Seksiä uusperheessä

couple-2026554_960_720.png

Hyvä ja toimiva seksielämä uusperheessä on kuin vuorelle kiipeäminen. Vuorikiipeilyyn tarvitaan suunnitelma, aikataulutus, matkasuunnitelma ja leirejä eri korkeuksissa. Vaikuttavina tekijöinä vuorelle pääsyssä on yhteistyö, sääolosuhteet ja muut kanssakulkijat. Tarvittava välineistö on parin päätettävissä ja vaatetus seksin kohdalla ei ole niin oleellista kuin vuorelle kiivettäessä. Tarvitaan kuitenkin yhteinen tahtotila, rakkautta, halua harrastaa seksiä, mielikuvitusta, joustoa sekä kykyä tarttua hetkeen. 

Jokaisen vanhemman pahimpiin painajaisiin kuulunee mahdollisuus jäädä kiinni jälkikasvulle kesken nautinnollisen seksiaktin. Uusperheessä tuo kiinnijääminen saa uudet mittasuhteet. Vieras lapsi ja lapsen mielestä vieras aikuinen oman vanhemman kanssa. Huomioitavaa on myös ikätaso ja käsitys seksistä yleensä. Minulle bonuslapsi ehdotti alkuaikoina eri sänkyjä isän kanssa ettemme vaan sekstaa. Kysyin mitä hän tarkoitti. Hän ilmoitti ettei halua lisää sisaruksia ja kun ilmoitin ettei ole tulossa, niin saimme kuulemma nukkua samassa sängyssä. Isompana lapset tajuavat väistämättä, että aikuiset harrastavat seksiä ja sen tiedon myötä suhde uusperheen uuteen tulokkaaseen sekä omaan vanhempaan joutuu muovautumaan johonkin hyväksyttävään muotoon. Pienikin seksiin viittaava osuus televisio-ohjelmassa aiheuttaa epämukavaa kiemurtelua sohvalla, siis huomattavasti enemmän kuin omien biologisten lasten kanssa, joka sekin on riittävän kiusallista. 

Hiljainen asunto, mutta tietoisuus naapurihuoneessa nukkuvista lapsista saattaa hiivuttaa halut. Rasahdukset ja mahdollisesti oven raossa vettä pyytävä lapsi hyydyttää himot. Tiedän, että samat haasteet ovat ydinperheissäkin, senkin olen kokenut, mutta omat lapset ja halailevat omat biologiset vanhemmat on helpommin kestettävä yhdistelmä, kuin vieras, ei niin toivottu aikuinen nainen. 

Uusperheellisten seksuaalinen elämä ei ala sen kummoisemmin kuin muissakaan ihmissuhteissa. Alkuun totutellaan uuteen kehoon ja pyritään irti pääsemään aiemmista tottumuksista ja mahdollisista kehon peittelytarpeista. Lisäksi on poissuljettava mielikuvat rakkaastaan harrastamassa seksiä eksänsä tai satunnaisen yhdenyön kumppanin kanssa. Mistä puoliso onkaan oppinut tuon liikkeen? Hmmm.. Ajatuskulkua ei kannata jatkaa kovin pitkälle, vaan kannattaa vastaanottaa, jos se vain tekee hyvää. Mikään epävarmuus ei ole sen pienempää, vaikka kyseessä on kahden kokeneen aikuisen aloittama seksielämä. Repuissa painavat monet asiat ja oven takana on tuntemattomat lapset. 

Meidän onnena on vuoroviikot, jolloin meillä asuu vain kaksi aikuista. Lapsiviikkoina meillä asuvat vain mieheni lapset, joten ei ole yhdistettävänä meidän molempien lapset. Voin vakuuttaa, että kummastelen sekä ihastelen niitä, jotka kykenevät yhdistämään minun, sinun ja jossain vaiheessa myös meidän lapset. Mieheni lapset ovat iältään myös sen ikäisiä, että eivät tahdo väliin nukkumaan, osaavat käydä vessassa ihan itsenäisesti ja ovat mielellään iltaisin yksin huoneessaan ilman aikuista. Silti hiljainen ähinä ja pieni pelko päänsärkylääkettä kysyvästä lapsesta saa sekin pienenemään ja pysymään yksinkertaisen Pirkka-seksinä. Pirkka-seksi on arkista, pikaista ja tarpeen tyydyttävää seksiä, joka mielestäni on parisuhteen kantava voima. Lapsettomina viikkoina voikin päästää kaiken mielikuvituksen valloilleen, vain taivas tai juuri vapaaseen viikkoon ajoittuvat menkat ovat rajana. 

Seksielämä on kuitenkin mahdollista. Sen on mahdollista olla mitä kaksi ihmistä vain haluaa, tietyin haastein, mutta niin kuin kaikessa muussakin elämässä ovat haasteet tehty ylitettäviksi. Ihanteellista on kumppani, joka tiedostaa kaiken tämän ja kuiskii pikkuisen tuhmia korvaan,vaikkakin toisen mielestä ehkä sopimattomalla hetkellä, mutta annettu ehdotus on todellakin toteuttamisen arvoinen sitten kun siihen löytyy sopiva aika. 

 

Kommentit (4)
 1. Osuitpas muuten hyvään aiheeseen! Tämä on varmaan yksi useammastakin sellaisesta uusperhejutusta, jota ei oikein neutraalisti pääse puimaan, koska a) seksi ja b) uusperheys ovat molemmat monelle vähän epämukavia ja/tai kaukaisia keskustelunaiheita.

  Ja sitten kun ajattelee, miten vähän parisuhteista ylipäätään puhutaan osana ihmisen normaalia elämää – jossain siellä täydellisyyden tavoittelun ja jokapäiväisen tuskan välttelyn välillä – vaikka ne nimenomaan sitä ovat eivätkä ollenkaan haasteettomia edes ns. perusmuodossaan, ja miten tärkeää silloinkin olisi osata käsitellä seksiä, niin tuleepa vaan mieleen, että kuinka monessa uusperheessä muiden helposti ääneen lausumattomuuksiksi jäävien asioiden lisäksi myös seksistä vaietaan, kunnes se vaipuu, vaikka juuri seksi saattaisi sittenkin olla se asia, joka voisi kantaa hankalissakin paikoissa. Hm. 

  1. Kiitos ajatuksistasi. 

   Juuri näin. Uusperheellisyyteen liitetään usein ajatukset,jotka liittyvät lasten hyväksyntään ja eri perheenjäsenten välien toimivuuteen. 

   Kyseessä on kuitenkin kahden aikuisen välinen rakkaussuhde, johon seksi yleensä kuuluu, toivottavasti.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *