Crispy Chicken -salaatti

Työkaverit puhuivat tästä helposta tavasta valmistaa hyvänmakuista ruokaa. Ja kun eilen kaupassa pohdin, mitä ruokaa tekisin, muistin sen. Santa Marian Crispy Chicken-maustepussi. Nappasin kokeiluksi yhden pussin ostoskoriini ja päätin valmistaa kanasalaatin. Maustepussin lisäksi tarvitsin vain salaattiainekset ja maustamatonta kanaa. Maustettua öljyä salaattipohjaa raikastamaan löytyi jo kotoa. Ja eikun kotiin ruoanlaittoon!

Tarvitset:

500 g maustamatonta kanaa (mulla oli 600g)

Santa Marian Crispy Chicken-maustepussi

vihreää salaattia, kasviksia oman maun mukaan

hyvänmakuista öljyä esim. Keijun sitruunanmakuinen rypsiöljy

Maustepussi lupaa miedosti maustettuja rapeita kananpaloja. Periaatteessa maustepussi on gluteeniton (tätä valmistaja ei kuitenkaan takaa), sillä rapeus tehdään maissihiutaleiden ja riisisuurimoiden avulla. Vatsani iloksi maustearsenaali oli yksinkertainen ja valkosipuliton, joten voin suositella tätä herkkävatsaisillekin kokeille.

Valmistin kanat pussin ohjeen mukaan. Tai no siis melkein... Oikaisin fileepihvien leikkaamisen ostamalla valmiita kanasuikaleita ja määräkin kasvoi ohjeeseen verrattuna 100 g:lla. Tässä vaiheessa epäilin rapeutumista, kanat kun olivat liian liki toisiaan. En siis suosittele oikomaan, jos oikeasti haluaa niitä rapeita kanoja. Anyway, tässä vaiheessa kanat ovat valmiita uuniin, 200 astetta ja 15 min ohjeen mukaan. 

Kanojen kypsyessä valmistin salaattipohjan. Maissit kypsensin mikrossa, ja muut ainekset vain huuhdoin ja pilkoin. Tykkään kovasti tästä käyttämästäni Napolitana Mix-salaattiseoksesta, sillä se antaa näyttävyyttä perusjäävuorisalaattiin verrattuna ja lisäksi se sisältää sopivan määrän hyvänmakuista rucolaa. Avokado ja ferajuusto olisivat kruunanneet salaatin, mutta ne unohdin ostaa.

Reipas vartti ja kanat olivat valmiit heitettäväksi lämpiminä salaattipedille. Lorautin lopuksi sitruunanmakuista öljyä joukkoon ja nautin kanasalaatistani. Ei niistä kanoista tullut niin rapeita kuin toivoin, mutta todella hyvänmakuisia silti. Joten aion kokeilla uudestaan ilman oikomisia ja jäin myös miettimään, mitähän tapahtuisi jos kypsentämisen tekisikin 225 asteessa ja ylemmällä tasolla.

Hyvää alkanutta arkea pääsiäispyhien jälkeen! Tätä salaattia tuli sen verran reilusti, että ei tarvitse miettiä, mitä syön seuraavat päivät töiden jälkeen. Onneksi! On ihan parasta, kun saa ottaa valmista ruokaa jääkaapista lautaselle. Pienistä asioista se arjen mukavuus on joskus kiinni :)

-Katja

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Mausteseos toimii erinomaisesti myös soijasuikaleiden kanssa. Suikaleet keitetään, valutetaan ja sitten valmistetaan ohjeen mukaan. Lisäksi, nimestään huolimatta, mausteseos on vegaaninen. :)

aavana (Ei varmistettu)

Mä olen laittanut nuo kanasuikaleet toisistaan erilleen pellille, niin ovat kyllä olleet ihan suhtrapeita (:

Katja Mäkelä

Totta Aavana! Aattelin itekki seuraavalla kerralla kokeilla kananpalat selkeesti erossa toisistaan :)

Janetski (Ei varmistettu)

Hei Katja, tästä nyt on jo aikaa kun olet tuon rapean kanaohjeen jakanut mutta ajattelin silti vastata . Itse tutustuin tähän pussiin aikanaan kun tein tortilloja, tein rapeita kanoja tortillojen sisään ja olipa nam! Suuruudenhulluna laitoin 2 PSS kun kanamäärä oli yli sen 400g ja siinä mielestäni enempi oli parempi kun harvoin syö .

Katja Mäkelä

Hei Janetski! Hyvä idea tuo 2pss, itse jäin kaipaamaan kanoihin extrarapeutta, joten tuota kauttahan ehkä voisi sitä saada :)

Salaattia, Nam (Ei varmistettu)

Tämä pussi kyllä kruunaa kanasalaatin. Minä olen pyöritellyt kupissa pussin, kanasuikaleet ja tilkan öljyä. Hetken päästä pannulle ja koko komeus salaattipedille.

Kommentoi