Voimauttavat kysymykset apuna itsetutkiskelussa

unelmakortit.jpg

voimauttavat kysymykset.jpg

voimauttavat kysymykset kortit.jpg

Kaikki lähti Unelmakorteista. Sain ystävältäni erittäin osuvan syntymäpäivälahjan jonkin aikaa sitten. Ystäväni tiesi minulle oleva meneillään oman elämäni tutkiskeluprosessi meneillään ja halusi kannustaa minua siinä Hidasta elämää- tuoteperheen Unelmakorteilla. 

Unelmakorteissa ideana on siis nostaa päivittäin (tai muina tarpeen hetkinä) kortti, joka kannustaa, kysyy ja haastaa kohti pieniä tai suuria unelmia. Korttien tavoitteena on herättää itsessä uskoa omien unelmien saavuttamiseen tai muuten vain muistuttaa asioista, jotka ovat hyvin juuri nyt. No, nälkä kasvaa syödessä ja ollessani koulutuspäivillä Kajaanissa, piipahdin paikallisessa Suomalaisessa kirjakaupassa tutkailemassa muita Hidasta elämää-tuotteita. Matkaan tarttuivat Voimauttavat kymykset-korttipakka, jollaista koin juuri sillä hetkellä kaipaavani.

Olen siitä lähtien joka aamu nostanut pakasta yhden kortin ja pyöritellyt sen kysymyksiä mielessäni ja kirjoittanut ajatuksiani kysymyksestä paperille. Joinain päivinä kysymykset ovat olleet helppoja ja vastattuani olen asettanut kortin miltei samantien takaisin pakkaan, mutta välillä olen antanut kortin tai usean kortin seisoa keittiönpöydällä tai muistitaululla useita päiviä odotttamassa rauhallista hetkeä todella asettua kysymysten ääreen pohtimaan vastauksia. Kun kysymys on koskenut esimerkiksi arvoja tai siitä, kuka olen tai kuinka elämääni elän, en ole halunnut tyytyä ensimmäisiin mieleen juolahtaviin ajatuksiin. En ole halunnut suorittaa, vaan todella tutkia, mitä mieltä olen. 

Parasta korteissa on juuri se, etteivät ne päästä helpolla. Ne todellakin haastavat tutkailemaan omia ajatuksia, tunteita ja käyttäytymistä pintaa syvemmältä, pysäyttävät tarkastelemaan sekä menneisyyttä, nykyisyyttä että tulevaisuutta samaan aikaan. 

Suosittelen näitä kortteja muillekin oman elämän tutkailusta kiinnostuneille, mutta myös vaikkapa vastaanotoille potilaiden tai asiakkaiden kanssa käytettäviksi. Korttipakat ovat kauniita, kortit houkuttelevia ja voisin kuvitella itse käyttäväni kortteja esimerkiksi keskustelun avaajina, päivän kuulumisten vaihtamisessa tai vaikkapa vastaanottokäynnin lopussa hymynkaretta, uskoa, toivoa ja hyvää fiilistä herättämässä. Kortit eivät pakota myönteiseen ajatteluun eivätkä vähättele elämässä olevia ongelmia, vaan nimensä mukaisesti voimauttavat, nostavat esille ehkä piilossakin olleita voimavaroja ja omia ideoita omaan elämään liittyen. 

Joskus tarvitsemme ulkopuolisia ihmisiä esittämään uusia näkökulmia elämäämme, jolle herkästi itse sokeudumme. Voimauttavat kysymykset tekevät juuri sitä lempeällä, mutta silti jotenkin jämäkän pysäyttävällä tavalla. Jos vain itse maltamme pysähtyä niiden äärelle ja tutkia korttien sanoja tykönämme. 

Hidasta elämää-kortteja voi tilata myös suoraan heidän nettisivuiltaan

Rentouttavaa viikonloppua kaikille!

-Katja

ps. Tämä ei ollut maksettu mainos 🙂

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *