Mitä tehdä kotona lomaillessa?

Kirjoittelin jokin aika sitten siitä, kuinka nykyään kotona ja kotikaupungissa lomailu maistuu ihan eri tavalla kuin joskus aiemmin, kun oli oltava suunnilleen jokainen lomapäivä reissussa. Mä oon sen sortin lekottelija, etten tartte tyyliin mitään ohjelmaa ollakseni täysin onnellinen – antakaa Netflix, sohva ja sateinen päivä, niin oon tyytyväinen. Jotta loma kuitenkin tuntuisi oikeesti lomalta, eikä aneemisen pitkältä darrasunnuntailta, on hyvä kehitellä kaikkea pientä tekemistä. Lomapuuhaa, sellaista ihanan rentoa pipertelyä, johon ei usein arjen keskellä riitä aika tai kärsivällisyys.

Ulkoilma-aktiviteetit ja kotikaupungissa seikkailu asiat erikseen, mutta tässä olisi muutama vinkki seesteisiin kesäpäiviin ihan vaan kotosalla.

 

IMG_0563.JPG

 

Sommittele kukka-asetelmia.

Kukka-asetelmien sommittelusta on tullut mun lempiharrastuksia tässä viimeisen vuoden aikana, ihan superterapeuttista puuhaa. Osta kukkakaupasta tai lähimarketista muutama kimppu yhteen sointuvia kukkia (tai ei niiden tartte sointua yhteen, tyyli on vapaa) ja taiteile niistä erilaisia kimppuja kauniisiin vaaseihin ja ripottele ympäri kotia.

Bonusvinkki: kukkakimppuihin kuuluu lähes aina hirveästi rumia, vihreitä lehtiä (mielipidejuttuja, tiedän, mutta mun mielestä vihreä oksennus kauniiden kukkien ympärillä pilaa koko homman). Mä perkaan 97% lehdistä pois ennen kuin aloitan sommittelun.

Järjestä kotibrunssi.

Brunssille voi kutsua monta ystävää, herkutella ihan vaan kahdestaan tai yksin omassa rauhassaan. Täällä vilahtaa muutama kuva meikäläisen brunssi yhdelle -tyyppisestä sunnuntaiaamusta. On kiva puuhastella keittiössä ajan kanssa ja startata päivästä täysillä nauttiminen jo heti aamutuimaan.

Bonusvinkki: kauniit servetit ja kotitekoiset kukka-asetelmat ovat täydellisiä somisteita brunssipöytään.

 

IMG_0567.JPG

Kuva muutaman viikon takaiselta kotibrunssiltamme. Mikä ihana päivä!

 

Kahlaa läpi kirjahyllyssä pölyttyvät keittokirjat.

Onko siellä muita keittokirjahamstereita, jotka kuitenkaan ei sitten oikeen ikinä jaksa selata niitä? Laiskanpulskea kesälomapäivä himassa on just oikea aika keittää pannullinen teetä, kasata keittokirjat pinoon ja etsiä kokkausideoita. Oikeiden keittokirjojen selaamisessa on taikaa, mitä vaikkapa Pinterest loputtomine ruokakuvineen ei ikinä voi tarjota.

Bonusvinkki: itse olen tällä lomalla jo alottanut keittokirjojen läpi kahlaamisen ja etsin nimenomaan sellaisia ruokia, joita voisi tehdä helposti ison satsin ja sitten pakastaa. Kun kiireettömät lomapäivät joskus loppuvat, on kiva kun takataskussa on nippu arkea helpottavia ruokaideoita.

Järjestele kaapit.

Ei ehkä maailman nautinnollisin aktiviteetti, mutta toisaalta mikä jottei. Itselläni ei ikinä tunnu olevan aikaa vaatekaappien ja keittiön kaappien perkaamiseen, joten lomalla tällaiselle prokkikselle on hyvä pyhittää muutama tunti.

Bonusvinkki: no ei mulla oo mitään, it is what it is.

 

IMG_0566.JPG

Erään kukka-asetelmasession lopputulos.

 

Istuta kasvit uusiin ruukkuihin.

Tiesithän, että kasveja ei saisi säilyttää niissä kaupan muovisissa ruukuissa muutamaa viikkoa kauempaa? Ja että mullat olisi hyvä vaihtaa sekä ruukku mahdollisesti päivittää suurempaan kerran vuodessa. Lisää laiskan kotipuutarhurin vinkkejä muuten täällä. Kunhan puuhaan vaan saa ryhdyttyä, on kasvipuuhastelut ja multien vaihtamiset kotitöistä kivoimpia – ja ah niin terapeuttista. Kun prokkis on ohi, on hauska sijoitella freesattuja kasveja uusissa ruukuissaan ympäri kotia.

Bonusvinkki: mikä ihana tekosyy suunnata kirppikselle ja etsiä pari uutta ihanaa ruukkua.

Pyhitä aikaa lukemiselle.

Älypuhelinvallankumouksen jälkeen mun keskittymiskyky on täysin musertunut, enkä oo jaksanut keskittyä kirjoihin enää vuosikausiin. Heivaa siis jossain vaiheessa lomaa puhelin mahdollisimman kauas itsestäsi, asettaudu tyynykekoon ja lue kirjaa. Lue, vaikka se alussa tuntuisikin vähän liian hidastempoiselta eikä käsissäsi olisi mitään näpyteltävää, swaipattavaa tai interaktiivista.

Bonusvinkki: mikä ihana tekosyy ostaa uusi kirja. Tai käydä kirjastovisiitillä, omg.

 

IMG_0565.JPG

 

Rentoja kesäpäiviä sinne! <3

 

LUE MYÖS NÄMÄ:

Kivempi kotosalla kuin reissussa

Lomaltapaluun 8 tahmaista vaihetta

10 syytä: Kotona on kivempaa kuin matkoilla

There’s so much you can do, when spending holidays at home.

FOLLOW: FacebookBloglovin’ – Snapchat & Instagram @marjapilami

Kommentit (2)
  1. Siiri / Pilkettä-blogi
    4.7.2017, 09:18

    Mä niin odotan että pääsisin lomalle, mutta toistaiseksi edes ajankohtaa ei ole voitu pistää kalenteriin – ehkä elokuun lopussa. Ensiksi haluan ihan vain löhötä Netflixin kanssa, mutta sen lisäksi haluan ehtiä lukemaan kirjoja ja tekemään pidempiä lenkkejä koiran kanssa, opetella valokuvausta ja se kotibrunssikin kuulosti kyllä ihan mustilta!

    1. Oih toivottavasti pääset pian lyömään loman lukkoon ja suunnittelemaan kaikkea ihanaa <3 Mä rakastan myöhäisiä lomia, on niin kiva häippästä toimistolta kun kaikkien muiden lomat on jo ohi, heh! Tänä vuonna näin päin- onneksi meilläkin odottelee vielä syyskuussa yksi viikko.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *