3 hyvää asiaa

flowers-1363668_1920.jpg

Kuva: Pixabay

Blogeissa on kiertänyt haaste ”3 hyvää asiaa” ja koska nyt todella tarvitsen muistutusta hyvistä asioista vastapainona niille ärsyttäville asioille, joille itse en juuri nyt voi mitään, päätin ottaa haasteen vastaan. 

Haaste on alkujaan Fitfashionin bloggaajalta Aino Mäkelältä. Kiitos haasteesta Aino! Toivottavasti minäkin saan paremman mielen! Tämä päivä ei nimittäin vain ole minun päiväni. Eilen illalla jumahtanut niska on pysynyt jumitilassaan eikä pienistä paineluista huolimatta ole tahtonut vetryä millään. Minun piti lähteä luistelemaan ja käymään kaupassa autolla, mutta auto ei suostunut käynnistymään.

Onneksi naapuri lupasi auttaa huomenna auton kanssa, toivottavasti kyseessä on vain purkautunut akku pakkasista johtuen. Tarvitsen nimittäin autoa ensi viikolla Kajaanissa alkavaa koulutusta varten. Voi että voikin ärsyttää asia, jolle ei itse juuri nyt voi yhtään mitään. Olisikohan pitänyt kouluttautua automekaanikoksi ravitsemusterapeutin sijaan…?

Toteutin jo vanhan sanonnan ”kun kaikki menee päin mäntyä, tee pannukakku!” ja se auttoi ärtymykseeni vähän. Pari niksiä niskalle löysin somen ihmeellisestä maailmasta ja ne kokeilen seuraavaksi. Mutta nyt haasteen pariin:

 
3 hyvää asiaa päivässäni

  • Hyvin nukutut yöunet. Unesta en suuresti muista muuta kuin bussilla matkustamisen siskon kanssa, mutta aamulla oli ihana herätä yli 9 h jälkeen virkeänä. 
  • Avulias naapuri auton vikaa selvittämässä. Yksinasuvan naisen pelastus!
  • Onnistunut kaurapannari pienin omin muovauksin (alkuperäinen resepti täältä)

 
3 hyvää asiaa minussa

  • Ratkaisukeskeisyys. Yritän keskittyä niihin asioihin, joihin voin vaikuttaa. Ei se ärtymystä poista, mutta antaa hallinnan tunnetta ja uskoa parempaan huomiseen. En lakaise ongelmia maton alle, mutten myöskään jää vellomaan pahaan oloon. 
  • Avoimuus. Harvemmasta asiasta olen ehdottomasti jotakin tiukkaa mieltä. Kunnioitan perusasioita ja suuria linjoja, mutta yksityiskohdista voi aina neuvotella. Hyvään lopputulokseen voi päästä monia eri reittejä, oma tyyli ei ole se ainut oikea.
  • Kunnianhimoisuus. En janoa rahaa tai valtaa, mutta haluan päästä elämässäni eteenpäin, kokeilla ja nähdä uusia asioita, oppia uutta itsestäni ja elämästä, jakaa oppimaani hyvää ja siten levittäytyä laajemmalle arkisista ympyröistäni. Joskus olen tämän piirteeni kanssa ollut ongelmissa, kun halu tehdä asioita ei kohtaa voimavarojen (tai realiteettien) kanssa, mutta kantapään kautta oppimalla olen päässyt nykyiseen pisteeseeni, missä koen parhaiten tietäväni omat rajani ja mahdollisuuteni. Ainakin toistaiseksi.

 
3 hyvää asiaa tänä vuonna

  • Tämä vuosi on käynnistynyt Itsetutkiskelun vuotena ja jo syntyneet oivallukset ovat selkeyttäneet mieltäni ja avanneet uusia näkökulmia tutkittaviksi. Olen saanut mieleeni paljon kaivattua rauhaa ja tilaa. Sen seurauksena mieleni on luovempi ja erittäin vastaanottavainen uuden oppimiselle.
  • Ensi torstaina alkavaa psykofyysisen psykoterapian perusteita olen odottanut kovasti! Koulutus kestää loppuvuoteen asti ja uskon sen vaikuttavan  merkittävällä tavalla sekä ammatilliseen osaamiseen että omaan elämääni. Koulutuksessa keskiössä on keho-mieli-yhteyden huomioiminen ja keholliset menetelmät, joiden käyttämisestä potilastyössä odotan lisää käytännön kokemusta. Koulutuksesta lisää täällä.
  • Loppuvuodelle varattu ulkomaanmatka. Paikkana Nepali, jossa en ole koskaan aiemmin vielä käynyt. Jännitän jo valmiiksi!

 

No, eivät ne ongelmat mihinkään kadonneet kirjoittamalla, mutta mieli on jo parempi. Pääasia, että hengitän jo kevyemmin 🙂 

Hyvää alkavaa uutta viikkoa kaikille! 

-Katja

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *