Kokkailuja, jotka sopivat FODMAP-ruokavalioon
Viime viikko meni FODMAP-ruokavalion maailmassa lauantain kurssia suunnittellessa. Pidin Kokkolan kansalaisopistolla sekä luento- että ruoanlaitto-osuuden sisältävän päiväkurssin ”FODMAP keittiössäni”. Kurssille osallistui yhteensä 11 erilaisista vatsavaivoista kärsivää naista ja miestä, joiden kanssa tutustuttiin erilaisiin FODMAP-ruokavalioon sopiviin raaka-aineisiin ja valmistettiin kolmen ruokalajin menu sekä pikkusyötävää kahvin tai teen kera nautittavaksi. Päivä oli kaikinpuolin onnistunut, niin minun kuin osallistujien mielestä. Vastaavanlaisella konseptilla en ole ennen kurssia vetänyt ja mielestäni samalla kaavalla ehkä pienin muutoksin muovattuna kurssi sopisi vedettäväksi uudestaankin.
Vai mitä te sanoisitte päivän aikana kerätyn kuvamateriaalin perusteella? Kokosin reseptit hyödyntäen FODMAP-aiheisia blogeja ja kirjoja, muun muassa Vatsan Vapaapäivä-blogia (Homejuusto-melonisalaatti), Pauliina Tervon Herkän vatsan kokkikoulu-kirjaa (kookosvanukas mustikkamelballa), Leena Putkosen nettisivua (Paahdetut juurekset, Puolukka-banaanismoothie). Sämpylät täältä, siemennäkkileipä Risentan jauhopussista ja Maissikana Yhteishyvän Ruokamaailmasta.
Värikkäitä ja herkullisen näköisiä, eikö? Voin kertoa, että maukkaita ja suositeltavaksi sopivia ovat :)
-Katja
Tällä viikolla blogissa julkaisen lisää FODMAP-aiheisia postauksia, joten pysykäähän kanavalla, jos aihe kiinnostaa :)