Tehokas ja kirkastava C-vitamiini ikääntymisen merkkeihin: The Ordinary

C-vitamiini on tehokas raaka-aine ikääntymisen merkkeihin. Enemmän kuulee puhuttavan retinolista ja hyaluronihaposta, mutta C-vitamiini on yhtä lailla ihonhoidon superaine, joka on kuitenkin pitkään käytössä ollut tunnettu raaka-aine ja sitä löytyy monista kosmetiikan tuotteista. Varsinkin samea iho hyötyy C-vitamiinista, sillä se tuo iholle kirkkautta.

MONIPUOLINEN CVITAMIINI

C-vitamiinin kerrotaan olevan retinolin jälkeen tehokkain aktiiviaine ihon ikääntymisen ehkäisyssä. C-vitamiinilla on monia hyviä ominaisuuksia, sillä se kirkastaa ihoa, auttaa häivyttämään juonteita, ehkäisee pigmenttiläiskiä säätelemällä melaniinituotantoa ja korjaa auringon haittavaikutuksilta. C-vitamiini aktivoi myös kollageenintuotantoa, joka vaikuttaa ihon kimmoisuuteen, se vaalentaa näppyjen jättämiä arpia, tasoittaa talineritystä ja supistaa ihohuokoisia. Siitä syystä C-vitamiini käy myös nuoremmalle epäpuhtaalle iholle. C-vitamiinia suositellaan käytettäväksi myös, jos iho tuntuu samealta ja kaipaa virkistystä.

Ollakseen todella tehokas, C-vitamiinin prosentuaalinen määrä tulee olla korkea, mutta yli 20% pitoisuus alkaa olla jo turhan vahvaa. Kovin korkeita pitoisuuksia ei kannata käyttää, jos iho on herkkä tai tottumaton C-vitamiinille, sillä se saattaa kuivattaa ja ärsyttää.

C- vitamiini on tehokas ja hyvä raaka-aine, mutta se myös ongelmallinen ollessaan  epästabiilia. Altistuessaan valolle ja ilmalle se hapettuu nopeasti ja menettää tehonsa. Tämän vuoksi nestemäistä C-vitamiinituotetta tulisi säilyttää pimeässä, tummassa pullossa ja esim. pumppupullossa. Kun C-vitamiinia sisältävä seerumi muuttuu oranssisemmaksi, se on alkanut mennä piloille ja tuotteen hyöty on poissa. Moni tuotteista on jo valmiiksi kellertävän oranssia, joten kuluttajan on vaikea havaita tuotteen hapettumista. Koska C-vitamiini on niin suosittua ja tehokasta, valmistajat kehittelevät jatkuvasti C-vitamiinituotteista ns.stabiloitua muotoja.

THE ORDINARY 100% LASCORBIC ACID

Kosmetiikkamaailman mullistanut The Ordinary on tunnettu edullisista ja tehokkaista täsmätuotteistaan. Tuotteet ovat niin halpoja, että opiskelijabudjetillakin on ollut varaa testailla ja kokeilla erilaisia tehotuotteita, joista sai ennen maksaa useita kymppejä ellei satasia.

Ordinary on jälleen pistänyt tuoteantinsa next levelille ja toi viime vuonna markkinoille C-vitamiinituotteen *100% L-Ascorbic Acid Powder joka on purkissa olevaa jauhemaista C-vitamiinin vahvinta versiota L-Ascorbic Acidia. Koska tuotteen hapettuminen tapahtuu yleensä veteen/nesteeseen sekoittuessaan, jauhemuodossa oleva raaka-aine olisi kenties avain siihen, että tuote säilyy tehokkaana pitkään.

100% L-Ascorbic Acid  tulee sekoittaa toiseen tuotteeseen ja annostelemisen kanssa kannattaa olla tarkka, sillä sitä tarvitsee  pikkuriikkisen verran kerrallaan. Tuotteen mukana tulee pieni lusikka ja Ordinaryn ohjeistuksen mukaan jauhetta tulisi sekoittaa 1/4 tai 1/2 lusikallista 5-10 tippaan seerumia tai öljyä. Itse olen ottanut lusikan toisella päällä pienen hyppysellisen jauhetta ja sekoittanut sen esim. *Mizon Hyaluronic Acid 100– hyaluronihapposeerumiin, *Lue by Sean Seo Balance-seerumiin, joihin jauhe liukenee hyvin, koska ne ovat geelimäisen liukkaita koostumukseltaan.

Tuotteen käyttö kannattaa aloittaa varoen, sillä se on voimakasta ja voi ärsyttää ihoa. Itse tunsin ensimmäiset kerrat kihelmöintiä iholla ja jos käytän tuotetta liian usein, ihoni kuivuu. Iho tuntuu helposti kuivalta seuraavana päivänä ja silloin tekee mieli lisätä  runsaasti kosteutta.

Oma ihoni kestää hyvin voimakkaampia tuotteita, joten se on kestänyt myös tätä tuotetta hyvin. Olen käyttänyt jauhetta pari kertaa viikossa iltaisin, vaikka yleensä C-vitamiinituotteita voisi käyttää aamuin illoin.Toisaalta taistelin talvella sen verran paljon ihon kuivumisen kanssa, että jätin suosiolla retinolit ja C-vitamiinit vähemmälle käytölle ja keskityin sen sijaan kosteuttamaan ja öljyämään ihoani.

KENELLE?

En suosittele tuotetta kaikille, sillä annostelemisen kanssa tulee olla tarkka ja tuote on todella tujua. Myös tuotteen pH-arvon tarkastaminen olisi suotuisaa, mikäli haluaa varmistaa ettei tuote esimerkiksi ärsytä liikaa ihoa.

C-vitamiini vaikuttaa parhaiten tuotteissa, joiden pH on alle 3.5 mutta jos pH menee liian alhaiseksi, niin  se taas ärsyttää ihoa. Apteekeissa on myynnissä pH-tikkuja, jolla pH-arvon voi testata. Itse yritin testailla sekoitustani Tokmannin pH-tikuilla, mutta en onnistunu tai osannut käyttää tikkua lainkaan. Youtubesta löytyy videoita tuotteesta ja esim. Mrs Ginger Beauty kertoo videossaan pH-arvoista ja kyseisestä tuotteesta todella yksityiskohtaisesti.

Siksi suosittelenkin tuotetta ihonhoidon hevijuusereille tai kotikemisteille, jotka toivovat tehokkaita tuotteita, ovat tarkkoja annostelemisen kanssa ja ideaalitilanteessa testaavat vielä tuotteen pH:n.

Itse tykkään tuotteesta sen vuoksi, että sitä voi sekoittaa melkein mihin tahansa muuhun lempituotteeseen, eikä iholle tarvitse kerrostaa erikseen C-vitamiinituotetta.

En osaa sanoa tuotteen kirkastavasta vaikutuksesta pigmenttiläiskiin ja pisamiin, sillä talvella omani ovat muutenkin vaaleita.  Odotan innolla miten tuote tehoaa kesällä. Ihoni on kyllä ollut kirkas jo pitkän aikaa, mutta toisaalta käytän muitakin hyviä tuotteita ja varmasti moni asia vaikuttaa siihen.

Aikomuksenani on pitää kesällä taukoa retinolista, joka herkistää auringonvalolle ja lisätä pikkuhiljaa C-vitamiinin käyttöä, jos se auttaa auringon haittavaikutuksiin. Sen lisäksi että suojaan ihoani vähintään SPF 30 suojakertoimella.

Tuote on 30 ml purkissa ja harvemmin käytettynä sitä ei kulu puoliksikaan 6 kk aikana, joka on tuotteen säilyvyysaika. Itse jouduin heittämään siitä puolet pois, mutta toisaalta tuotteen hinta oli alle 7 euroa, joten se ei kirpassut niin paljon.

Huom. C-vitamiinijauhetta ei saa käyttää niasiiniamidia sisältäviin tuotteisiin tai The Ordinaryn EUK 134-tuotteeseen.

The Ordinaryn tuotteita on saatavilla Eleven.fi verkkokaupasta *täällä

Miltä tuote kuulostaa?

Lue myös:

Retinoli tehokkain kosmetiikan raaka-aine ikääntymisen ehkäisyssä

Hurmaava ja tehokas C-vitamiiniseerumi

Mizonin hyaluronihapposeerumi on ihon kosteuspommi

kauneus ostokset suosittelen iho
Kommentit (3)
 1. Tätä todellakin kannattaa käyttää aivan vähän aluksi. Itse katsoin, että mitta on todella pikkuruinen ja laitoin heti koko mitallisen. Nyt todella kihelmöi ja iho meni jopa poskipäistä vähän rikki. Nyt odottelen ainakin viikon ja sitten lähden kokeilemaan mikroskooppisen pienin annoksin. Olisi ollut hyvä muutenkin lukea juttusi tuosta sekoitettavan voiteen pH:sta. Otan apteekista pakkauksen ja testaan omien seerumien pH:t ennen uutta kokeilua

  1. Voi ei, paha reaktio! :/ Toivottavasti iho rauhoittui nopeasti. Olisi kiva kuulla kokemuksiasi, että saitko apteekin pH-tikulla testattua tuotteen pH:n.

   Ilmeisesti minulla ei ole herkkä iho, kun iho ainoastaan kihelmöi. Tämä on hyvä tuote, jos iho kestää ja malttaa olla tarkka annostelemisen kanssa. Järkytyin kovasti, kun miespuolinen ystäväni kertoi käyttävänsä tuotetta 3 lusikallista kerrallaan! 😀 Ihmetteli kun iho kuivui. Vähemmän on enemmän tämän kanssa 😀

 2. betternailday
  11.4.2019, 07:17

  Ääh mua harmittaa, että en tajunnut tutkia valikoimaa tarkemmin kun tilasin muutamia tuotteita The Ordinarylta pari päivää sitten. Tämä olisi ollut ehdottomasti mun tuote, sillä ihoni on selkeästi hyötynyt C-vitamiinia sisältävistä tuotteista. Ehkä ensi kerralla sitten nappaan tämän kyytiin:)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *