että rakastat häntä. Kerro se sanoin, sillä ne hän tahtoo kuulla. Kerro myös miksi häntä rakastat, sillä me ihmiset kaipaamme kuulla kauniita asioita itsestämme. Tehtyjen tekojen lisäksi minun on sanallistettava, edes hiljaa kuiskattava. 

Muista puhua sydäntäsi painavista asioista useammin, etteivät saunan lauteet täyty löylyveden lisäksi kyynelistä. Ettei tarvitse laskeutua laude kerrallaan alemmas, kun sinua painaneet asiat tulvivat esiin. On etäännyttävä miehestä, jonka katse on täynnä huolta ja rakkautta, sillä lohdutus saisi aikaan isomman itkun. On siis useammin puhuttava ikävästä, peloista ja entisen elämän tuottamista ahdistuksista. On luotettava, että mies kestää, ei karta katsetta eikä pidä tyhmänä ja heikkona. 

Muista koskettaa, lempiä ja antautua syliin painetuksi. Muista rytätä lakanoita ja antaa hengityksen tasaantua hiljalleen samaan aikaan vastaanottaen hajamielisesti annettu paijaus. 

Muista nauru. Naura tyhmille jutuille, hassuttele oikein olan takaa. Räkätä ja hirnu. Lyö leikiksi kaikki mahdollinen ja kiusoittele kumppanisi ärsytyksen rajamaille ja naura sille yhdessä hänen kanssaan. Älä ole niin hiton vakava ja asiallinen, sillä nauru on ollut yksi yhdistävistä tekijöistä. 

Muista kääntää katse itsestäsi ulospäin. Minun tuntemukset ja ajatukset eivät ole ainoita tässä parisuhteessa, eivät ainoat tuskalliset tai kokemusta tuottavia asioita. Tutustu kumppaniisi uudelleen, sillä et taatusti tiedä hänestä kaikkea, saatat yllättyä ja ihastua uudelleen ja uudelleen.

Muista elää kumppanisi kanssa tässä ja nyt, sillä huomenna hän ei ehkä olekaan vierelläsi. Muista arjen keskellä vaalia rakkautta, älä odota lomaa, älä viikonloppua, äläkä ainakaan mahdollista eläkettä. Rakasta tänään ja muista hänen olevan paras ystäväsi, elämäsi kantava voima, joka rakasta sinua kaikesta huolimatta ja tahtoo tulla rakastetuksi. 

Muista käydä treffeillä. Muista vietellä ja vikitellä. Muista kerta kaikkiaan vain rakastaa, sillä vaikka jäisit työttömäksi, sinua rakastetaan. Vaikka sairastuisit, sinua rakastetaan. Vaikka vanhenet, sinua rakastetaan. Vaikka olisit ärsyttävä, sinua rakastetaan. Ja vaikka olisit vajaa ilmaisemaan rakkauttasi, sinua rakastetaan silti. 

Nyt täytyy vain muistaa <3

suhteet oma-elama rakkaus mieli
Kommentit (4)
 1. Nämä kun muistaisikin, ainakin välillä. Jotain tosin muistankin, mut useamminkin vois…ja mieskin voisi muistaa. Hänelle ehkä hankalampaa 🙂

  1. Meillä on juuri päinvastoin. Mieheni on monin tavoin valmiimpi tuottamaan sanoja. Hän tuntuu helpommin asettuvan läheisyyden ääreen ja hän ylläpitää tietoisesti suhdettamme. En pääse valittamaan, että minua pidettäsiin itsestäänselvyytenä. En minä pidä häntä itsestäänselvyytenä, mutta hieman rikkinäisenä, minun on vain vaikeampaa olla aktiivisempi. Onneksi olemme näistä puhuneet ja mieheni antaa lempeästi minun hiljalleen edistyä. 

   1. Sinulla aika ainutlaatuinen mies <3

    1. Pitää paikkansa. 

     Yksi elämäni viisaimmista ja parhaimmista päätöksistä tein silloin, kun suostuin mieheni treffiehdotukseen. Uskalsin hypätä rakkauteen ja parisuhteiluun. On mahtavaa huomata, että haaveet ja odtukset ovat sellaisia, että tosielämä osoittaa ne melko kalpeiksi. 

     Mieheni aikanaan ilmoitti, että hänen tunteensa ovat selvät ja varmat ja kertoi odottavansa minua ja antavan minulle kaiken ajan jonka tarvitsen. Melko viehättävää. 

      

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *