Ruokatrendit 2017

Värikäs arki.jpg

Joulut on nyt vietetty ja aika suunnata katseet tulevaan vuoteen. Googlailin yhtenä päivänä ensi vuodelle povattuja ruokatrendejä. Näihin seuraaviin, jotka pomppasivat sieltä esille, uskon (tai toivon) itsekin nousevan vahvimmin esille:

  1. Flexitarismi. Osa lihasta korvataan kasvisruoalla tai liha vain lisukkeena. Kasviksia siis tullaan käyttämään edelleen reilummin, mutta vegaanius tai vain kasvisruokavalion valitseminen ei ole välttämätöntä ollakseen trendikäs. Värikäs syöminen tulee olemaan taattua, me like 🙂
  2. Skandinaavisuus kunniaan. Puhdas luonto, puhtaassa ympäristössä kasvanut ruoka, ruoan kerääminen itse luonnosta. Meille pohjoismaalaisille itsestäänselvät asiat ovat kovaa huutoa maailmalla. Oltaisiinko reilusti ylpeitä ja suosittaisiin suomalaista?
  3. Terveellisyys, erityisesti lasten ruoissa. Maku ja laatu edellä kuitenkin. Terveellisyydestä toivotaan kaikille saatavilla olevaa, tuloista riippumatta. Juuri niin sen pitäisikin olla. Hyvä syöminen ei saa olla vain varakkaiden etuoikeus, vaan perusoikeus kaikille.
  4. Perinneruoat. Vanhoja reseptejä uudistetaan, mutta makumuistoja kunnioittaen. Tuunataan vaan! 
  5. Lohturuoat. Ennen puhuttiin kotiruoista, nyt lohturuoista. Ajatus ja idea edelleen samat: hyvää mieltä nopeasti valmistuvasta ruoasta yhdessä perheen parissa nautittuina. Itselle lohturuoka sanana kalskahtaa surulliselta. Onko oltava onneton syödäkseen peruskotiruokaa? Miksi syömisen pitää olla ihmeellistä? 
  6. Ruoan hävikin vähentäminen. Isovanhemmilta opitut niksit nousevat suureen arvoon. Toivottavasti tämä trendi ei koskaan kulu pois…
  7. Ajankäyttö. Halutaan nopeasti valmistuvaa, mutta hyvälaatuista ja eettisesti tuotettua ruokaa. Kuluttajat ovat entistä valveutuneempia. Saa nähdä, miten elintarviketeollisuus tulee tähän vastaamaan? Tuleeko ruokapaketteihin kellonkuvat, kuten on uumoiltu? Nopea, mutta värikäs ja maukas ruoanlaitto vastaa omaa ruoanlaittofilosofiaani. 
  8. Syömisessä elämyshakuisuus ja ruokahifistelyt jatkuvat. Edelleen ruoka on muutakin kuin polttoainetta. Toivottavasti muistetaan syödä kuitekin riittävästi, sillä mikään yksittäinen elintarvike ei korvaa liian vähäisestä syömisestä aiheutuvia haittoja keholle.
  9. Hyvinvoivaan arkeen kuuluu myös hyvä uni.  Unen merkitystä hyvinvoinnille ei voi liikaa korostaa. Mutta onnistuukohan rauhoittumista suun kautta. Mitähän kamomillateet saavat kaverikseen? 

Trendien lähteet täältä, täältä ja täältä

Mitä sinä ennustat vuodelle 2017?

-Katja

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *