Ajatuksiani hiustenhoidosta: Iso peukku Alba Botanicalle!

Alba Botanica.jpg

Nyt mennään vähän ohi mun perinteisten postausaiheiden, mutta hyvinvoinnin alueella liikutaan kuitenkin edelleen. On nimittäin pakko kehua löytöjäni hiustenhoidon maailmasta!

Olen hävinnyt geenilotossa hiusasioissa. Hiuslaatuni on niin suomalaistyyppistä kuin voi vain olla: hento, liukas, helposti sähköistyvä. Muistan joskus jonkun kampaajan sanoneen, että hiuksia on kyllä määrällisesti paljon, mutta yksittäinen hius on vaan todella ohut. Iän myötä tuntuu, että hiuksia on vielä vähemmän, mutta minkäs teet, niillä on mentävä, mitä on suotu. 

Olen löytänyt oman hiuswonderlandini

Hiustenvärjäys ”tukevoittaa hiustani”, mutta vähintään yhtä olennainen merkitys on hiustenhoitotuotteilla. Niiden nimittäin tulee olla sopivassa suhteessa hoitavia ja ryhtiä antavia, muttei liikaa, muuten tukka helposti lätistyy tai päänahka kuivuu ja ärtyy. Olen kokeillut jos jonkinmoista marketti- ja kampaamotuotetta, mutta en muista ostaneeni yhtäkään tuotetta uudelleen. Eivät ole vakuuttaneet minua. En ole koskaan myöskään ollut mikään innokas hiustenlaittaja, en jaksa kihartaa tai muuten väkertää tukkaa tuuheammaksi joka päivä. Lisäksi koen, että päänahkani ärtyy, jos käytän muotovaahtoja, lakkoja yms. usein.

Valoa tunnelin päässä kuitenkin alkoi loistaa, kun pari vuotta sitten googlettelujen tuloksena päädyin ostamaan iHerbistä ensimmäisen pulloni hiuksiinjätettävää hoitosuihketta, jonka luvattiin koskeuttavan (hyvästit sähköisyydelle!) antavan tukea hiuksille (tuuheamman tukkapehkon vaikutelma!) ja myös suojaavan lämpökäsittelyltä. Vau, mikä yhdistelmä, pakko saada!

Tuo tuote oli Alba Botanican kookoksentuoksuinen hoitosuihke (Drink it up Coconut milk leave-in conditioning mist). Kun aloin lisäksi pestä sarjan tuuheuttavalla shampoolla (Body Bilder Mango), tuli tukastani puhdas, pehmoisen kuohkea ja ihanantuoksuinen. 

Alba Botanica leave-in.jpg

Vain pelkkää hyvää kerrottavana

Monta plussaa tuote saa 100% kasviperäisistä ainesosistaan, pullon valmistamista kierrätetyistä materiaaleista ja siitä, ettei se sisällä mm. silikoneja ja parabeeneja, näitä kovasti parjattuja ainesosia, joista muutama vuosi sitten kohistiin. Sen perusteella, mitä olen lukenut, liukkaalle tukalle on vain hyvä, ettei se ”liukastu” lisää, vaikka esim. silikoneilla on oma paikkansa hiusten kiiltoa ja kammattavuutta lisäämässä. Itse olen hakenut hiustuotteilta nimenomaan karheuden lisäämistä, joten luovuin silikoneista mielelläni.

Lisäplussia tulee helppokäyttöisyydestä. Kuulun siihen porukkaan, joka haluaa hoitaa suihkussakäynnin nopeasti ja siksi hoitoaineen käyttö on meikäläisellä vähäistä. Tykkään mieluummin suihkuttaa kostutusta pestyyn tukkaan ja kieputtaa hiukset sen jälkeen nutturalle yöksi. Aamulla sitten hiukset ovat pehmoisen kuohkeat ja pysyvätkin sellaisina paremmin kuin ilman suihkeen laittoa. Tilasin joku aika sitten (vahingossa tosin) Alba Botanican poispestävän kosteuttavan hoitoaineen (Drink it up coconut milk conditioner) ja opettelen nyt käyttämään myös sitä välillä latvoissa joko yhdessä hoitosuhkeen kanssa tai ilman. 

Koska olen tuoksuherkkä, mutta pidän maltillisista tuoksuista, arvostan tätä tuotesarjaa erityisesti. Olen kokeillut tähän mennessä kosteuttavaa kookoksentuoksuista sarjaa ja tuuheuttavaa mangontuoksuista sarjaa ja molemmat ovat sopivia hajuaistilleni. Tuoksujen lisäksi ihanan keltaisen sävyiset purkit tuovat mieleen tropiikinloman. Hiuksia pesee ja hoitaa näillä tuotteilla mielellään 🙂

Tai no, yksi miinus löytyy

Alba Botanicaa ei valitettavasti myydä Suomessa. Nettikaupoista tätä sarjaa saa, iHerbin lisäksi ainakin Amazon sitä myy. Hinnat heiluvat noin 6-8 euron luokassa. iHerbistä tilatessa kannattaa muistaa tullimaksut. Siksi kerralla näitä ihanuuksia ei voi tilata yhteen tilaukseen paria kolmea pulloa enempää. 

Alba Botanica on kokonainen tuoteperhe koko keholle

Alba Botanicalla on myös muita kauneudenhoitotuotteita. Tuotesarjan nettisivuiltä löytyy valikoima tuotteita kasvojen, hiusten ja vartalon hoitoon sekä auringonottoon, kaikki ihan yhtä ihanan tropiikin sävyissä. En ole vielä testannut muita sarjan tuotteita, kuitenkin kiinnostunut olen kokeilemaan vartalonhoitoon liittyviä tuotteita. Miksen kasvojen hoitotuotteitakin, mutta tällä hetkellä olen niin innostunut koreakosmetiikkakokeiluista (Kiitos Miikkulaisen!), että Alba Botanican versiot saavat odottaa.  

Mainostan Alba Botanicaa vielä sen verran, että nettisivuilla kerrotaan lisää syitä valita näitä tuotteita. Kasviperäisyyden lisäksi tuotteet ovat luonto- ja eläinystävällisiä. Totteita tai niiden ainesosia ei ole testattu eläimillä. 

Loppusanat

Perun puheeni, on tämä ihan juuri sopivaa aihetta blogiini. Välillä tuntuu, että terveys ja hyvinvointi liitetään vain siihen, mitä me syömme, miten liikumme ja nukumme. Mutta kokonaisvaltainen hyvinvointi on paljon muutakin. Se on myös mm. huumoria, hyvää mieltä, itsevarmuutta ja itsensä arvostamista. Ja juuri näitä asioita edistän omalla kohdallani, kun etsin itselleni sopivia hiustenhoitotuotteita.

Tulen ensi viikolla kertomaan kokemuksiani koreakosmetiikasta. On meinaan edistänyt omaa kokonaisvaltaista hyvinvointiani sekin!

Aurinkoisen sunnuntaipäivän jatkoja, 

Katja

Ps. Tämä ollut kaupallinen yhteistyö. Valitettavasti. Dear Alba Botanica, saa ottaa yhteyttä, jos haluatte, että tuotteitanne saisi myös Suomesta ostettua.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *