Eräs kesäviikonloppu Helsingissä osa 2/3

Jossain sen välillä, kun seisoin perjantaisena kesäyönä parvekkeella syvää yksinäisyyttä potien ja sen, kun seuraavana päivänä kikatin Stadin frendin kanssa lounaalla, mulle alkoi valjeta, mitä mun elämästäni tällä hetkellä kipeästi puuttuu. Oon pistänyt hippulat vinkumaan ja rakentanut parissa vuodessa Tanskaan täyden elämän, sellaisen jota ei vajavaiseksi tunnista ilman läheltä tutkailua, mutta eräs lommo siinä vielä on. Aivan kaikkea ei nimittäin vaan voi hoputtaa, ei pikakelauksella rakentaa:

Niitä vanhoja, ikiomia ystävyyssuhteita ja ennen kaikkea yhteisiä muistoja, joille vedet silmissä nauraa.

 

IMG_1862.JPG

IMG_1864.JPG

 

Mä oon löytänyt just ne oikeat tyypit Köpiksessä ja aloittanut muistojen verkon kutomisen näiden uusien ihanien kanssa, mutta ei niitä vielä oo repussa yhtä paljon kuin Stadin mimmien. Tällä reissulla mä sain muistutuksen siitä, millaista on kuulua jonnekin, sujahtaa itsensä muotoiseen lämpimään painaumaan ja tulla nähdyksi sellaisena pitkään maisemissa olleena tyyppinä, kenen kotkotukset on jo tuttuja. Ja toisaalta myös muistutuksen siitä, millaista on olla kuulumatta, kun joutuu kysellä tarinoiden taustoja ja naureskella kohteliaasti mukana – vaikka eihän ne toisten muistot, sulle vaan hetkeksi lainatut, usein kerrottuna kuulosta juuri miltään.

Ja niin mä sinä päivänä tein päätöksen, monta tuntia ennen illan myrskyä. Päätin, että tästä edes olkoon yhteisten muistojen luominen tärkein tehtäväni Köpiksessä, jotta kun seuraavat kaksi vuotta on nekin tuosta hurahtaneet, oisin muistoja pullollaan samalla tavalla kuin Helsingin kaduilla nykyään. Ja että Helsingin rakkaat, niidenkin kanssa muistoreppua pitäisi aina mahdollisuuden koittaessa kaksin käsin täydentää.

 

LUE MYÖS NÄMÄ:

Eräs kesäviikonloppu Helsingissä osa 1/3

Tapahtumaketjun alkupää eli miten päädyin tähän

 Stadin vellomisloma ja vuoden 2017 tärkein tavoite

Sharing memories is the greatest gift of all.

FOLLOW: FacebookBloglovin’ – Snapchat & Instagram @marjapilami

Suhteet Sisustus Ystävät ja perhe Mieli

Raflasuositus: italialaista twistiä Vesterbrossa

Pääsin viime viikolla tekemään oikein kunnon unelmieni blogiyhteistyön, kun useita ihania ja hintalaatusuhteeltaan timanttisia rafloja Kööpenhaminassa pyörittävä Cofoco kutsui meikäläisen Italian ruokakulttuurista inspiraatiota saaneeseen Spuntinoon dinnerille. Nappasin Susan mukaan ja sitten mentiin.

 

IMG_2010.JPG

IMG_2011.JPG

IMG_2015.JPG

 

Spuntinon konsepti on simppeli:

viikoittain vaihtuva menu, joka on tehty jaettavaksi pöytäseurueen kesken.

Antipasto-osioon kuului tällä kertaa muun muassa chilillä ja sitruunalla maustettua suussasulavaa lohta, parmankinkkua ja savustettua ricottaa. Me tykättiin kaikesta, mutta tässä vaiheessa sudennälkäisinä mietittiin, että tuleekohan tässä koskaan täyteen (ois pitänyt vaan luottaa siihen, että kyllä ne Cofocon rafloissa tietää mitä tekee).

 

IMG_2016.JPG

IMG_2012.JPG

IMG_2013.JPG

IMG_2017.JPG

 

Alkuruoan saapuessa oltiin jo päästy roseen makuun ja elämäkin maistui kaikin puolin paremmalta kuin paria tuntia aiemmin. Tällaisissa arki-iltojen juhlahetkissä on erityistä taikaa, kun tietää että raflassa ei voi istua loputtomiin – niin eikä viiniäkään voi litkiä ihan rajattomasti – ja niitä tunteja osaa arvostaa ihan eri tavalla. Muutenkin musta on kiva, ettei aina vaan säästele kaikkea kivaa viikonlopuille, vaan joskus panostaa tiistaihin tai torstaihinkin.

Alkuruoaksi tarjoiltu tomaattinen, valkoviinistä makunsa saanut linguine-pasta oli jälkiruokaa lukuun ottamatta illan ainoa annos, joka tarjoiltiin kumpaisellekin syöjälle omalla lautasellaan. Joka sinänsä oli kätevä ratkaisu, koska vaikka Susa on mun parhaita ystäviä, ei meidän suhde vielä ole sellaisella Kaunotar ja Kulkuri -tasolla, jossa haluttais tuijotella toisiamme silmiin pöydän yli samalla kuin imeskellään yhteistä spagettia. (Tai ei olla kyllä ikinä puhuttu tästä, eli Susa kerro vaan jos sulla tällaisia toiveita on.)

 

IMG_2014.JPG

IMG_2018.JPG

IMG_2020.JPG

 

Illan ehdottomasti suurin yllättäjä, ja meidän molempien lemppari, oli pääruoka. Aika monessa raflassa on tullut notkuttua tässä viimeisten vuosien aikana, joten kovin usein ei kävele enää vastaan mitään täysin odottamatonta, mutta nyt napsahti.

Spuntinon konseptiin kuuluu myös se, että pääruokakin jaetaan vähintään kahden henkilön kesken, eli ennen visiittiä kannattaa vilkaista menua, mikäli ruokailijoiden maut poikkeavat kovasti toisistaan. Me ollaan Susan kanssa aika samiksia näissä, eli kalan valinta oli helppo päätös (tai no mä halusin kalaa ja Susa ei osannut päättää mitä se halusi eli fish it was).

Uppopaistettu kummeliturska (voin kertoa että suomennuksen hake-nimiselle kalalle lunttasin sanakirjasta) syötiin hieman makeisiin crepeihin kaiken muun ihanan kanssa käärittynä. Niin. Taivaallisen. Hyvää. Mmmmm.

 

IMG_2021.JPG

IMG_2022.JPG

IMG_2024.JPG

 

Jälkiruoaksi tarjoiltu jogurttisorbetti tuoreiden marjojen kera oli just sopivan raikas lopetus kivalle illalliselle. Antipastoajan huolet siitä, että tullaankohan me tänään edes täyteen oli vaihtunut huoliin siitä, että miten me jaksetaan suoriutua himaan näiden vatsojen kanssa.

Spuntinolle lisäpointsit vielä näistä:

– Menun hinta on 295 kruunua eli noin 40 euroa. Kööpenhaminan ravintolaskenen kokemusasiantuntijana ja suuren osan masseistani kyseiseen skeneen valuttavana osaan kertoa, että hinta on erittäin kohtuullinen ruoan laatuun ja määrään nähden. Iso peukku.

– Raflassa on aivan ihana tunnelma! Hyvä palvelu, kauniit yksityiskohdat, köpisläinen charmi. Vaikka vannonkin Nørrebron nimeen, niin tämän takia kannattaa lähteä sen rajojen ulkopuolelle.

Suuret suositukset siis meikäläiseltä. Mä rakastan tällaisia iltoja, kun voi vaan parkkeerata itsensä söpön ravintolan pöytään ystävän kanssa, tilata vähän viiniä ja syödä kaikkia erilaisia juttuja, kunnes napa meinaa ratketa. Tak Spuntino!

Spuntinon viikon menun katsomaan ja pöytävarauksen tekemään pääset tästä.

 

LUE MYÖS NÄMÄ:

Raflasuositus: Seafoodia Nørrebrossa (tämäkin muuten on Cofocon rafla)

Kesäisen Nørrebron kaksi parasta katua

Köpis-vinkki: Frederiksbergin kaunein putiikki

A beautiful dinner in restaurant Spuntino. Thanks for the invite!

FOLLOW: FacebookBloglovin’ – Snapchat & Instagram @marjapilami

Suhteet Ruoka ja juoma Oma elämä Suosittelen