Lapsuuden herkkuni: Karkki-hedelmärahka

Kun perjantaina mietin, mitähän hyvää voisin viikonlopun kunniaksi nauttia, muistin viimeksi lukioaikoina syömäni superherkullisen rahkan.

Olen aina tykännyt erilaisista rahkoista ja kun olin lapsi meillä kotona niitä syötiin esimerkiksi keiton jälkkärinä. Tätä versiota söin silloisen luokkakaverini luona, en ole varma teimmekö tätä koskaan kotona. Mitä tosin ihmettelen suuresti.  Olennaista tässä rahkassa on yhdistää erilaisia hedelmiä piparmintun ja suklaan kanssa yhteen. Luvassa on siis sekä raikasta että täyteläistä jälkiruoaksi tai välipalaksi sopivaa tarjottavaa. Suosittelen!

Tähän karkki-hedelmärahkaan tarvitset (1 tai useammalle hlölle):

- erilaisia hedelmiä esimerkiksi banaania, kiiviä, viinirypäleitä, appelsiinia, ananasta

- 1 prk kermaa

- 2 prk maitorahkaa

- 1 pss ranskanpastilleja

1. Pilko hedelmät sopivan kokoisiksi paloiksi. Sekoita ne keskenään omassa kulhossa.

2. Vatkaa kerma omassa kulhossaan, lisää siihen rahkat. Sekoita hyvin.

3. Hienonna ranskanpastillit esimerkiksi nuijalla omassa pussissaan murusiksi. Sekoita kermarahkan joukkoon. 

4. Yhdistä kulhon sisällöt keskenään TAI annostele kerroksittain jälkiruokakulhoon. Nauti heti! (Tai mahdollisimman pian, mehuisat hedelmät nimittäin vetistävät melko nopeasti kermarahkaseosta)

 

ps. Oli muuten mieluisa yllätys tuo Valion luomuversio laktoosittomasta rahkasta. Ostin, kun vakkariversioni oli kaupassa loppu. Älyttömän pehmeän makuinen. Hintakin oli suhteessa peruslaktoosittomaan versioon suht sama, joten todennäköisesti tulen ostamaan tuota toistekin!

 

Kommentoi