Hiljaa, hyvin hiljaa

Hyvin eleettömästi on startannut tämä vuosi osaltani täällä blogimaailmassa. Arjen suloinen touhukkuus on vienyt niin mukanaan, että kirjoittelu on saanut väistää tieltä.

Pienestä vauvastani on kuoriutunut aktiivinen touhu-tipu, jonka perässä pysyminen on nyt päiväohjelma numero yksi. Niin päättyi myös äitiysloma ja hoitovapaan kunniaksi palasin töihin, sillein harrastusmielessä 😉 Ja on kyllä kieltämättä ollut piristävää. 

Askartelut ja herkkuleivoskelut ovat vaihtuneet kevätpörriäisen pistoksen seurauksena reippaisiin lenkkeihin sekä iltaisiin kahvakuula- ja jumppapalloreeneihin. Lisäksi olen toipunut leikkauksesta, pyyhkinyt pölyjä kevätauringon tieltä ja mikä tärkeintä, nauttinut ihanasta perheestäni – pyrkinyt olemaan tässä ja nyt.

Tällä hetkellä omat tuntemukset blogin kirjoittelun suhteen ovat hieman vaakalaudalla. Nyt nautin kirjoittelemattomuudesta, mutta mieleni voi myös muuttua hyvin pian. Katsellaan mitä kevät tuo tullessaan 🙂

Tajusin muuten tänään, että toukokuun loppuun on enää reilut kaksi kuukautta! Viime vuonna siihen aikaan sai loikoilla ihanassa paahtavassa auringossa ja hankkia ensimmäiset rusketusrajat, ihanaa!

-innaS

Suhteet Oma elämä Ystävät ja perhe Mieli

N niin kuin nakkisämpylä

lomogram_2013-01-07_10-54-08-pm.jpg

Kyllä kalpenee ruottalaisen sisustusliikkeen hodarit näiden herkku-nakkikoirasien rinnalla.

Omatekoisen 3-viljan sämpylätaikinan sisällä Havarti-juuston kanssa kypsynyt nakki ompi kyllä maukas. Kääröjä kelpaa tarjoilla niin lastenkutsuilla kuin pakata hiihtoretkelle evääksikin.

Nakkisämpylät n. 10 kpl

Taikina

  • 3 dl vettä
  • 20 g hiivaa
  • 0,5 tl suolaa
  • ripaus sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • loput 3-viljan sämpyläjauhoja
  • 2 rkl öljyä

 

  • Lisäksi 10 nakkia ja Havarti-juustosiivuja

Anna taikinan kohota kulhossa liinan alla ainakin puoli tuntia. Leikkaa kohonnut taikina 10 osaan ja pyörittele taikinapalat pötköiksi.

Leikkaa nakkien päät ristikolle ja kieräytä juustosiivu nakin ympärille. Tämän jälkeen kieritä taikinatanko nakki-juusto-yhdistelmän ympärille.

Nosta nakkikäärylät pellille ja anna niiden vielä kohota noin 20 min. Paista 200 asteessa 10-15 min.

-innaS

Koti Ruoka ja juoma Sisustus