Oliivipuu ja kasvien syvempi merkitys

Mainitsin jo aiemmin, että oon hinkunut oliivipuuta kotiimme jo kauan. Tarkemmin ottaen siitä lähtien, kun kyläilin Susan superkauniissa kodissa ekaa kertaa ja näin siellä olkkarin nurkassa hieman raihnaisen, mutta sitäkin charmantimman korkean oliivipuun. Susalla on muuten erityinen taito, ja tyyppi siis vannoo ettei ole kasvi-ihmisiä: se osaa poimia himaansa tosi elegantteja kasveja ja valita vaaseihin just oikeat kukat. Niin ja niiden ruukut ja vaasitkin on tietysti hienompia kuin meidän.

Mutta kyllä mä täältä pikkuhiljaa perästä porskutan, oliivipuu on ainakin hyvä alku. Toivokaamme sille pitkää ikää.

 

IMG_0568.JPG

 

Kuten on varmasti käynyt selväksi jo moneenkin kertaan, mä rakastan kasveja kotona. Uskon sen olevan paljon enemmän, kuin hetkellinen trendi, ainakin meidän himassa. Muun muassa näistä syistä:

– Kasvien avulla saa hetkessä muutettua koko kodin tai tietyn nurkkauksen ilmettä.

– Kasvit on suhteellisen edullisia sisustuselementtejä. On lisäksi ihana bongailla kirppareilta ja sisustusliikkeistä söpöjä ruukkuja.

– Kiireiselle uranaiselle tekee todella hyvää pysähtyä kerran pari viikossa kiertelemään kotiaan kastelukannun ja sumutepullon kanssa. Mun stressitasot laskee huomattavasti sillä samalla sekunnilla, kun ensimmäiset vesipisarat tipahtaa kastelukannun nokasta kuivahtaneeseen multaan. Mitä enemmän kasveja, sitä pidempi kastelukierros ja sitä kauemmas ehtii arjen mietteistä.

– Stadilaisin silmin on ihmeellistä katsoa kasvivauvojensa kasvamista ja kehittymistä. Mulla on eräskin viherkasvi, jonka mullasta puskee tällä hetkellä peräti kolme uutta oksaa ja odotan aivan täpinöissäni niiden puhkeamista.

– Sitä oppii ehkä myös arkipäivän armollisuutta ja kärsivällisyyttä, kun joutuu kokemaan muutaman kuolemantapauksen. Ekat kasvikuolemat otin suorastaan henkilökohtaisena loukkauksena, vähintäänkin kiusallisena epäonnistumisena, mutta nykyään niillä ei oo enää niin väliä. Suurin osa miljoonasta kasvistani kuitenkin voi ihan ookoo, eikä aivan kaikessa tartte onnistua.

 

LUE MYÖS NÄMÄ:

Laiskan kotipuutarhurin kasvivinkit

Kun erkkeri viidakoksi muuttui

There’s an olive tree in the house. Finally!

FOLLOW: FacebookBloglovin’ – Snapchat & Instagram @marjapilami

Kommentit (4)
  1. Siis toi kasvien kastelukierros on yks viikon parhaista hetkistä.

    Miulla on kotona parisenkymmentä kasvia (crazy plant lady yesssss) ja niiden parissa menee joka torstai ihan mukavasti aikaa. Oon myös sillä tasolla hulluuteni kanssa, että kierroksen aikana niille pitää tottakai myös vähän jutustella siinä samalla kun pyyhkäsee pölyjä pois lehtien päältä…….. :’D

    1. Haha, ihana! Mä en juttele niille – vielä. Ehkä pitäis alottaa….

  2. https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/07/05/allergiatutkija-syomme-tapettua-ruokaa-juomme-tapettua-vetta-hengitamme

    Kannattaa lukea tää juttu, kaikkien noiden hyvien juttujen lisäksi mullassa on vieläpä tutkitusti hyviä mikrobeja jotka vaikuttaa mielenterveyteen 🙂 niin siistiä!

    1. Vau, mahtavaa! Tosi kiinnostava artikkeli, kiitos linkkauksesta 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *