Tyttöpuhelut

Tyttöpuhelut ovat minulle tärkeitä. Tyttöpuhelun määritelmä on puhelu, jonka aikana puhutaan, paljon, ja jaetaan elämää. Tyttöpuheluksi on vaikea laskea alle tunnin mittaista puhelua, mutta sekin otetaan laskuissa mukaan, sillä sisältö on usein sen kaltainen, että se sopii määritelmään.

Tyttöpuheluni alkavat usein työmatkalla ja Bluetooth-yhteys takaa turvallisen ja helpon puhumisen. Hankala vaihe on, kun saapuu perille kotiin, niin Bluetooth-yhteys on katkaistava ja luuri otettava korvalle. Auton ovien sulkeminen onnistuu usein hyvin ja kotiavaimet ovat onneksi tutussa taskussa, joten niiden etsimiseen ei tarvitse uhrata keskittymistä. Rappuset saattavat hengästyttää ja tämä pitää muistaa mainita luurin toisessa päässä olevalle, ettei tule sekaannusta huohottamisesta. Kotiin päästyä handsfree-systeemi käyttöön ja puhuminen jatkuu.

Tyttöpuhelun aikana voi tehdä ruokaa. Tänään sain aikaiseksi smetanalohta sekä salaattia. Puhelun aikana olen viikannut pyykkejä, pyyhkinyt pölyjä ja järjestellyt tavaroita. Imurointi tuottaa liikaa ääntä, joten sitä en suosittele. Tyttöpuhelut ovat kannustaneet usein myös kävelylle, joten terveydellinen hyöty on kiistaton. Tyttöpuhelun aikana voi käydä myös vessassa kunhan muistaa pestä kädet. Kahvin juominen ja ruoan syöminen ovat itsestäänselviä, joten niistä ei tarvitse enempää mainita.

Tyttöpuheluni kestävät yhdestä tunnista useampaan. Ei ole määritelty oikeastaan mitään sääntöjä, mutta kannattaa huomioida nukkumanmenoaika, sillä puheluiden tarkoitus ei ole vähentää lepoa. Puheluiden aikana on hyvä huomioida läheiset. Kukaan muu kuin puhelua lävitse käyvät eivät pääsääntöisesti jaksa kuunnella tasaista puheensorinaa ja huudahduksia, jotka pääsevtä ilmoille spontaaneista reaktioista. Työpäivän aikana vietettävä tauko ei sovellu puheluille, sillä tauot ovat armotta liian lyhyitä. Pitkät automatkat ovat oiva aika puhua ja lävitse käydä loppumattoman tärkeitä aihealueita kuten esim. eletty elämä. Ihan vaan kevyt aihe, mutta ihastuttavan loppumaton, sillä elämää meillä kaikilla taatusti on.

Tyttöpuhelut saattavat olla parasta parisuhteen hoitoa. Perustelen tätä sillä, että ystävän kanssa jaarittelu ja usealta kantilta asioiden lävitse käyminen, säästävät kumppania. Tyttöpuheluiden sisältö suojaa läheisten yksityisyyttä, joten niitä ei tarvitse pelätä. Jokainen tyttöpuheluita oikein käyttävä ei solvaa, ei moiti eikä väheksy rakkaimpiaan. Puheluita puhuva haluaa jäsentää omaa ajatteluaan ja ehkä puhista tuntemuksiaan pihalle siten, että rakas läheinen saa vastaansa hyväntuulisemman ja hymyilevän kumppanin. Tyttöpuheluiden aikana mieli tyyntyy ja usein syntyy oivalluksia omasta hyvästä elämästä ja lämpimiä tunteita läheisiä kohtaan.

Tyttöpuhelut ovat pelastaneet minut usein ahdistuksen ja epätietoisuuden keskeltä. Olen saanut puheluissa myötätuntoa ja lämpöä, jota ei puhelimen keksijä olisi voinut kuvitellakaan. Olen saanut kysymyksiä sekä vastauksia. Olen nauranut sekä itkenyt. Olen kuunnellut ja ollut läsnä kaikissa mahdollisissa elämäntilanteissa joihin ihminen väistämättä ajautuu. Ei ole aihealuetta, jota ei puheluissa voisi käydä. Ei ole tunnetta, joka olisi toista vähäisempi. Tyttöpuhelut ovat sisällöltään arvokkaita ja täynnä elämää.

Olen kiitollinen jokaisesta tyttöpuhelusta ja jokaisesta ihmisestä, joka niitä on kanssani käynyt. Parasta on vastavuoroisuus ja mukana eläminen. Joskus tarvitsee vain kuunnella ja joskus saa oksentaa oman ahdistuksen ja kiukun. Usein puhelut päättyvät nauruun ja tietoon, että ei ole yksin. Luottamus on tärkeää. Puheluiden aikana ei tarvitse miettiä onko arvokas toisen edessä, vaan on itsestäänselvää että olet hyväksytty omana itsenä, ja omat ajatukset ovat vain ja ainoastaan oikeutettuja.

Puheluista saa käyttää muutakin nimeä, mutta minulle ne ovat tyttöpuheluita ilman arvotusta sukupuolesta, iästä tai mistään muustakaan ihmisen ominaisuudesta.

Kiitos jokaiselle ihmiselle, jotka olette kanssani tyttöpuheluita käyneet. Puhelut ovat olleet tärkeitä mielenterveydelleni, sielulleni sekä sydämelleni.

Tyttöpuhelut päättyvät usein sanoihin, olet rakas. Mietipä sitä ja soita se puhelu.

Kommentit (4)
 1. Oi tyttöpuhelut! Aivan liian katoava luonnonvara…
  Miten eheyttävää on nauraa, itkeä,kertoa kaikki alhaisimmat ajatukset ja olla rakastettu silti tai juuri siksi.

  1. Tuota olen miettinyt että siltikö vai juuri siksi. Olen kallistumassa suuntaan, että juuri siksi <3

 2. Tyttöpuhelut! Alkoi hymyilyttää kun luin postaustasi – juurikin vähintään tunnin puheluja tiettyjen muualla asuvien rakkaiden ystävien kanssa tulee puhuttua ja voi kuinka ne tuntuvatkin hyvältä.
  Olo Tyttöpuhelun jälkeen on tyytyväinen, täysi ja tyydytetty ja sitä tuntee itsensä täydellisen kuulluksi ja rakastetuksi.
  <3

  1. Ihanasti ja tyhjentävästi sanottu tuo Tyttöpuhelun määritelmä ja tunteet sen aikana sekä jälkeen.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *