Näin syntyivät täytetyt paprikat lemoncurdilla ja vuohenjuustolla
Mielestäni parhaat ruoat syntyvät jämistä. Niin myös tänään. Yleisilmäys jääkaapin sisältöön vinkkasi minulle täytettyjen paprikoiden valmistamisesta pitkästä aikaa. Kolme isoa keltaista paprikaa sai kaverikseen uuniin jauhelihaa pakkasesta, sulatejuuston ja vuohenjuuston jämät sekä mausteita. Yhdistin yhtäkkisen päähänpiston seurauksena myös jämät kolmannen ruokarakkauteni (kahdesta ensimmäisestä voit lukea täältä) eli Lemon Curdista ja jäin mielenkiinnolla odottamaan paprikoiden valmistumista ja niiden saamaa vastaanottoa myös mieheltäni. Kun vihreää valoa tuli sieltä suunnasta ja itsekin tykästyin tähän comboon, päätin julkaista reseptin täällä blogissa. Niin vain jälleen muutamasta raaka-aineesta syntyi jotakin ennenmaistamatonta, mutta ehdottomasti hyvää ja kokeilemisen arvoista! Helppoa, hyvää ja nopeaa!
Näin syntyivät lemoncurdilla ja vuohenjuustolla täytetyt paprikat:
3 isoa paprikaa
n. 250 g jauhelihaa
mausteita, kuten mustapippuria, valkopippuria, inkivääriä, yrttisekoitusta (suolaa ei kaivannut, koska juustot)
1/2 ptk sulatejuustoa
pala vuohenjuustoa
pari rkl Lemon Curdia
1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
2. Paista jauheliha tilkassa öljyä.
3. Mausta kypsymisen loppuvaiheessa.
4. Pilko sulatejuusto jauhelihan joukkoon ja lämmitä seosta, kunnes juusto sulaa. Maista seosta, mausta tarvittaessa lisää.
5. Leikkaa päät paprikoista, irrota kanta, siivoa ja huuhdo sisustat ja päät.
6. Laita hieman vettä uunivuoan pohjalle ja aseta paprikan ”rungot” pystyasentoon ja päät vuoan pohjalle.
7. Täytä paprikan ”rungot” jauhelihajuustoseoksella.
8. Sivele Lemon Curdia jauhelihaseoksen päälle, pari tl per paprika.
9. Leikkaa vuohenjuustosta siivut kullekin paprikalle ja aseta siivut Lemon Curdin päälle.
10. Paista paprikoita uunissa keskitasolla n. 20 min.
Nämä paprikat jäivät pureskeltavan pehmeiksi. Jos tykkäät paprikoistasi pehmeämpinä, voit esikypsyttää niitä ennen jauhelihaseoksen laittamista n. 5 min tai pitää uunissa pidempään pienemmällä lämpötilalla 200 asteessa n. 30 min. Tarkkaile kuitenkin juustoa ja paprikoiden reunoja, etteivät ne pala. Joskus myös öljyä paprikat ennen täyttämistä ja sekin auttaa pehmentymisessä.
Rentouttavaa sunnuntai-iltaa!
-Katja
Ps. Ensi viikolla luvassa FODMAP-aiheisia postauksia!