Siunaus etänä

Kummipoikani, joka olet rakas. En olekaan ennen sitä sinulle lienee sanonut ja nytkin kirjoitan sen tänne julkisesti sinun luettavaksi. Sallithan tädillesi tämän ja hymähdät hieman. Luvallasi sijoitan tämän kuvan kirjoitukseni alkuun, kiitos luvastasi.

Synnyit vauvana, kuten niin moni muukin. Syntymäsi oli äidillesi sekä isällesi suuri ihme. Minä muuten pidän molemmista, tarkoitan, että rakastan molempia. Minulle sinä olit pieni ihminen, jonka kummiksi minua pyydettiin. En epäröinyt hetkeäkään.

Kun olit vielä pienen pieni, niin kävin luonanne usein. Pidin sinua sylissäni ja annoin äitisi hengähtää ja ihmetellä uutta elämää. Pienen pienenä olit rauhallinen, maailmaa tutkaileva söpö sekä suloinen. Saan kutsua tädin oikeudella sinua söpöksi, mutta lupaan, että käytän sitä vain vauvavaiheen kuvauksissa.

Kasvoit söpöstä suloiseen vaiheeseen, johon lasketaan 1-6 vuosien välinen vaihe. Taisit olla noin viisivuotias, kun tulit ensi kerran luoksen yökylään. Muistan miten pieneltä näytit sohvan nurkassa, johon yön tullen rakennettiin nukkumapaikka. Ennen nukahtamista kasasimme väliimme herkkuja ja katsoimme elokuvan. Voit olla varma, että en millään muista mikä elokuva oli, muta jotain katsoimme. Iltapalaksi karjalanpiirakoita, taidat edelleen pitää niistä. Kuusivuotiaana teimme saman jutun, enkä edelleenkään muista elokuvaa. Muistan kuitenkin sen, kun seuraavana aamuna tutkimme muurahaisia. Kyykötimme nenät melkein kiinni maassa ja seurasimme kun muurahaiset katosivat pieniin maassa oleviin koloihin. Räkättirastas veti niska vinossa kastematoja pihanurmelta ja sekin oli meille yhteinen ihme.

Saatoit olla seitsemän, kun toivoit matkaa Korkeasaareen. Pääpaino oli junamatkassa. Junassa seurasimme ohitse vilahtavia maisemia ja viihdyimme. Lauttamatka oli melkein yhtä hauska. Sanottakoon, että kyllä eläimetkin oli ihan kivoja, mutta junailu täyttyi tuona vuonna toiveesi parhaiten.

Sitten tulit kahdeksan, yhdeksän ja kymmenen ja siitä ylöspäin. Olemme käyneet Heurekassa ainakin kaksi, Tallinnassa myös kaksi kertaa, Eläintieteellisessä museossa, Megazonessa sekä olet kokeillut miltä tuntuu leijailla tuulitunnelissa. Lahjoja en ole montaa ostanut, sillä olemme viettäneet aikaa yhdessä.

Viimeisimmät yhdessä tehtävät ovat vielä tekemättä. Samoin jäi konfirmaatiosi tänään minulta väliin. Molempiin on yksinkertainen selitys, korona. Korona tavalla tai toisella.

Korona ei kuitenkaan muuta sitä, että olet minulle tärkeä. Korona ei estä sitäkään, ettemmekö vielä tapaa ja tee jotain yhdessä. Nyt vähän ehdottelin, että voitaisiin mennä edes syömään jonnekin. Se oli sinusta ihan hyvä idea. Pidämme siis siitä kiinni.

Olet ollut söpö sekä suloinen. Nyt kerron sinun olevan komea nuorimies.Olet kohtelias ja omaat kauniit käytöstavat. Ehkä oma osuutensa on, kuinka vanhempasi ovat sinut kasvattaneet, mutta en anna heille kaikkea kunniaa. Olet ajatteleva ja omaat omat ajatuksesi ja toimit tahtosi mukaan. Olet ehkä vähän teini, äitisi kertoi, mutta sehän sinun kuuluukin olla.

Emme ole kaiken aikaa tekemisissä. Olet kuitenkin ajatuksissani ja olet minulle rakas ja tärkeä. En päässyt tänään konfirmaatioosi. Onneksi äitisi lähetti linkin, josta seurasin livenä koko tilaisuudeen. Kotona on mutten paljon helpompi liikuttua ja itkeä. Olisin liikuttunut ja itkenyt myös paikanpäällä, mutta nenän niistäminen oli mukavampi tehdä kotona. Kun en päässyt sinua siunaamaan paikanpäällä, mutta suljin sinut kännykän ruudulla kämmeneni suojaan.

Kun sinä otit vastaan ensimmäisen ehtoollisesi, niin minä otin ihan vähäisen määrän viiniä. Öylättiä minulla ei ollut, joten jätin sen väliin. Huomasin, että vilkaisit virren aikana kameraan. En minä sinua vahtinut ja kehun kuinka hyvin ainakin liikutit huuliasi sanojen mukaisesti. Myönnän, että minäkään en laulanut. Isä meidän kyllä rukoilin ihan ääneen, sinulle.

Haluaisin ajatella, että pysyisit elämäsi ajan aina jonkun kämmenen suojassa. Tarjoan omat käteni, olkapääni sekä sydämeni käytettäväksesi, milloin vain haluat. Toivon, että meidän välinen siteemme säilyisi ja muuttuisi elämän myötä. Ajattelen, että olisi ihanaa joskus tulevaisuudessa, sitten kun olet aikuinen, jakaa mietteitä ja ajatuksia elämästä.

En ehkä ole ollut paras sylikummi, mutta sylikummina olen ainoasi, joten näillä mennään. Kummipoikana olet saavuttanut kiitettävän arvosanan ja kokonaisuus syntymästäsi tähän päivään on täysi kymppi.

Kiitos, että olet ollut minua kohtaan aina ystävällinen, huomioiva sekä oma itsesi. Sellaisena haluan sinun säilyvän.

Toivon, että juhlapäiväsi on ollut toiveesi mukainen. Minun lahjani saat,kun tavataan.

Rakkaudella kummitätisi <3

Kommentit (1)
  1. Onnekas poika kun omaa tuollaisen kummitädin!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *